doktora25 написа:mitko_r написа:doktora25 написа:Ето каква смятам че трябва да е алтернативата. Една стабилна социалистическа политика, но без тоталитарни режими, без полицейщина, без цензура. Тя се изразява най-общо в активна държавна намеса в икономиката, по-голям държавен бюджет, държавни инвестиции в печеливши отрасли, премахване на убийствения плосък данък и голяма разлика в процентите на корпоративния данък и данъка върху доходите съответно за малките и големите предприятия и за хората с висок и нисък доход. Смятам че корпоративен данък от порядъка на 25-30% е съвсем разумно решение за големите компании. И съответно много пари да налива държавата в здравеопазването и образованието. Но просто никоя партия в момента нито у нас, нито в ЕС не предлага подобна политика. На мода е т.нар. либерализъм който предвижда точно обратното на това, което съм написал.
И правилно предвиждат. Интересно ми е , ти ако беше работодател , пак ли така щеше да виждаш нещата !?

А защо смяташ че останалото население трябва да възприеме гледната точка на работодателите, които са една шепа, въпреки че интересите са им противоположни? Ако ти самият си работодател, това е друг въпрос.
Приятелю, ти май не усещаш как това, което си написал, бавно клони към комунизъм.Каква гражданска инициатива смяташ, че ще има, ако простите работари започнат да получават повече, а работодателите биват орязвани?То всеки ще иска да си остане просто работарче, а това ще принуди държавата да продължава да разширява исканите от теб държавни инвестиции за да държи икономиката стабилна (съответно ще се увеличи и намесата на държавата на пазара), което от своя страна води до намаляване на частната собственост, което от своя страна води до ... няма да продължавам реда на мисли, струва ми се, че си достатъчно интелигентен, за да го направиш и сам.