Конан, ако Чорни беше обикновен бандит, отдавна да търкаше наровете в някой затвор или да е два метра под земята като повечето обикновени бандити в България и Русия, а той се разминава само с екстрадации и забрани да влиза в определени държави, като за същото нещо в почти същите държави забрана има да влиза и друг обикновен бандит като Джордж Сорос.
За Ершов си прав той въобще не влезе в Нефтохимик, а предполагам, че случайно и заради налегналата го голяма скука ходи да гледа финала за купата в Пловдив, въпреки, че футбола не го вълнува. Другия паралел между Чорни и Ершов, освен че бяха екстрадирани за едно и също нещо е, че и двамата бяха въвлечени във футбола от доверените си лица съответно Грашнов И Събев като и при двете доверени лица имаше и все още има съмнения, че по този начин са отклонявали средства. А Чорни и Ершов през годините показаха, че футбола е едно от нещата, които малко ги вълнуват.
Колкото до Илюмжинов, ако теб просто те вълнува някой да смени Събев, а кой ще е няма значение, мен ме интересува ,какво направил до сега .И докато на теб ти е направило голямо впечатление къде е отбил военната си служба, на мен ми направиха впечатление някои други факти около личността му ,при това доста смущаващи ,а именно това че го свързват с убийството на журналистка, че е фалшифицирал преизбирането за шеф на ФИДЕ според опонента му ,случайния за шахматните среди Анатолий Карпов и най-вече това, че футболния клуб,чийто президент е бил, освен че не може да се похвали със сериозни успехи, освен ако изкачването във Висшата лига на Русия се брои за сериозен успех, та въпросния клуб отдавна не съществува, завършвайки дните си в мизерия. Най-смущаващото е, че дори да не е искал да заделя от собствените си пари, то спокойно е можел да използва част от финансовия ресурс на автономната република, чийто сайбия е бил по това време

Иначе като всеки човек минал или все още част от специалните служби веднага изкара торбата с лъжите и големите обещания, аз лично обаче се нагледах на такива хора с кухо минало, най-вече икономическо, за да ме впечатлят грандоманските им приказки, иначе се нагледахме на такива потайнствени и кухи откъм съдържание бизнесмени като се почне от Чорни,мине се през Ершов и се стигне до "нашия" Емил Коен.