Финансовият министър на страната Симеон Дянков заяви в интервю за БНТ, че направената ревизия в БФ Волейбол е показала сериозни нарушения за „доста големи на брой суми“. Вицепремиерът добави, че ще предложи „много резки наказания извън това, което предлага финансовия инспекторат.
Ето какво сподели Симеон Дянков пред БНТ по казуса с проверката на БФ Волейбол:
Почти е на финал, в смисъл самата ревизия е приключила, дадени са вече актовете, има двуседмичен срок, на председателя на федерацията (Данчо Лазаров - бел.ред) са дадени актовете. Те са доста големи на брой и като суми. Той има двуседмичен срок заедно с федерацията да отговори, след което това става вече публично достояние. Това е третата федерация, в която се прави тази проверка, след мотокроса и ските. И в трите имаше големи проблеми. Тук проблемите са най-големи, от това, което мога да видя предварително, са толкова големи, че смятам да предложа на Министерски съвет за следващия бюджет, бюджетна процедура, първо, явно да са разписани от самото начало какви са парите федерация по федерация, за да не е постоянно да наливаме, ето, във волейбола вече сме дали допълнително над 3 милиона лева заради световна лига, олимпийска квалификация и т.н., но ако не се управлява добре федерацията, защо наливаме тези пари. Да, спортът е важен, но финансите също са важни.
Всяка федерация получава от самото министерство пари за подготовка на отборите си. Там, предполагам, някъде около 4-5 милиона лева са дадени от самия бюджет на Свилен Нейков. Извън това обаче за домакинства ние сме дали като извънредни пари някъде около 3 милиона лева вече, за световна лига, олимпийска квалификация, знаете, че имахме допълнителни и от днес всъщност почва финалът на световната лига. Това е добре за спорта, добре е за България. От друга страна, ако не се управляват добре парите, аз искам в самия бюджет да се казва явно за тези федерации, има и наказание, примерно федерация, която не е изпълнявала добре и има лоши показатели в инспектората, за 1, 2 или 3 години въобще да не получава, да е отрязана от държавни пари, защото това са парите на всички нас. Както в "Пирогов" държавни пари отиват там, така и в тези федерации. Ако те не могат да управляват добре пари, трябва да има и наказания, и ще предложа много резки наказания извън това, което предлага финансовият инспекторат./БТА
Ще бъдем ли с пълен отбор на Олимпиадата?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ще бъдем ли с пълен отбор на Олимпиадата?
Идва ли края на мракобесната ера на Инженера? Ще отидем ли окрилени в пълен състав на Олимпиадата? Ще стане ли пак Арена Армеец българската крепост и клокочещ вулкан?
Ах как ми се иска отговора да е ТВЪРДО ДА!

MayDay написа:Идва ли края на мракобесната ера на Инженера? Ще отидем ли окрилени в пълен състав на Олимпиадата? Ще стане ли пак Арена Армеец българската крепост и клокочещ вулкан?![]()
Аз съм сигурен,че на Олимпиадата ще отидем в пълен състав съставен от ИСТИНСКИ МЪЖЕ ( без Стойчев,Казийски и Жеков разбира се,на които тепърва ще се установява пола )
За съжаление мисля че няма време... Крайния срок за подаване на имената на състезателите за Олимпиадата е утре (ако не се лъжа). А и Андрей Жеков така обясни нещата, че не стана ясно дали след ревизията "ще му се оправи настроението"
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Твърдо НЕ.Закакво ни е треньор който е абсолютен провал като национален селекционер?Стойчев го видяхме,не става за нищо и само проваля отбора-факт.Под негово ръководство кой ли не ни би.Относно Казийски-кучето върви плътно до господаря си така,че двамата мушмороци вън от отбора.
Мога да добавя само едно по тази тема

Да , бъдете спокойни , на олимпиадата ще отидем с отбор съставен от 12 истински мъже ,дори въпреки тази новина . http://www.sofiautre.bg/sport/2557-vole ... limpiadata
Ще разберем. Ако има закони, институции и хора, които да ги прилагат би трябвало нещата да си дойдат на мястото! Истината винаги излиза наяве, а кои са мъже и кои са жени става ясно от това по колко пъти си сменят мението и как си държат на думата! До тук Данчо, Ганчо и Сие. се доказаха като пълни фурнаджийски лопати и ветропоказатели. Сега като им духнат под опашката и дим да ги няма. Най-добре в панделата и да връщат откраднатото!
Без ВЛАДО НИКОЛОВ НА ОЛИМПИАДАТА - новина на ГОНГ ОТ 17-02Ч.
vili2010 написа:Без ВЛАДО НИКОЛОВ НА ОЛИМПИАДАТА - новина на ГОНГ ОТ 17-02Ч.
Не е болка за умиране ако е вярно.Отсъствието му едва ли ще се усети.