Ново земетресение
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ново земетресение
Айде сега, почнахте да си го мерите на кой му е по-силно земетресението.
Shtuka написа:way написа:Shtuka написа:Аз съм в Пловдив в момента и го усетих,чудех се дали да излизам,но в крайна сметка си останах в къщи...Все пак съм родом от Свищов и от малък са ме учили да се изнасям по най-бързия начин от сградата,доколкото знам и Пловдив е силно земетръсна зона(както Свищов).Дано се разминем с по силни земетресения занапред!!!
Ти знаеш какво занчи силно семетръзна зона? 1 земетресение на 10-20 години не е силно земетръсна зона
Разбирачо,имах предвид че могат да се случат много силни земетресения!!!А не че стават всеки ден "капиш"!!!
Всеки усеща земетресенията по различен начин. Едни са по - чувствителни от други. Земетресенията макар и слаби са си притеснителни. Няма нищо по - нормално от това, хората да се страхуват от непредвидимите разтърсвания, независимо дали и друг път са ги усещали.
Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради тези, които обича, и много други свързани с него човешки същества.Айнщайн
Добре че не беше вчера, че щеше да се почнат едни локуми с тоя петък 13-и 
- Shtuka
- Контакти:
vasko1 написа:Айде сега, почнахте да си го мерите на кой му е по-силно земетресението.
Приятелю,ето защо не пиша често по тези форуми-започва се едно преиначаване на думи до немай къде!Кой сега какво мери?!Просто обясних на колегата какво съм имал в предвид с поста си
[rimg]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/75025/Soccer-bump-stairs-gtfo.gif[/rimg]
Казаха че се очакват нови леки трусове .. дано всичко мине гладко ... че това не беше вторичен трус

denitko1 написа:Казаха че се очакват нови леки трусове .. дано всичко мине гладко ... че това не беше вторичен трус![]()
Вторичните трусове обикновено са по-слаби от първичния. Така беше и през май, когато първото беше 5.8, после имаше 2-3 със сила 4 и нещо и постепенно затихнаха. Дано и сега е така, но гаранция никога няма. Все още учените не са стигнали толкова далеч, че да могат да предвиждат трусове.
[center]
[/center]
[/center]Re: Ново земетресение
Не искам да правя никакви аналогии, но през 1986 година се получи подобно нещо при голямото земетресение в Стражица ...
Първо друсна в края на зимата ячко, но не разрушително. Единствената по онова време държавна телевизия и властта побързаха да успокоят хората, че опасността е отминала ...
След 8-9 месеца обаче на 7 декември 1986 г. дойде страшният трус, причинил смъртта на няколко души и разрушил над 15 000 сгради в градчето и околностите.
Затова още след първото земетресение предупредих, че телевизиите начело с "любимата" ми BTV приспиват вниманието на хората повтаряйки постоянно, че всичко е отминало.
За съжаление нещата не стоят точно така и само Господ знае дали следващия трус няма да е по-силен.
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
[/center][center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
- damyanov1963
Слабите земетресения са предшественици на големите, очаквайте да стане страшно.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Този път не чух никакъв звук, обаче преди много години имах възможност да чуя, меко казано е много неприятно. Такъв зловещ звук те кара да се чувстваш нищожен, каквито сме ние пред природата майка. Дано няма силни трусове, че перничани още не могат да спят спокойно и не само те.