Мнениеот tevez » 24 юни 2012 16:36
Кагава отказа да вземе №7 в Ман Юнайтед
Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава призна, че е отказал да вземе фланелката с №7 в новия си клуб. Преди броени дни японският халф подписа 4-годишен договор с "червените дяволи", след като досега бе футболист на германския шампион Борусия (Дортмунд). Както е известно, с фланелката с номер 7 на гърба през годините в Манчестър Юнайтед са се изявявали футболисти като Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.
"Току-що се присъединих към клуба и още не съм постигнал нищо. Искам да направя име в Юнайтед по мой собствен начин", сподели Кагава и добави, че е помолил за номер с лично значение за него. В японските медии се спекулира, че играчът вероятно се е спрял на 8, 26 или 29 (номера, с които е играл в Серезо Осака) или 23 - номера на фланелката му в Борусия (Дортмунд).
"Срокът на договора ми с Юнайтед е такъв, какъвто очаквах да ми предложат. Когато стъпих на "Олд Трафорд", си помислих колко невероятно би било да вкарам гол тук", добави 23-годишният халф.
Кагава не е първият японец, изявяващ се във Висшата английска лига. Той се присъединява към Юничи Инамото, Казуюки Тода, Хидетоши Наката и Рио Мияичи.