Историята на един 18-годишен покер милионер!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

messi710
Контакти:

Историята на един 18-годишен покер милионер!

Мнениеот messi710 » 17 юни 2012 15:14

[center]Покер историята на Jose "Girah" Macedo[/center]
Изображение Изображение

Здравейте, казвам се Jose Macedo, т. нар. "португалски покер феномен". Историите за мен в последните седмици ме трогнаха и искам да благодаря на всички за милите думи. Като благодарност към обществото пиша този блог, за да се представя и да разкажа как точно се случи всичко.

Роден съм през 1992 г. Баща ми почина, когато бях на 4 години. Не го помня много, но от историите, които съм слушал, зная, че е бил страхотен човек. Бях отгледан от майка ми, която направи всичко възможно да ме възпита добре и да не усетя липсата на другия родител. Тя работи много здраво, за да ми осигури всичко необходимо, за да се чувствам щастлив. Като малък гледах как се мъчи, как дава всичко за мен и нейната решителност и саможертви много ми повлияха.

Посещавах международно училище и учих много. Бях добър ученик и участвах в много състезания по математика и писане, като спечелих доста от тях. Завърших обучението си с отлични оценки.

Мечтаех да стана професионален футболист. Майка ми казваше, че баща ми се е възхищавал на смели мъже, които не ги е страх да рискуват и да управляват сами живота си. Баща ми нямаше възможност да бъде до мен и да ме гледа как играя, както татковците на другите деца. Това обаче не ме спираше! Тренирах още по-здраво и футболът беше моята страст. След време бях достатъчно добър, за да ме приемат в юношеския отбор на "Спортинг Лисабон", от където можех да стигна до юношеския национален отбор. Играех и много тенис, още откакто станах на 5. Когато станах на 13 обаче получих много сериозна контузия, която ми попречи да се развия в тази сфера. Бях съкрушен, но скоро интересите ми се пренасочиха в друга сфера.

Възхищението ми към покера започна, когато бях на 16. Реших, че искам да си купя къща на Хаваите. Вече я бях избрал. Знам, че звучи доста тъпо за ученик. Зная, но просто бях такова дете. Мечтаех! Бях убеден, че ще успея! Един от приятелите ми играеше покер с виртуални пари и ми разказа историята на някакъв, който се пишел "Durrr". Как момчето започнало от нищото, просто едно обикновено момче, което използвало своя мозък и упорит труд, за да овладее играта и да спечели цяло състояние. Бях удивен! Исках и аз! Купих си всяка покер книга от местната книжарница. Майка ми още не знаеше за страстта ми, затова отивах с тях в тоалетната и ги четях отново и отново - Mathematics of poker, Sklanky's theory of poker, Harrington on Hold'em, Gus Hansen's Every Hand Revealed и още много. Също така гледах всяко покер шоу, изучавах играта на звездите чак до най-малкия залог или фолд. След като сметнах, че достатъчно съм усвоил играта да се пробвам онлайн, седнах на масите с виртуални пари, на които спечели милиони чипове за "нула време".

Реших, че съм готов да мина на следващото ниво - да депозирам реални пари. Молих майка ми два дни да ми даде да използвам кредитната й карта, за да депозирам 30 евро в .. Първо ми отказа, но в крайна сметка се пречупи. Тя просто искаше да бъда щастлив. Така започна и "пътешествието" ми в света на покера.

Започнах на играя на $0.01/$0.02 цента, на колкото се може повече маси и се опитвах да си докарвам печалба от рейкбек. Играех по 6-10 часа на ден, всеки ден. Записвах си на лист хартия най-важните ръце (на този етап не бях и чувал за Holdem Manager) и ги анализирах след края на сесията, използвайки концепциите, които научих от книгите и телевизията. Продължих по същия начин, от сайт на сайт, възползвайки се от бонуси. В крайна сметка успявах да играя на 24 маси наведнъж.

След около месец и половина бях направил първоначалния си депозит на $2,500. По това време играех 100NL и игрите ставаха все по-трудни. Забелязах, че добрите играчи по масите играеха по-лууз от мен (бях доста "зашит" - 15/13 или нещо подобно). Малко по малко започнах да отварям играта си и да се замислям по-дълбоко над ръцете. Това улесни прехода ми към HU, където в крайна сметка започнах да играя най-често.

Казах на майка ми за успеха си, когато направих банкрол от $5к. Очаквах да бъде приятно изненадана, но тя беше притеснена за мен. Каза ми, че ако не внимавам ще се превърна в комарджия и ще загубя всичко. Запомних думите й и те кънтяха в ушите ми, когато един ден се пробвах на 200NL. Досега не бях имал колкова много пари на една маса и сърцето ми биеше, дори когато не бях в ръка. След около 15 минути ми дойдоха КК от UTG. Рейзнах на 3.5 големи блайнда, а рибата на масата ме 3-бет-на. Всички фолднаха до малкия блайнд, който беше добър играч и направи голям 4-бет. Това беше първия 3-бет на "рибата", а играчът на малкия блайнд беше изключително тайт. Взирах се в ръката си почти докато ми изтече времето и се чудех какво да правя. Знаех, че трябва да фолдна и го направих, колкото и да бе трудно. Рибата се наши, а малкия блайнд плати. A-K срещу АА. Nice fold! В последствие спечелих 3 бай-ина от играта и станах от масата с цели $822. Когато си легнах тази нощ, бях толкова развълнуван, че не можех да заспя. Все още си пазя скрийншота от този голям успех.

На следващия ден ми писа един редовен играч в ., който уважаваше играта ми и искаше да си говорим за покер. Досега се бях научил на всичко сам, затова ми беше много любопитно да се запозная с някой и да обсъждам ръце с него. Точно той ми "отвори очите" за Holdem Manager. Зарибих се веднага, щом видях какво представлява. Купих си го и изкарах цял част разглеждайки всички опции. Разбирате ли, за мен покера винаги е бил удивителна игра. Приемам всяка ръка като пъзел, който трябва да реша и да намеря най-добрия начин за изиграването й. За мен тази програма беше като сбъдната мечта. Малко чудо в компютъра ми. Вече не беше нужно да пиша всичко на листи, а можех да видя "цялата картина" пред мен.

След няколко месеца вече играех 400NL и изучавах покера като религия. В продължение на шест часа всеки ден изучавах играта, минавах през всяка ръка на всеки редовен играч, както и моите собствени. Направих си дълги, детайлни записки (И до ден днешен имам над 100 страници със записки на компютъра си) и се опитвах да разбера всяка ръка, малките, дори най-стандартните. Имах чувството, че играта ми се подобрява с всеки изминал ден и изградих голяма увереност в уменията си. Когато банкролът ми беше станал $8,000, седнах срещу един редовен хедс-ъп играч, чиято игра бях изучавал доста интензивно. Беше много дълга среща, над 9 часа, като в крайна сметка успях да спечеля почти 10 бай-ина от него.

Продължих напред. Започнах да си мисля, че няма нещо, което не мога да постигна и насочих мислите си към това да дам всичко от себе си, за да успея! Упражнявах се всеки ден, преглеждах и анализирах ръцете си, като така развивах покер кариерата си осезаемо. Някъде по това време научих за 2+2 и Holdem Manager. Пред мен се появиха толкова много нови възможности. Прекарах безброй часове в четене на всички по-интересни и важни постове на професионалисти като durrrr, DogIsHead, Krantz, Sauce, Jungleman, Lefort, MagicNinja, FoxwoodsFiend и др. Анализирах всяка една тяхна дума и напрегнах мозъка си да осъзная какво всъщност казват и защо. Разбира се, като всеки нормален човек, нямаше как да разбера абсолютно всичко!

Затова намерих решение на терзанията си - открих някои от покер професионалистите в Skype и ги попитах дали биха ми отделили малко време, за да ми обяснят някои от идеите си за определени ръце и да ми пояснят нещата, които не разбирам. Така се запознах с Jungleman, DogIsHead, Sauce и др. Беше невероятно да имаш контакт с някои от най-великите покер умове в света и да имаш честта да се допиташ до тях. Опитах се да усвоя максимално това, което бях научил от тях и да го внедря в стила си на игра. Интересувах се дори от неща, които те смятаха за досадни, като например чек-минрейз, префлоп минрейз, стоп бетове и т.н. Стигнах до извода, че ще е добре да използвам всичко това в тактиката си на игра.

След като смятах, че съм усвоил всичко това, се качих на нива $5/$10 NL и срещнах първото си голямо разочарование. Само за месец записах три огромни загуби. След като осъзнах, че не мога да се справям на тези лимити, реших да си наема треньор. Започнах да търся из форумите и да разговарям с някои хора (ето и причината толкова много хора да знаят за мен). Сглобявах съветите им като части от пъзел и се опитвах да ги използвам във всеки удобен момент. Тогава осъзнах същината на покера и всичко тръгна като по вода.

Бях гледал видео материали от най-добрите професионалисти, гледах ги отново и отново! Водех си записки с какво стилът ми на игра е по-различнен от техния и защо. До този ден имах 35 страници със записки от тези тренировъчни видеота. В крайна сметка успях да се справя с трудностите на $5/$10 и започнах да печеля. Надминавах останалите играчи, движех се все по-нагоре и по-нагоре по нивата. Чувствах се неудържим! В този момент идеята да се превърна в един от най-добрите покер играчи в света, вече не ми звучеше толкова абсурдно.

Известно време обаче зациклих на едно място. Учех се от най-добрите играчи в света, докато същевременно се опитвах да балансирам между покера, семейството и училището. Не беше никак лесно, но в крайна сметка успях да се справя и до края на лятото вече бях готов за хай-стейкс игрите. Беше по-трудно, отколкото си го представях. Насладих се на първата си печалба от $100К, но усетих и горчивия вкус на загубата на $200К. Последваха редица възходи и падения, но не губех надежда и бях благодарен за всичко, което ми се случваше. Бях сбъднал мечтата си и играех на сцената, за която бях бленувал през цялото време. Използвах част от парите, за да купя къща на Хаваите - онази, за която мечтаех от дете! Изглеждаше ми така, сякаш всичко щеше да бъде наред.

Тогава през октомври миналата година забиха нож в гърба ми. Бях шокоран и объркан - няколко близки до мен хора ме измамиха за сумата от $250,000. Не ми се говори по тази тема, но истината е, че ме прецакаха. Бях отвратен! На 17 години не можех да повярвам как някой близък до теб човек може да те предаде по този грозен начин. С течение на времето започнах да трупам гняв. Бях ядосан от загубата на парите, които бях спечелил с много труд и усилия. Загубих вяра в хората! Това се отрази на играта ми и започнах да вървя надолу. Чувствах се прецакан от всичко - Както от живота, така и от покера!

Заля ме вълна от негативизъм, но благодарение на приятелката ми, майка ми и най-добрият ми приятел, успях да изляза от черната дупка и да се почувствам отново щастлив. Щастлив, че открих покера, че имам усет към играта, че съм играл правилно. Все пак бях жив и здрав и пред мен имаше много невероятни възможности. Имах прекрасно семейство и купих мечтаната къща на Хаваите!

Помня, че в училище много обичах да чета гръцката митология. Особено ми харесваше идеята, че хората, които се самозабравяли и ставали много самонадеяни, били наказвани от боговете. Така им било напомняно, че всъщност са уязвими и незначителни. Дори най-великите бойци трябвало да проявяват скромност. Ха-ха, да не звуча много нахално, но аз съм щастлив, че се изкачвам все по-нагоре в "планината" на покера. Горд съм със себе си, с постигнатите резултати, но смятам, че едва сега започвам кариерата си!

Поглеждам над бюрото си и там на стената виси дъска. Направих я, когато бях на 17 години и тогава да бъда на върха в покера за мен бе утопия. На тази дъска бях закачил четири снимки - изрязана зелена банкнота от милион, снимка с гривна от WSOP, скрийншот на durrr, седнал на "Rail Heaven" и на малка къща на Хавайте. Докато разглеждах "мечтите" си, висящи на тази дъска, умът ми ме пренесе там, откъдето започна моето приключение.

Спомних си, че бях едно 16-годишно момче, което искаше да сътвори чудо за себе си. Представях си какво ще бъде "на върха на планината". Вече не съм в подлеза на върха, защото приключението за мен започна. И въпреки че планината понякога изглежда невероятно висока, аз съм готов! И благодарен за шанса и възможностите, които имам! Ще се боря, докато я изкача!

Потребителски аватар
Blue Varna
Контакти:

Re: Историята на един 18-годишен покер милионер!

Мнениеот Blue Varna » 17 юни 2012 15:36

Респект!Покера е много трудна игра,от която може както да забогатееш,като това момче,но също така и можеш да пропаднеш много.Евала на хлапето,макар,че не одобрявам това,че е тръгнал да се занимава с хазарт още преди пълнолетие,но ето,че птичето му е кацнало на рамото в точният момент.И все пак за по наивните които ще четат тази статия,не се втурвайте веднага към първата банка да си вадите дебитна карта и да залагате,а помислете внимателно
Жените са като богомолки - докато не изядат на мъжа главата, не се спират

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 17 юни 2012 15:45

Хубава статия, ама точно за покер ли трябваше ? Има толкова по-хубави статии с надъхващи истории към доста по-добри неща от хазарта.
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
TSHABALALA
Контакти:

Мнениеот TSHABALALA » 17 юни 2012 15:50

Страхотна исторя.Играйте повече покер!

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 17 юни 2012 16:05

Без име написа:Хубава статия, ама точно за покер ли трябваше ? Има толкова по-хубави статии с надъхващи истории към доста по-добри неща от хазарта.

Покерът не е хазарт ! :)
[center]Изображение[/center]

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 17 юни 2012 16:21

TSHABALALA написа:Страхотна исторя.Играйте повече покер!

Страхотна,стига да е истина!

messi710
Контакти:

Мнениеот messi710 » 17 юни 2012 16:30

миле гърбавия написа:
TSHABALALA написа:Страхотна исторя.Играйте повече покер!

Страхотна,стига да е истина!

Естествено че е истина :)

avon18

Мнениеот avon18 » 17 юни 2012 17:17

Голяма лъжа е тва , в покирстратефъ имаше статия ,гей е и тва чиитва дъмбинг за 20000 читър е ся ше намеря статията ,лъжец е мамата му
мерси на GOLEADOR за помоща и песента която ми подари :)

Потребителски аватар
GR190276
Контакти:

Мнениеот GR190276 » 17 юни 2012 17:41

Няма начин! Покера се изучава с години!
ИзображениеИзображение

Върни се в “Други спортове”