България без Казийски

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Re: Спират правата на Матей Казийски за 2 години

Мнениеот grasiani » 03 юли 2012 13:48

v.r.s. написа:По правилник може да му бъдат спрени правата за 2 години и след като го има съвсем нормално е да го направят. Федерацията направи доста поразии и най-вече в клубният ни волейбол, като и при мъжете и жените имаше скандали и неиграни срещи, но относно националният отбор всичко което се изискваше им беше предоставено, като дори бяха извадени пари от бюджета за да се изиграе отново в София и втората квалификация. Играта на отбора не е тази която очакваме и това е очевидно, какви бяха и са причините за това не е ясно, но със сигурност отговорността, че не успяхме в първата квалификация е на треньора и отбора, а не на Федерацията. Също така и няма как един треньор и един волейболист да искат оставки на тези които са ги назначили, тяхната работа е долу на полето, а ако имат някакви претенции относно федерацията, както и доказателства за корупция и злоупотреби, има си Спортно министерство и съдебни органи където трябва да бъдат подадени сигналите и да я разследват. За всеки спортист и треньор е чест да отиде на Олимпиада и да се представи на ниво, а за тях явно това е без значение, след като жертват отбора и обичта на феновете заради собственото си его.
Вероятно много хора ще бъдат на коренно различно мнение от моето, но за мен това което правят Радо и Матей не е правилно и не е в името на волейбола.

Според мен морала и достойнството на един човек е много по важно от това дали ще участваш на олимпиади,световни,европейски,щом чувства че нему позволява морала и е уронено достойнството му защо да си плюе в лицето.И стига с тези клишета в името на отбора, на България живеем в 21 век стига кухи фрази изпразнени от съдържание.И за какво е тази федерация ако не може да подсигури на играчите си нормални условия за подготовка и постоянно променя мнението си.Да не забравяме че това е спорт и някога резултатите не зависят от спортиста или треньора,хората не са машини,особено когато става въпрос за български спортисти.Не знам кой внуши на всички които гледат,обичат волейбол, че ние непрекъснато трябва да побеждаваме и че сме някаква супер сила.Да не сме лош отбор,но не сме от ранга на Бразилия ,Куба,Италия,Русия,Полша,САЩ,Сърбия,печелили световна лига,европейски,олимпийски,да побеждавали сме ги в отделни мачове но никога не сме печелили турнир,това показва дали си класен,елитен тим.Просто толкова си можем,ние си играем от толкова години по един и същи начин имаме проблясъци на отделни играчи от време на време,но това само не стига.Имаме по традиция добри диагонали,слабо посрещане,недобра защита,горе-долу добра игра на центровете но пак зависи от отбора срещу който играем и това ни осигурява максимум 3 място.Това е истината и нека не се изхвърляме и си правим излишни илюзии и да натоварваме играчи и треньори и те да се чувстват непрестанно длъжни.Ако направят пробив отлично,ако не, без драми и излишно напрежение което създава тази федерация това искам да обясня.

p36o
Контакти:

Мнениеот p36o » 03 юли 2012 13:53

Не мога да повярвам! Все едно на Меси да му забранят да играе футбол ....

pavkata77
Контакти:

Мнениеот pavkata77 » 03 юли 2012 14:08

По отношение на развитието на волейбола в България-трябва да се "изметат" всички от настоящата федерация и с правилна политика да започне градежът на професионално и коректно работещи ДЮШ школи.
По отношение на Матей,без да познавам волейболните казуси,съм почти убеден,че не могат да изхвърлят някой просто,защото не иска да се състезава за еди кой си отбор,звучи меко казано несериозно!
Да не говорим,че по този начин се нарушава главното право давана от повечето конституции - ПРАВОТО НА ИЗБОР!
Един е Ботев!

mmitko
Контакти:

Мнениеот mmitko » 03 юли 2012 14:08

the wall написа:Доста прозрачна поръчкова статия, чийто източник най-вероятно е Федерацията. Опит да се окаже публичен натиск върху Матей, като най-смешно е заключението, че видиш ли Матей вече бил решил след 2-те години наказание да играе за Италия... Пасът е даден, остава само публиката да обяви Матей за родотстъпник. Някои са се хванали както виждам.
Не съм запознат и с конкретния текст на правилника, по който евентуално ще накажат Матей, но пак ми изглежда много съмнително дали това въобще е възможно.

Глупаво е подобно наказание.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 юли 2012 14:12

Проблемът във всичките ни федерации - от футболната и волейболната, та до шахматната - е делегираното еднакво тежащо право на глас на всички регистрирани клубове. По този начин взелите веднъж властта функционери трудно могат да бъдат съборени според действащия правилник - дори един малък клуб да е реално действащ (а не само фиктивно регистриран !), представителите му често биха могли да бъдат купени срещу 20 топки, 20 екипа и 2 семинара в петзвезден хотел годишно...

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 03 юли 2012 14:18

комуна написа:
ros написа:
mmitko написа:Като искат да правят революция във федерацията, да правят...
Но не е това начина.

Я дай предложение за твоя правилен начин...

А ти дай предложение - кой да бъде новият шеф на федерацията и кои хора да са в управителния съвет.Предложи 20 имена , обаче нито едно име да не съвпада с човек от сегашната управа /нали са лоши и некадърни /.

За какво са ти 20 човека УС?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 03 юли 2012 14:20

grasiani написа:
v.r.s. написа:По правилник може да му бъдат спрени правата за 2 години и след като го има съвсем нормално е да го направят. Федерацията направи доста поразии и най-вече в клубният ни волейбол, като и при мъжете и жените имаше скандали и неиграни срещи, но относно националният отбор всичко което се изискваше им беше предоставено, като дори бяха извадени пари от бюджета за да се изиграе отново в София и втората квалификация. Играта на отбора не е тази която очакваме и това е очевидно, какви бяха и са причините за това не е ясно, но със сигурност отговорността, че не успяхме в първата квалификация е на треньора и отбора, а не на Федерацията. Също така и няма как един треньор и един волейболист да искат оставки на тези които са ги назначили, тяхната работа е долу на полето, а ако имат някакви претенции относно федерацията, както и доказателства за корупция и злоупотреби, има си Спортно министерство и съдебни органи където трябва да бъдат подадени сигналите и да я разследват. За всеки спортист и треньор е чест да отиде на Олимпиада и да се представи на ниво, а за тях явно това е без значение, след като жертват отбора и обичта на феновете заради собственото си его.
Вероятно много хора ще бъдат на коренно различно мнение от моето, но за мен това което правят Радо и Матей не е правилно и не е в името на волейбола.

Според мен морала и достойнството на един човек е много по важно от това дали ще участваш на олимпиади,световни,европейски,щом чувства че нему позволява морала и е уронено достойнството му защо да си плюе в лицето.И стига с тези клишета в името на отбора, на България живеем в 21 век стига кухи фрази изпразнени от съдържание.И за какво е тази федерация ако не може да подсигури на играчите си нормални условия за подготовка и постоянно променя мнението си.Да не забравяме че това е спорт и някога резултатите не зависят от спортиста или треньора,хората не са машини,особено когато става въпрос за български спортисти.Не знам кой внуши на всички които гледат,обичат волейбол, че ние непрекъснато трябва да побеждаваме и че сме някаква супер сила.Да не сме лош отбор,но не сме от ранга на Бразилия ,Куба,Италия,Русия,Полша,САЩ,Сърбия,печелили световна лига,европейски,олимпийски,да побеждавали сме ги в отделни мачове но никога не сме печелили турнир,това показва дали си класен,елитен тим.Просто толкова си можем,ние си играем от толкова години по един и същи начин имаме проблясъци на отделни играчи от време на време,но това само не стига.Имаме по традиция добри диагонали,слабо посрещане,недобра защита,горе-долу добра игра на центровете но пак зависи от отбора срещу който играем и това ни осигурява максимум 3 място.Това е истината и нека не се изхвърляме и си правим излишни илюзии и да натоварваме играчи и треньори и те да се чувстват непрестанно длъжни.Ако направят пробив отлично,ако не, без драми и излишно напрежение което създава тази федерация това искам да обясня.

Напълно съм съгласен с теб,колега.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 03 юли 2012 14:20

Както каза някой по-горе... Питайте кубинците дали са им спрели правата да играят волейбол, заради това, че отказват да играят за Куба!!!

Но не това е важното - въпросът е кой и защо иска отново подмолно да "чупи ръце" на човек, отстояващ правото си наизбор. Правилно - грешно - негово право е!!! В БФВ още си мислят че "Работническо дело" е единствения източник на информация. Жалко, че се опитват по този начин да опетнят и Матей, след като го направиха и с Радо
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
miromov
Контакти:

Мнениеот miromov » 03 юли 2012 14:23

Ако навремето някой си беше отворил устата и за футбола както Радо и Матей, сега сигурно щяхме да имаме и футбол.
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 юли 2012 14:34

miromov написа:Ако навремето някой си беше отворил устата и за футбола както Радо и Матей, сега сигурно щяхме да имаме и футбол.

+1 !

Върни се в “Волейбол”