fraport написа:аз имах в предвид, че не римската канализация а съветските панелки са направили Пловдив 330 000 град! Същото се отнася и за София, никой не се е преместил в нея заради Ротондата или заради базиликата Св. София!!! Които също много е хубаво да видиш?
Всичко съм виждал в София .какво да правя работата ми е такава за последните 6 години съм идвал стотици пъти. Но по работа .За съжаление единственото което усещам в този град е завещаното от Бай Тошо комунистическо наследство и някой наистина хубави неща от Царско време. Но до там Може да се върнеш максимум 100-130 години назад. А в Пловдив и варна -Римските терми -те са огромни .Дам има дух има история хилядолетна. Най староро съкровище ...знаеш ли къде е във Варна открито е там .[/quote]
Знай едно от мен!
София е по-стар град от Варна! София е град основан в 7ми век преди Христа, а Варна е основан 6ти век преди Христа!
София която е една от най-старите столици в Европа. След като в нея нямало нищо старо, където може да видиш все още част от крепоста Сердика, едни от най-старите църкви в Европа (едната е може би най-старата, а другата е била църква на един от първите вселенски събори), и още други останки от рисмко време казваш нищо. Значи Браво! Просто омразата ти към София, заличава всичко друго!!!