СЛ: България - Германия 3-1 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: СЛ: България - Германия | 04.07.2012

Мнениеот mistreated » 05 юли 2012 09:07

bouscule написа:хубава победа, само жалко че волейбола има малък авторитет като спорт и малък социален ефект! Едва ли някой по света се интересува особено от волейбол, освен състезателите и част от народите, където е по-силно развит!

Не е точно така. Волейболът е на трето място по гледаемост от отборните спортове, след футбола и баскетбола. Парите, които се наливат в него през последните години не са никак малко в световен мащаб.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2012 09:24

Аз се радвам, че не познах за силата на Германия. :)
Преди снощният мач си мислих, че те са най-силният тим в групата ни, но сега съм на мнение, че ние ще спечелим 1-вото място ... :lol:
Разбира се, още не сме гледали Щатите, но си мисля, че и за тях приоритет ще са игрите в Лондон.
Пък и не смятам, че те са предишната сила, която мажеше всичко наред. :roll:

Иначе нашите ме зарадваха много !
Не помня кога последно, съм бил толкова щастлив след мач на Националният отбор.
Важното е, че играха като отбор !
Вече не се разчита на индивидуалните проблясъци на отделните единици.
Няма го и това цупене на Владо, когато не му вдигнат 2-3 топки ...
Задружни са и това си личи на игрището.

Хубавото снощи бе, че момчетата показаха че могат да се справят и под напрежение.
Чесно казано след двата непризната аса на Вальо и Владо в 3-ти гейм си помислих, че ще загубим не само гейма, но и мача ... Поради психически срив.
Не се случи ... :)

Искам да отлича и Тошко ...
Започна страшно колебливо.
Можеби в първите си 10 атаки имаше едва 2-3 точки ...
Това бе доста разочароващо.
Може да се каже, че в първите два гейма беше най-слабо представящият се играч.
Но в последните два - бе с основна заслуга да измъкнем 3-те точки.

П.п.

Гледайки страхотният мач снощи си помислих, че и Матей трябваше да е участник в това размазване, в този купон в който се превърна двубоят ...
Не искам да злорадствам, но си мисля че от цялата ситуация губи единствено той.
Стойчев и Лазаров няма какво да ги коментираме на този етап ...
Но Казийски е играч от световна класа и мястото му е до другите наши момчета.
Всички добри играчи са длъжни да се борят за каузата- България.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 05 юли 2012 09:34

THE G.A.M.E написа:Аз се радвам, че не познах за силата на Германия. :)
Преди снощният мач си мислих, че те са най-силният тим в групата ни, но сега съм на мнение, че ние ще спечелим 1-вото място ... :lol:
Разбира се, още не сме гледали Щатите, но си мисля, че и за тях приоритет ще са игрите в Лондон.
Пък и не смятам, че те са предишната сила, която мажеше всичко наред. :roll:

Иначе нашите ме зарадваха много !
Не помня кога последно, съм бил толкова щастлив след мач на Националният отбор.
Важното е, че играха като отбор !
Вече не се разчита на индивидуалните проблясъци на отделните единици.
Няма го и това цупене на Владо, когато не му вдигнат 2-3 топки ...
Задружни са и това си личи на игрището.

Хубавото снощи бе, че момчетата показаха че могат да се справят и под напрежение.
Чесно казано след двата непризната аса на Вальо и Владо в 3-ти гейм си помислих, че ще загубим не само гейма, но и мача ... Поради психически срив.
Не се случи ... :)

Искам да отлича и Тошко ...
Започна страшно колебливо.
Можеби в първите си 10 атаки имаше едва 2-3 точки ...
Това бе доста разочароващо.
Може да се каже, че в първите два гейма беше най-слабо представящият се играч.
Но в последните два - бе с основна заслуга да измъкнем 3-те точки.

П.п.

Гледайки страхотният мач снощи си помислих, че и Матей трябваше да е участник в това размазване, в този купон в който се превърна двубоят ...
Не искам да злорадствам, но си мисля че от цялата ситуация губи единствено той.
Стойчев и Лазаров няма какво да ги коментираме на този етап ...
Но Казийски е играч от световна класа и мястото му е до другите наши момчета.
Всички добри играчи са длъжни да се борят за каузата- България.

подкрепям твоите думи, само да допълня, че Тодор Алексиев играе все по-добре за националния, откакто Вл.Николов започна да изпълнява второстепенна роля в отбора.
Много играчи бяха потискани от капитана-интригант през последните години, от Алексиев, Жеков и т.н. та се стигне до срамното изгонване на Пл.Константинов с дейното участие на Владо...
и понеже сега ще ме контрират защо изразявам негативизъм, ще отговоря, че не виждам с какво Владо в момента е по-заслужил от Боян да заема място в отбора, ясно е, че Цецо е бъдещето на отбора и ще израства все повече...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 05 юли 2012 09:41

yasen написа:и понеже сега ще ме контрират защо изразявам негативизъм, ще отговоря, че не виждам с какво Владо в момента е по-заслужил от Боян да заема място в отбора, ясно е, че Цецо е бъдещето на отбора и ще израства все повече...

Ясене, волейбол в България не се играе от 1 година. Ако ти не знаеш с какво е заслужил Владо да играе, явно спомените са ти доста плитки. Да не говорим, че снощи без него щяхме да загубим. Боян гледал ли си го скоро как играе и на какво ниво е, за да сравняваш двамата?
В момента в този национален отбор има трима играчи, които могат да вдигнат младите в трудни моменти. Това са Владо, Тошко и Теди Салпаров. Ако те не са на ниво, няма да стане. Тошко "ме чу" снощи и след първия гейм показа защо е един от най-опитните и важни играчи в момента.

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 05 юли 2012 09:54

mistreated написа:
yasen написа:и понеже сега ще ме контрират защо изразявам негативизъм, ще отговоря, че не виждам с какво Владо в момента е по-заслужил от Боян да заема място в отбора, ясно е, че Цецо е бъдещето на отбора и ще израства все повече...

Ясене, волейбол в България не се играе от 1 година. Ако ти не знаеш с какво е заслужил Владо да играе, явно спомените са ти доста плитки. Да не говорим, че снощи без него щяхме да загубим. Боян гледал ли си го скоро как играе и на какво ниво е, за да сравняваш двамата?
В момента в този национален отбор има трима играчи, които могат да вдигнат младите в трудни моменти. Това са Владо, Тошко и Теди Салпаров. Ако те не са на ниво, няма да стане. Тошко "ме чу" снощи и след първия гейм показа защо е един от най-опитните и важни играчи в момента.

Такива като теб, не казвам, че точно ти, преди време атакуваха всеки мач Жеков и Алексиев за слаба игра.
Един капитан няма право да се държи по такъв начин, няма право да атакува съотборници пред медиите, няма право да плюе съотборници на полето, да ръкомаха при всяка точка, да критикува треньори и т.н.
Вчера обаче той си изигра правилно ролята, влезе и поведе отбора, което е част от задълженията му, но ако е вярно това, че иска гарантирано титулярно място в Лондон, мисля, че спора е излишен тук. Трябва да бъде изритан моментално, така както постъпиха с Пламен преди 3 год.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 05 юли 2012 10:03

yasen написа:Такива като теб, не казвам, че точно ти, преди време атакуваха всеки мач Жеков и Алексиев за слаба игра.
Един капитан няма право да се държи по такъв начин, няма право да атакува съотборници пред медиите, няма право да плюе съотборници на полето, да ръкомаха при всяка точка, да критикува треньори и т.н.
Вчера обаче той си изигра правилно ролята, влезе и поведе отбора, което е част от задълженията му, но ако е вярно това, че иска гарантирано титулярно място в Лондон, мисля, че спора е излишен тук. Трябва да бъде изритан моментално, така както постъпиха с Пламен преди 3 год.

Да, аз неведнъж съм критикувал Алексиев за слабата му игра. Защото той не показваше това, което показва от около половин година насам с националната фланелка. Видно е, че откакто отиде в Русия играта му на посрещане и особено в атака му се е подобрила съществено и на този етап след отказването на Матей, той е просто незаменим.

А за Владо - чуй интервюто му, а не чети журналистическите измислици. Владо каза, че ако е нужен дори за един сервис или едно отиграване, той винаги е готов да помогне.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 05 юли 2012 10:36

Най-хубавото от мача вчера беше, че показахме психическа устойчивост и успяхме да вземем третия гейм, след като падахме. Засега компенсираме отсъствието на Казийски в атака с повече игра през центъра и един страхотен Тошко Алексиев. Алексиев обаче ще има сривове в играта и тогава ще имаме проблеми, защото не виждам на тоя етап някой друг от посрещачите, който да може да изнася тежестта на атаката. При диагоналите не стои този проблем, защото видяхме вчера, че Владо успешно смени Цецо.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2012 11:03

Klaatu написа:Засега компенсираме отсъствието на Казийски в атака с повече игра през центъра

Да, един вид - превърнахме тази слабост, липсата на атаките на Матей в свое предимство, чрез атаки през центъра. :)
Това наистина компенсира, защото до скоро се радвахме на 3-4 точки постигнати от атаки в центъра на мрежата, а сега правим по-три пъти повече. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 05 юли 2012 11:41

THE G.A.M.E написа:
Klaatu написа:Засега компенсираме отсъствието на Казийски в атака с повече игра през центъра

Да, един вид - превърнахме тази слабост, липсата на атаките на Матей в свое предимство, чрез атаки през центъра. :)
Това наистина компенсира, защото до скоро се радвахме на 3-4 точки постигнати от атаки в центъра на мрежата, а сега правим по-три пъти повече. ;)

Вчера атаката ни бе наистина много разнообразна! Имаше и пайпове, и игра с центровете..... но всичко това бе благодарение на доброто ни посрещане :) Дано е така и на финала :)

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 05 юли 2012 11:45

TodorT написа:
THE G.A.M.E написа:

Вчера атаката ни бе наистина много разнообразна! Имаше и пайпове, и игра с центровете..... но всичко това бе благодарение на доброто ни посрещане :) Дано е така и на финала :)

Да ти кажа, едва ли е само до посрещането. Знаеш, че с Жеков и при перфектно посрещане шансът да играе в центъра е не повече от 5%.
Имам чувството, че тук роля има Найден. Не мога да бъда сигурен, но знам, че Г. Братоев не играеше с центровете на квалификацията.
След като Найден пое отбора още в първия мач срещу Аржентина в първия и втория гейм имахме сигурно 20 атаки през центъра, а аржентинците не разбираха какво става.

Върни се в “Волейбол”