k.dimitrov написа:Мисля, че и на Миро ще му е трудно да даде точно тълкуване на сделката, докато не разберем целите на Илюмжинов. Това е един от най-богатите хора в Русия. Президент на Калмикия. Калмикия е автономна руска република, известна с огромните си залежи на скъпоценни камъни и брилянти. Илюмжинов е известен в Русия с прозвището - брилянтения крал (ельмазный король). Ельмаз - необработен брилянт. Дълги години е шеф на Международната федерация по шах, той беше човека, който смени цялата й структура и я направи печеливша. Промени се и начина на излъчване на световния шампион. Да не забравяме и "клозетната война" по време на мача Топалов -Крамник. Двубоят се проведе именно в Елиста - столицата на Калмикия. Известна личност още от времето на комунизма - тогава е идвал в състава на делегация в България и специално е посещавал Ванга, която му е предрекла огромното богатство и двойното му президентство. Човек на Путин, провежда неговата политика. В момента не знаем истинските му намерения спрямо Петрол Холдинг, а още повече спрямо Черноморец.
Ники. Благодаря...Четейки това ме налазиха спомени за този човек без да бях подозирал републиката му Калмикия...В същото време вече съм убеден, че Черноморец ще му е точно през...елмаза.