Само 5 телевизии са закупили документите за търга за телевизионните права на „А" група догодина. Това означава, че със сигурност приходите на клубовете ще паднат сериозно.
До 9 юли трябва да бъдат подадени конкретните оферти. Документи са си купили БНТ, Нова ТВ, ТВ7, TV+ и интернет телевизия, свързана с бившия президент на „Черно море" Красен Кралев. Реално обаче интерес има само в една от тях, и то за по една среща на кръг. Това означава, че сумата е прекалено малка.
В момента се продава всичко, след като миналата година СЕМ извади шампионата от спъсъка на събитията с национално значение. Там остана единствено финалът за купата на страната.
Две от телевизиите имаха правата и за миналото първенство, като в края му се разгоря истински скандал, след като от БНТ не получиха държавната субсидия за мачовете. Така на колене бе поставен бившият шеф на професионалната лига Валентин Михов, който направи банкова гаранция, за да осигури 6 милиона лева за клубовете. Оказа се обаче вътре с повече от милион.
Преди това така рухна и контрактът с bTV, който трябваше да действа и в момента.
Въобще не е сигурно, че и петте телевизии, купили документи, ще подадат оферта за първенството. Едната със сигурност се отказва, защото имала достатъчно международен футбол, който да предава.
Най-интересното в цялата ситуация е, че някои мачове от родното първенство продължават да държат по-сериозен рейтинг от Шампионската лига например. Въпреки това никой в България не иска да плаща за тях. Като причина се изтъква ниското ниво и постоянните скандали с първенството ни, които го съпътстват през последните няколко години.Според мен всеки мач трябва да се купува и разглежда отделно и който даде най добра цена той да излъчва,но това да става преди да започне шампионата за да се знае кой къде и кога ще предава срещите,плащаш-излъчваш,а не да се правят на тарикати.
5 телевизии с интерес към "А" група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: 5 телевизии с интерес към "А" група
Само да не са TV+...
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
turbogena написа:Само да не са TV+...
Не искате да са ТВ+, защото не сте абонати на Булстаком, но пък те според мен предават мачовете с най-добро качество и коментар. На мен ми се иска Нова ТВ да вземе първенството, тъй като там имат много добър спортен отдел, но в статията пише, че се отказват телевизии, които имат достатъчно международен футбол в ефира си.
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!
- Rooster1912
- Контакти:
j0rka7aa написа:turbogena написа:Само да не са TV+...
Не искате да са ТВ+, защото не сте абонати на Булстаком, но пък те според мен предават мачовете с най-добро качество и коментар. На мен ми се иска Нова ТВ да вземе първенството, тъй като там имат много добър спортен отдел, но в статията пише, че се отказват телевизии, които имат достатъчно международен футбол в ефира си.
TV+ предават мачовете с най-добро качество и коментар?????!!!!

Дано не вземат правата TV+
Последна промяна от Rooster1912 на 03 юли 2012 15:03, променено общо 1 път.
-
Сашо Диков ще удари всички в земята с качество.
- Stanislav_Ivanov
- Контакти:
Аз се надявам да предават повече от 1 мач на кръг,иначе е кофти.Дано тв7 вземат пак правата.За сега те се справяха най-добре !:)
[wrapimg=]http://i.minus.com/iI5nsNXNvjSsF.gif[/wrapimg]
Rooster1912 написа:j0rka7aa написа:turbogena написа:Само да не са TV+...
TV+ предават мачовете с най-добро качество и коментар?????!!!!Ахахаха, тва някакъв виц ли беше?
По-аматьорски излъчвания на футболни срещи никъде не съм виждал през целия си живот. Качество, звук, операторско майсторство, коментар (изключвам Касабов) - пълен леш! Като най-скорошен пример давам прякото предаване на финала за купата в Бургас!
Дано не вземат правата TV+
Нещо бъркаш телевизиите...

- Rooster1912
- Контакти:
KellyB написа:Нещо бъркаш телевизиите...Точно TV+ имат най-добри предавания напоследък на футболни срещи. Да не говорим, че в момента само те излъчват Уимбълдън и Формула1 пряко!
Не, пич. Не бъркам телевизиите

Последна промяна от Rooster1912 на 03 юли 2012 15:34, променено общо 3 пъти.
Още един глас ПРОТИВ тv + !!!
Дано се преборят NOVA или TV7
nts_76 написа:Още един глас ПРОТИВ тv + !!!
+1948
YA GUNNERS YA
Върни се в “Футбол - България”