Tour de France 2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

onogur
Контакти:

Re: Tour de France 2012

Мнениеот onogur » 18 юли 2012 15:51

haha написа:Почнах да гледам Тур-а тази година от последните няколко етапа и имам един въпрос-защо така противният ми Кавендиш тази година не успява да повтори успехите си от предните години?
По принцип Марк Кавендиш е спринтьор и ако имаш предвид някакво генерално класиране-то той никога неможе да се намеси в него в една от 3те най-големи обиколки(Джиро, Тур, Вуелта). Ако имаш предвид само етапни успехи в равнинни етапи-така е-има отстъпление. Последните години взимаше минимум по 5 етапа на обиколка. Все пак той падна мн лошо в един от етапите тази година и неможа да участва в спринта. Не на последно място-цялата подготовка на Кавендиш е насочена към ОИ в Лондон, където масовия старт е само в един етап и трасето е супер равнинно-точно за Кавендиш.
Има вече доста конкуренти-Гуардини, Саган, Грайпел, Гос, но все още никой неможе да се мери с Кавендиш. Другото ,което се сещам е , че допреди година отбора на Кавендиш HTC му правеше страхотни извеждания от поне 4-5 човека влак, докато тази година в отбора на Скай немогат да му предложат подобен лукс ,предвид наличието на Брадли Уигинс и мисълта за генерална победа в Тура. Възможност за 1вия англичанин в историята на Тура, която Скай едва ли ще пропуснат.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=frdU3_aKZNs Такова нещо не се вижда всеки ден-доминатор
http://www.youtube.com/watch?v=j4tr_l3z ... re=related торпедо
http://www.youtube.com/watch?v=BwEVY9ixp-E :o

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 18 юли 2012 16:10

Обиколка на Китай.... ОМГ :?

haha

Мнениеот haha » 18 юли 2012 16:24

onogur написа:
haha написа:Почнах да гледам Тур-а тази година от последните няколко етапа и имам един въпрос-защо така противният ми Кавендиш тази година не успява да повтори успехите си от предните години?
По принцип Марк Кавендиш е спринтьор и ако имаш предвид някакво генерално класиране-то той никога неможе да се намеси в него в една от 3те най-големи обиколки(Джиро, Тур, Вуелта). Ако имаш предвид само етапни успехи в равнинни етапи-така е-има отстъпление. Последните години взимаше минимум по 5 етапа на обиколка. Все пак той падна мн лошо в един от етапите тази година и неможа да участва в спринта. Не на последно място-цялата подготовка на Кавендиш е насочена към ОИ в Лондон, където масовия старт е само в един етап и трасето е супер равнинно-точно за Кавендиш.
Има вече доста конкуренти-Гуардини, Саган, Грайпел, Гос, но все още никой неможе да се мери с Кавендиш. Другото ,което се сещам е , че допреди година отбора на Кавендиш HTC му правеше страхотни извеждания от поне 4-5 човека влак, докато тази година в отбора на Скай немогат да му предложат подобен лукс ,предвид наличието на Брадли Уигинс и мисълта за генерална победа в Тура. Възможност за 1вия англичанин в историята на Тура, която Скай едва ли ще пропуснат.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=frdU3_aKZNs Такова нещо не се вижда всеки ден-доминатор
http://www.youtube.com/watch?v=j4tr_l3z ... re=related торпедо
http://www.youtube.com/watch?v=BwEVY9ixp-E :o

Не знаех,че е паднал,явно това оказва своето влияние.Може да е най-добрият,но не е непобедим,а когато не му правят перфектното извеждане е много уязвим.
Този младок Петер Саган прави страхотно впечатление,много добър спринтьор,а и гледам,че в генералното класиране е на 32-о място :shock: Представя се доста добре на баирите за такъв тип състезател.
А и не мога да не поздравя Андре Грайпел за успехите му-до преди няколко години беше от второстепенните състезатели на "Колумбия" (в сянката на Кавендиш,мисля че даже не го взимаха в Тур-а),но след като се махна оттам,кариерата му потръгна нагоре.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

onogur
Контакти:

Мнениеот onogur » 18 юли 2012 16:41

Така е, Грайпел дръпна, но повярвай ми-в момента няма по-добър от Кавендиш. Единствения шанс на другите е , Марк да падне, да бъде блокиран или да не се позиционира правилно, но ако се стигне до спринт-Кавендиш бие в 80% от случаите.
п.п. а падането на Кавендиш беше жестоко---потърси в нета.

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 18 юли 2012 22:52

Днес пак се яидя, че първата тройка си е ясна, а другите просто не са в топ форма за този Тур. Няма как да не ми е симпатичен Вьоклер. Голям чешит е постигна много хубава победа в този тежък етап. Еванс както е тръгнал, може и да изпадне от десетката. Изобщо не му вървят краката, а и явно мотивацията му не е същата след победата миналата година.
Жалко и за Габровски. До тук беше радостта от победата в силната обиколка на Турция. Все пак като малко утешение си остава вече второто място на Даниел. Дано се представи добре и на Вуелтата, която се очаква да е много тежка и аз лично я чакам с голям интерес след наистина разочароващия Тур.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 18 юли 2012 23:54

Нибали защо не се решава да атакува по-сериозно? Какво ми се пъне във финалния спринт, когато пристига заедно с Уигинс?
Утре, ако не е по-агресивен и не се опита да направи някоя по-сериозна атака, жалко за Тура тая година.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 19 юли 2012 00:29

ehh написа:Нибали защо не се решава да атакува по-сериозно? Какво ми се пъне във финалния спринт, когато пристига заедно с Уигинс?
Утре, ако не е по-агресивен и не се опита да направи някоя по-сериозна атака, жалко за Тура тая година.

Просто толкова са му силите. А и има двама срещу себе си - Уигинс и Фрум.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

haha

Мнениеот haha » 19 юли 2012 18:18

Страхотен Крис Фрум,жалко,че той не е лидер на отбора.Още помня,как "Скай" го провалиха във Вуелтата миналата година.А Нибали днес доказа,че не може да се мери с двамата британци на този етап.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 19 юли 2012 18:21

Кофти за Фрум, той заслужаваше да спечели Тура, защото се видя, че катери много по-добре от Уигинс. Може би догодина ако е лидер на отбора ще е доста интересно.

haha

Мнениеот haha » 19 юли 2012 18:28

Само един въпрос,защото почнах да гледам Тур-а някъде от средата-къде Фрум е загубил тези 2:07 минути,видях,че в часовниците има общо 50 секунди изоставане от Уигинс?

Върни се в “Други спортове”