11 те най големи футболни дербита

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: 11 те най големи футболни дербита

Мнениеот Кашчей » 30 юни 2012 23:41

durex написа:Милано е града с най-много международни спечелени трофеи! Само ШЛ/КЕШ градът има 10! Никъде дргуаде в Европа няма такова нещо! Интер - Милан е най-голямото дербри.

Хайде бе?С какво е по-голям зарядът от Арсенал-Тотнъм, примерно? Или и от БотевПд-Локо Пд?Защото са спечелили общо 10 КЕШ то и дербито им е по-яко от Селтик -Рейнджърс?Или от Лацио-Рома?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 юни 2012 23:42

durex написа:Милано е града с най-много международни спечелени трофеи! Само ШЛ/КЕШ градът има 10! Никъде дргуаде в Европа няма такова нещо! Интер - Милан е най-голямото дербри.

Мадрид има два отбора световни клубни шампиони, Барселона - само един. Кое е голямото дерби в Испания? Май се оказва, че е мадридското.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 юни 2012 23:44

Кашчей написа:

Хайде бе?С какво е по-голям зарядът от Арсенал-Тотнъм, примерно? Или и от БотевПд-Локо Пд?Защото са спечелили общо 10 КЕШ то и дербито им е по-яко от Селтик -Рейнджърс?Или от Лацио-Рома?

Не, Кашчей, този път мисля, че грешиш. Миланското дерби е над другите без никакво съмнение. Иначе има много други "горещи" мачове в световен мащаб. В миналото лондонското дерби беше класика, но това беше преди доста години нали? Днес и двата отбора са слаби, публиката им - вяла.
Пловдивското дерби е голямо, но за стандартите на региона, на Балканите. Виж, "Селтик" - "Рейнджърс" е голям мач.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 юни 2012 23:49

daniel875 написа:
Кашчей написа:

Не, Кашчей, този път мисля, че грешиш. Миланското дерби е над другите без никакво съмнение. Иначе има много други "горещи" мачове в световен мащаб. В миналото лондонското дерби беше класика, но това беше преди доста години нали? Днес и двата отбора са слаби, публиката им - вяла.
Пловдивското дерби е голямо, но за стандартите на региона, на Балканите. Виж, "Селтик" - "Рейнджърс" е голям мач.

Дербито затова е дерби, защото противопоставя два съперника от един град.тогава зарядът е висок, независимо дали играят Интер-Милан, или Ботев и Локо.Аз не говоря за качество, защото няма наш отбор, който да се сравнява с някой от тези два италиански, но да казваш, че понеже са титуловани в Европа, то затова дербито им е по-качествено и напрегнато-не, не го приемам!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 30 юни 2012 23:51

Кашчей написа:

:lol: :lol: :lol: :lol: С Арсенал - Тотнъм...ти сериозно ли? Гледал ли си Интер - Милан, какво е по-стадиона и на терена? Едно е само да седиш и да пееш песни,друго е да си станал да вееш знамена да пееш да палиш факли,димки да хвърляш бомби все едно си в Аржентина или Бразилия!!! Англичаните могат само да пеят нищо повече! За мен това не е атмосфера. Колкото до Лацио - Рома,там като изпълнение по трибуните са малко над Миланското дерби,но не отстъпват кой знае колко. И да ти кажа едно голямо дерби се определя и от самите титли!!! Просто Милано е най-футболния град , който се е доказал през годините.

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 30 юни 2012 23:53

Aбсолютно съм съгласен за дерби номер-1 Boca-River-няма такава страст и темперамент.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 юли 2012 00:07

durex написа:
Кашчей написа:

:lol: :lol: :lol: :lol: С Арсенал - Тотнъм...ти сериозно ли? Гледал ли си Интер - Милан, какво е по-стадиона и на терена? Едно е само да седиш и да пееш песни,друго е да си станал да вееш знамена да пееш да палиш факли,димки да хвърляш бомби все едно си в Аржентина или Бразилия!!! Англичаните могат само да пеят нищо повече! За мен това не е атмосфера. Колкото до Лацио - Рома,там като изпълнение по трибуните са малко над Миланското дерби,но не отстъпват кой знае колко. И да ти кажа едно голямо дерби се определя и от самите титли!!! Просто Милано е най-футболния град , който се е доказал през годините.

За дерби на терена ли говорим, или за фенски изцепки по трибуните?Определено Лацио-Рома е над миланското, ако ще говорим за изцепки.Но ако ще говорим за заряд.. ми то всяко истинско дерби си го има.

Това, че Милано е най-титулован град, надали прави Интер-Милан най-напрегнатото дерби в света!

Като си помисля, Мадрид само с един отбор има 9 КЕШ, та....И не, не съм фен на Реал.Дори не мога да ги понасям!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 01 юли 2012 00:36

Ами добре то на тебе човек неможе да ти разбере критерия за дерби,щом не са феновете..за мен феновете правят още по-велико едно дерби. Когато има хореографии песни,факли,бомби тук таме,така запалянковците надъхват играчите да са по- мотивирани да се представят на едно високо ниво в мача и да дадът всичко от себе си. Просто Интер - Милан има всички предпоставки да бъде номер 1,както ти изброих като интерес на терена,така и на трибуните,имат един куп отличия,незнам какво повече трябва да притежават? Мразят се което спомага още повече да е ожесточено дерби, макар че не се бият вече,защото имат сключен договор двете най-големи фракции на Интер и Милан,защото преди години бяха убили едно момче и така се стигна до примирие.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 юли 2012 00:44

durex написа:Ами добре то на тебе човек неможе да ти разбере критерия за дерби,щом не са феновете..за мен феновете правят още по-велико едно дерби. Когато има хореографии песни,факли,бомби тук таме,така запалянковците надъхват играчите да са по- мотивирани да се представят на едно високо ниво в мача и да дадът всичко от себе си. Просто Интер - Милан има всички предпоставки да бъде номер 1,както ти изброих като интерес на терена,така и на трибуните,имат един куп отличия,незнам какво повече трябва да притежават? Мразят се което спомага още повече да е ожесточено дерби, макар че не се бият вече,защото имат сключен договор двете най-големи фракции на Интер и Милан,защото преди години бяха убили едно момче и така се стигна до примирие.

Дерби е двубой между два отбора от един град.Дербито е мач с огромен заряд.Няма лошо от хореографията по трибуните, но да живееш само заради това, да хвърлиш 5-10 бомбички по време на мач, да пуснеш едно знаме, с което да пречиш на друг да гледа мача...За мен не е това.Милан-Интер е голямо дарби, но с нищо не е по-велико от Лацио-Рома или Тотнъм-Арсенал.Всеки мач си е специфичен.Аз лично предпочитам Ботев и Локо, от Пловдив, пред Милан и Интер.Може и да ти звучи смешно, но българското дерби ми е по-интересно.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 01 юли 2012 00:54

Кашчей написа:
durex написа:Ами добре то на тебе човек неможе да ти разбере критерия за дерби,щом не са феновете..за мен феновете правят още по-велико едно дерби. Когато има хореографии песни,факли,бомби тук таме,така запалянковците надъхват играчите да са по- мотивирани да се представят на едно високо ниво в мача и да дадът всичко от себе си. Просто Интер - Милан има всички предпоставки да бъде номер 1,както ти изброих като интерес на терена,така и на трибуните,имат един куп отличия,незнам какво повече трябва да притежават? Мразят се което спомага още повече да е ожесточено дерби, макар че не се бият вече,защото имат сключен договор двете най-големи фракции на Интер и Милан,защото преди години бяха убили едно момче и така се стигна до примирие.

Дерби е двубой между два отбора от един град.Дербито е мач с огромен заряд.Няма лошо от хореографията по трибуните, но да живееш само заради това, да хвърлиш 5-10 бомбички по време на мач, да пуснеш едно знаме, с което да пречиш на друг да гледа мача...За мен не е това.Милан-Интер е голямо дарби, но с нищо не е по-велико от Лацио-Рома или Тотнъм-Арсенал.Всеки мач си е специфичен.Аз лично предпочитам Ботев и Локо, от Пловдив, пред Милан и Интер.Може и да ти звучи смешно, но българското дерби ми е по-интересно.

Чакай сега,това че дербито на Пловдив ти е по-интересно, неозначава,че това на Милано не е номер 1 ;)

Върни се в “Футбол - Свят”