Мнениеот AN71 » 06 юли 2012 01:04
Вижте какво каза изпълнителният директор на "сините"
Иво Тонев от няколко дни е в лагера на Левски в Линдабрун. Изпълнителният директор на "сините" се съгласи да говори пред Livesport.bg. Ето какво каза той в телефонен разговор относно случващото се в клуба.
Господин Тонев, клиширан, но дежурен въпрос – как ви се струва отборът преди началото на шампионата и битките в Лига Европа?
- Рано е да говоря, няма как да съм категоричен, тъй като не сме изиграли още и един официален мач. От това, което виждам, всичко върви по план, настроение има, а дали сме си свършили работата ще видим по време на шампионата и предстоящите мачове в Лига Европа.
Какво става с нападателя, когото чакате? Кога трябва да се присъедини той към Левски?
- Преговорите са доста сериозни, да не кажа тежки. Ние, като клуб, сме се разбрали с футболиста, постигнали сме съгласие той да подпише с Левски, но причината това да не е станало се крие в отбора, в който играе в момента. Нападателят е млад, а до момента в него е инвестирана немалка сума пари, поради което сегашният му клуб не иска да се раздели лесно с него.
Кога ще има яснота около транфера на този футболист?
- До утре. Ако не се стигне до сделка, сме готови с План Б. Имаме варианти, все пак сме сериозен клуб.
За португалеца Уилсон Едуардо ли става дума?
- Не, от теб го чувам сега. Име няма да ти кажа, нито пък от коя държава е. За него знаем точно трима човека – аз, Илиан Илиев и Дончо Донев. Разбира се, и Тодор Батков е в течение, все пак е собственик. Категорично обаче ти казвам, че не е този футболист за когото питаш, нито пък онзи поляк (б.а. - Пиех). Честно казано, доста се забавлявам когато чета някакви имена, които нямат нищо общо с реалността.
Как ще коментирате думите на Сержиньо Грийн, че футболисти на Миньор са се „навеждали“ в последните два мача срещу Левски?
- (Смее се). Така ли?! Това, което видях през пролетта бе един освирепял Миньор, който дойде и ни победи насред „Георги Аспарухов“. Предполагам и ти видя същото, нали? За предишни мачове не мога да коментирам, тъй като не съм бил в клуба.
В един седмичник се появи информация, че сте се срещал със Спас Делев? Вярно ли е?
- Не съм, а и не го познавам лично.