Митко Събев стана съдружник с милиардер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Re: Видео: Потвърдено:Мултимилиардер инвестира в Черноморец

Мнениеот Ванко_Ултраса » 21 юни 2012 00:22

"Акули" прекалено хубаво за да е истина бе дейба.
А дано де...искрено Ви пожелавам да имате тоя късмет и да се превърнете във фактор в първенството...на всички вече ни писна от тия шопи.
Успех!
Изображение

Потребителски аватар
dragoni
Контакти:

Мнениеот dragoni » 21 юни 2012 00:25

сега чакаме и Абрамович да купи Тунджа Ямбол и всичката ни е наред

Потребителски аватар
Shark
Контакти:

Re: Потвърдено:Мултимилиардер инвестира в Черноморец

Мнениеот Shark » 21 юни 2012 11:04

Искам си Акаунта написа:
plan-2012 написа:Не усещате ли , че ви пращат с тая статия за зелен хайвер ?

И кое от написаното за него не е вярно ???

Че идва да инвестира в Черноморец , освен ако не идва да прави някой шах-клуб :lol:[/quote]
Ами идва да купи Петрол , а Петрол държи 50 % от Черноморец . Може да инвестира в клуба , може и да го закрие като непечелившо предприятие ... по една случайност обаче освен от шах , човека се интересува и от футбол , дори си има футболен клуб в Русия - Уралан ( Елиста ) ;)[/quote]
Само дето футболния му клуб вече не съществува - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1% ... 1%82%D0%B0
Ако наистина смени Събев в Черноморец ще е добре да се повдигне въпроса за купуване на нематериалните активи,които са в дражев.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 21 юни 2012 17:37

Ванко_Ултраса написа:"Акули" прекалено хубаво за да е истина бе дейба.
А дано де...искрено Ви пожелавам да имате тоя късмет и да се превърнете във фактор в първенството...на всички вече ни писна от тия шопи.
Успех!

И на мене ми звучи нереалистично. Твърде добре звучи за да е истина, а аз на такива хубави неща нещо не вярвам хич напоследък...за жалост :(
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Re: Митко Събев стана съдружник с милиардер

Мнениеот Обичам Левски » 22 юни 2012 02:23

Дано успеете да извлечете някаква полза от цялата работа

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 24 юни 2012 13:16

В Капитал има няколко статии, които поставят под съмнение доста от твърденията, които се изписаха последните дни:

Петролни рокади
Обявената сделка за "Петрол холдинг" с Кирсан Илюмжинов засега отваря повече въпроси, отколкото дава отговори
Само че още с начина, по който бе обявена сделката, изглежда доста екзотична и загатва, че може да предстоят още интересни ходове. Вместо да отговори на всички въпросителни около групата, тя повдига нови. Като например: Как един сериозен инвеститор ще купи мажоритарен пакет от нещо, без да е правил истински финансов и правен анализ и без да е водил детайлни преговори с кредиторите му за изплащане на дълговете? Как има прехвърляне на акции, без да е искано преди това одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, задължително по закон при продажбите на големи дружества?

Тези въпроси водят към извода, че макар позицията да се е променила, партията шах за "Петрол" е далеч от ендшпил. А някои дори я поставят под съмнение.

След като сделката бе обявена, Илюмжинов коментара пред руския вестник "Комерсант", че "в близките дни възнамерява да увеличи дела си до 100%", т.е. смята да придобие и дела на Митко Събев от 47.5%. Изданието определи като негов консултант бившия изпълнителен директор на "Петрол" Цветан Димитров, който обаче пред "Капитал" заяви, че не консултира нито една от страните по казуса.

Според няколко източника на "Капитал", макар Илюмжинов да се е появил като кандидат за групата преди два-три месеца и вече да е мажоритарен собственик в нея, той все още не и е направил детайлен финансов и правен анализ - което при транзакция за холдинг с приходи от над милиард е задължително. А според някои източници все още дори няма и плащане по нея въпреки направеното джиро, с което са прехвърлени временните удостоверения на наличните поименни акции на Ершов и Мелник.

Защото на база на странните пропуски в предварителната фаза на сделката накараха някои източници да споделят и версия за фиктивна сделка. Тук също има различни хипотези. Например, че Ершов просто търси някой да го замести формално, за да се спре войната с Митко Събев. Теорията дори отива по-далеч - че това е начин да се убеди Събев да продаде дела си. В този сценарий също стоят въпроси без ясни отговори: защо е това бързане, вместо да бъде договорена цялата сделка за 100% (какъвто логичен път би търсил всеки инвеститор при покупка на дружество, натоварено със спорове между двамата големи съсобственици) и как истинските преговори с кредиторите са отложени за момента след придобиването. Защо няма опит за свикване на общо събрание и вкарване на нови лица в ръководството, след като се твърди, че има смяна на собствеността?

Потребителски аватар
Shark
Контакти:

Мнениеот Shark » 24 юни 2012 17:00

Кирсан Илюмжинов ще е в Бургас на 29-ти , или поне така твърди Волкхан Магометхан. Ако е вярно би трябвало всичко да се изясни тогава. Проекта за новия стадион ще е друг,както и архитекта, тъй като за съжаление Петко Йовчев почина преди няколко месеца.

Потребителски аватар
Shark
Контакти:

Мнениеот Shark » 24 юни 2012 20:33

Луд или с всичкия си :lol: :roll:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vis9kKeXOZ4[/youtube]

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 29 юни 2012 12:11

Интервю на Денис Ершов

- Г-н Ершов, помолих Ви за този разговор, защото една от най-обсъжданите теми в Бургаския регион е новината за преминаването на основния пакет от акции в „Петрол Холдинг“АД в ръцете на руския милиардер Кирсан Илюмжинов. Факт ли е сделката, защото вашият вече бивш партньор Митко Събев казва, че руснаците все още не са представили необходимите документи за регистрация в качеството им на акционери?

- Нека бъдем точни – 47,5 % от акциите бяха мои, а други 5 % - на Александър Мелник. На 15 юни в София пристигна Кирсан Илюмжинов, срещнахме се с него, подписахме и сделката между нас приключи. Какво още да представят новите съдружници?! Ние с Мелник притежавахме временни удостоверения – джиросахме ги и всичко свърши. Не е нужно да се отразяват в Търговския регистър, защото Холдингът не е публична компания, нито пък да се чака разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. Това е една демагогия, която се създава от г-н Събев, за да се получи отново параграф 22, но аз мисля, че той няма да успее.

- Колко получихте от сделката, ако не е тайна?

- Според вас?

- Около 100 млн.евро, ако се анализира това, за което се знае официално като бизнес на този холдинг.

- Аз не мога да назова сумата, но получихме толкова, колкото напълно ни устройва. Аз съм напълно удовлетворен.

- Ако всичко е приключило, това би трябвало да означава, че този разговор днес (сряда 27 юни) не трябва да го водим в този красив апартамент на седмия етаж в Гранд Хотел Поморие. Вие тук вече би трябвало да нямате собственост?

- Ако се налага, ще се преместя другаде, не е проблем. Аз постоянно съм в България, но сега ще бъда повече в Поморие, отколкото в София.

- Защо избирате Поморие?

- Уникално географско място с редки природни ресурси – море, кал, луга, чиста природа. Подчертавам, че морето ви е много чисто, а аз познавам добре Сен Тропе и Монте Карло.

- Ще си харчите милионите в Поморие? Та те са твърде много – в какво ще ги вложите?

- В строителство, но аз не гледам на строителния бизнес по схемата „ да построя и да продам“ – мен ме интересува медицинския туризъм. Можем да превърнем Поморие в град на здравето.

- Смятате, че постигнатото с екссъдружника ви Митко Събев в петзвездния Гранд Хотел Поморие е недостатъчно и сега ще създавате конкуренция? Вие обичате това място и аз виждам, че не искате да се разделите с него?

- Да така е, тук живях дълго време, но медицинският туризъм е друго нещо. С Кирсан Николаевич говорихме на тази тема – за медицинския туризъм и това може да бъде една от следващите му инвестиции в България.

- Вие виждате себе си като бъдещ партньор на Кирсан Илюмжинов? Нали Митко Събев е негов съдружник със своите 47,5% в „Петрол Холдинг“АД. Моля Ви, г-н Ершов, смятахме, че с тая сделка ще се разделите цивилизовано?

- Вижте – аз приключвам бизнеса с петрола и ви казвам, че ще инвестирам в проекта „ГРАД НА ЗДРАВЕТО”, и е възможно в този проект да бъдем партньори с Кирсан Николаевич. Ще започна с мои средства, които спечелих от продажбата на акциите си, но има и финансови институции, банки...Всъщност нека ви кажа най-важното - водя преговори с китайски партньори, а те умеят да строят, имат пари и супер технологии, но основното е, че имат медицина, каквато тук никой досега не е развивал. В Поморие има уникален натурален ресурс, който не се използва, а той е важен за този тип лечение на бъдещето. Срещата ми с новия кмет на Поморие г-н Иван Алексиев по този повод предстои и ще е в много скоро време.

- В коя част на Поморие ще вдигнете този лечебен комплекс? Около блатото с лугата и калта всичко е застроено?

- Има болница съвсем наблизо тук, тя може да се реконструира със супер техника. Вече съм разговарял с вашия бивш посланик в Япония и настоящ управител на „Токуда“ Румен Сербезов (за когото се знае, че напуска софийската клиника заради неразбирателство с наследниците на милиардера Торао Токуда, б.а.).Той с удоволствие ще дойде тук. Проектът е в стадий на разработка, но събирам още идеи. Освен това тук на брега е балнеосанаториумът, който вие наричате Минерални бани-Поморие, санаториумът на военното министерство също – има доста възможности. Но „Бурж Ал Араб“ няма да се строи! Това не е нашият профил!

- Иронизирате амбициозният спортен проект „Черноморец Арена“ в Бургас?

- Не иронизирам нищо. Не бих построил стадион за 60 хиляди зрители, при положение, че и 20-хилядния в жк „Лазур“ не може да се напълни. Аз считам, че в дадения момент този проект е безсмислен. Той е остойностен на 1 млрд.лв. Но нека се приземим - днешната ситуация е такава, че на практика Гърция умира като държава, европейските страни изпитват огромни икономически проблеми и да говориш за строителство на такъв обект е все едно да твърдиш, че на Бургас му трябва да си построи Лас Вегас. За кого, защо, кому е нужно?! Стадион за 60 хиляди зрители?! Кой ще дойде на този стадион?! Разбирам от бизнес, послушайте ме, този проект може да бъде актуален в някакъв вид, но след минимум 10-15 години.

- Г-н Ершов, ако оповестим, че „Черноморец Арена“ няма да се състои с идването на Илюмжинов, това ще разклати властовите позиции на кмета ни Димитър Николов, опозицията ще почне да го дърпа защо апортира общинската земя в кв. Акациите и не изпълни обещанията да имаме световен футбол?

- Силно се съмнявам кметът ви да се безпокои от това. Между другото аз мисля, че той работи много добре. Но нека поговорим за футбола – „Лазур“ е един от най-хубавите стадиони в България. Събев загуби много пари на борсата в периода 2007-2008 г., удари ни кризата и точно тогава той почна да влага пари в реконструкция на стадиона. За какво?! След като тези пари можеха да се разпределят по-умно и така можеше да има пари за футбола и за спорта като цяло. И до 2015 година от тези пари щеше да има за футбола, а сега те са закопани.

- За колко лева става въпрос?

- Събев похарчи за ремонти на стадион „Лазур“ 10 млн.евро от 2008-09 г. насам.

- Какво мислите за Илюмжинов, при тия легенди за срещите му с извънземни, тук го определяме като тайнствен, меко казано?

- Той ще пристигне в София и аз ще ви запозная – умен, високообразован, порядъчен, с нормално мислене, да - близък на Ванга, тя го е наричала Кирчо, но това са само част от способностите на този невероятен човек. Завършил е „Московски Държавен Институт за Международни Отношения“, три години преди Валентин Златев. Зная, че в разумни предели той ще поддържа всякакви социални проекти и като президент на Международната Шахматна Федерация ще даде най-много за този спорт.

- Тъй като Митко Събев също е готов да предаде своите 47%, има ли вероятност да се разпродаде „Петрол“АД набързо и новите собственици да напуснат България?

- Компанията е в нелицеприятно състояние, с много лоши финансови резултати и има причини за това. Прочетох, че бензиностанциите ни били 250 – не са 250, а 360, осигуряваме над 2 000 работни места общо, не е истина, че в отдалечени места бензиностанциите са губещи, не е така, защото те са единствените в тези райони и нямаме конкуренция. И нещо друго – на г-н Събев част от акционерите му пречели досега. Този, който пречеше, беше само един и се казваше Събев. Били сме загубили време и пари в съдебни дела. Загубите от 1998 г. до този момент са над 200 млн.евро - загубени на борсата от него, не от мен, разходите по съдебните неразбирателства и междуличностните отношения са нищожни в сравнение с това число.

- Всъщност защо горивата, които продавате на вашите бензиностанции са вносни от 10 години насам?

- Точно този внос убиваше компанията. Обърнете се с този въпрос не към мен, а към Събев, основната причина за конфликта между нас е отказът му да работи с „Лукойл България“. Ние направихме сравнителен анализ, напр. за 2009 г. - ако продадените количества бяха закупени от Лукойл щяхме да имаме три пъти повече приходи, отколкото да внасяме. Почти същото е и за 2010 г. Импортът бе основната причина за лошото състояние на компанията. И сега продължават да внасят горивата, а не се купува от Лукойл. В заключение искам да кажа, че появата в „Петрол Холдинг“ на нов акционер в лицето на г-н Илюмжинов е огромен шанс както за Бургас и Черноморието, така и за България като цяло.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 юни 2012 20:21

20 минути е говорил днес нашето момче с ББ. Ще напише повече за разговора си като седне пред компа. Само ми направи лошо впечатление, че женско-пищящото гласче го е прекъсвал и т.н. докато е говорил. Визирам "общинския съветник" Милен Георгиев.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Черноморец”