Мнениеот Avanti_Ragazzi » 07 юли 2012 01:13
fraport написа:fraport написа:bouscule написа:и колко е тогава загиващия Пловдив, откъдето всеки малко способен човек гледа да се спаси къде в София къде в чужбина

Бях скоро в Пловдив, е честно това е най-изостаналия град в България
Истински способните хора не ходят в София .Там ходят селяците с болни амбиции ,които си мислят ,че могат нещо а в същото време са уникални некадърници .Тръгнали за Софето с призива '' отивам да се развивам'' . Начетените и можещи хора никога няма да отидат в София а в чужбина. Какво да правя в София . Сега във Варна вземам 1200 лв . В София за същата работа ще ми дадат 1500-1600 .Разликата от 400 лв ще ги дам за квартира . А тук съм в къща на 100 метра от морето . и какво излиза .За какво да ходя там ,В софия ходят само селяците които бягат от най-затънтените и миризливи села . Не случайно като вляза в нашата столица преобладаващият мирис е на крави и лютеница , подсказващ за милионите селяни дошли да се '' развиват '' да стават ''граждани ''
Брато, не му се обяснявай на този не виждаш ли, че е някакъв жител на десетките пришити към София села и сега се пъчи за кореняк.

Може би е от Банкя или Драгалевци все села хахаха столичани били кво да ги правиш

Да ще взема да си лягам .А Пловдив ми е любимият град .Всеки месец съм там .Жена ми е пловдивчанка .И бих признал ,че Пловдив е по -любимият ми град дори от Варна . Град с дух и традиции от хилядолетия , я не бившо село допреди 100 години[/quote]
Да бе голямата разлика:
Пловдив е вторият по големина български град преди и по време на Освобождението, на 2-ро място след Стара Загора. Според данни от 1880 г. в града живеят 24 053 души.[2]. Стара Загора преди опожаряването е най-голям град с 25 480 жители[3], а столицата София има 20 501 жители по време на първото преброяване на Княжество България през 1880 г. След Съединението за няколко години става най-голям град с 33 032 жители, срещу 30 428 жители на София. Според преброяването от 1946 г. Пловдив е вторият по-големина град в България с 117 563 души, срещу 487 000 за София.
София - 1870г. - 19 000
Пловдив - 1878 г.
Население-24 053
българи-10 909
турци-5558
гърци-4781
евреи-1134
арменци-806
роми-865
други-902
Последна промяна от
Avanti_Ragazzi на 07 юли 2012 01:16, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]