Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот petkan » 02 юли 2012 12:01

Bourgas написа:Аз с тия Шкоди съм се возил. :)

Чшшшшшшш, наборе :o Я по-леко ;)

Тези Шкоди изпълняваха линиите 2, 4 (обиколна) и 15 (мин. бани)
Бяхме хлапета и естествено само простотии ни се въртяха в главите. Най-обичахме да се качваме в ремаркето на "четворката", защото можеше да се обиколи Бургас и да се върнеш на същото място, без да сменяш автобуса. Без билети естествено :) Един заставаше на пост да следи за кондукторки, а другите заклещвахме вратата на ремаркето да не се затваря и заредени с тръби (фунийки) и скобелници, си осъществявахме пъклените пакости, насочени предимно към "сочни" какички :mrgreen: Сега, ако видя някое хлапе да прави подобни простотии, сигурно ще му скъсам ушите, ама....
Абе Дизел, откъде ти хрумна да вкарваш тоя архив :o Мерси, че ни напомняш кви дъртаци сме станали :(
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 02 юли 2012 12:14

cena62 написа:Честит рожден ден на Аатиф,който днес навършва 26г. :)

Да ни е живо и здраво най-сърцатото момче в отбора! И дано остане :(

Bonne anniversaire, Atif! Ici tu as beaucoup d'amis! Nous t'aimons! :)

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 02 юли 2012 12:33

Атиф, жив и здрав! Където и да си, бъди все така сърцат и все така земен. Не крия, че си моя любимец в отбора!
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 02 юли 2012 12:47

Абсолутно съм сигурен ,че съм се качвал на № 5 в таков автобус , 1979 набор съм
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 юли 2012 13:01

Bartolomej написа:Абсолутно съм сигурен ,че съм се качвал на № 5 в таков автобус , 1979 набор съм

Може Дидо. Мисля, че извън града си джиткаха доста време след първите Икаруси. Ако не ме лъже паметта Чавдарите също теглеха известно време ламарини след себе си. Шкодите ги бракуваха внезапно и неусетно бързо за моето детско съзнание. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 юли 2012 13:06

А някой помни ли електрифицирането на БДЖ и старите парни локомотиви ?
[offtopic]Пуф-паф, пуф-паф...73-74 г беше този преход...Помня, като онова момче с феноменалната памет, което опикавало всички на първия ред :mrgreen:[/offtopic]
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 02 юли 2012 13:49

Bartolomej написа:Абсолутно съм сигурен ,че съм се качвал на № 5 в таков автобус , 1979 набор съм

Ми начи са та возили кат бебе към Отманли :)

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 02 юли 2012 13:59

petkan написа:

Ми начи са та возили кат бебе към Отманли :)

Ма № 5 беше ено време от Долно езеро .. за ОтманЛи и там бая време съм прекарвал лятото в станциятана Океански риболов , ма с москвича на дядо си ходихме :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 юли 2012 16:36

Така,виждам че се разпалихте по ретро автобусите и искам да внеса малко яснота.И Шкодите,и Чавдарите теглеха ремаркета в началото на 70-те.Не всички разбира се,някои си вървяха соло в зависимост от линията.Всъщност Чавдар М 65 и М 66 на практика също е с шаси и двигател на Шкода 706 РТ.Купето е българско-сглобяваха ги в Ботевград.Ремаркетата ги бракуваха през 1975.А тези модели Чавдар и Шкода се движеха до към началото на 80-те.Първите съчленени Икаруси(Икарус 180) за които говори Тодоров дойдоха през 1971 и 1972 и се засякоха с Шкодите.Тези Икаруси ги бракуваха и тях някъде към 1983-84,като накрая се движеха най-вече по линии 101 и 121.Тези Икаруси са легендарни-направо ги фряшкаха с по 200 човека и повече.В края на 70-те пускаха такива от Изгрев и Славейков до стадион "9 септември" за мачовете и имаха табела "ЗА МАЧА".Минаваха на 15 мин и бяха фряш,след новата болница вече почти не можеше да се качи човек.След мача тръгваха от стадиона обратно към комплексите. Изображение
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 юли 2012 16:43

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... u-Ykg#t=4s Да се "повозим" малко на славната Шкода! Моля по-дъртите да сдържим сълзите си :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Върни се в “Черноморец”