parvanoff написа:Някак си не е вежливо и е проява на да го кажа странен манталитет да се месиш в личния живот на някого. Но при теб, който се движи във много честна среда изглежда това ти е непознато... Ето колко бързо можеш да прецениш някого, дори и от едно изречение, а при теб то дори не е едно!
...
И ще те помоля най-културно да оставиш съветите за личния ми живот настрана-не ти влиза в работата!
Някак си не е вежливо и е проява на да го кажа странен манталитет да имаш претенции, че се месят в личния ти живот при положение, че
1) не съм писал нищо, което ти самият не си писал. Думите, че не познаваш хора, които да не крадат, са твои:
Логиката е, че не познавам човек, който да е толкова чист по душа, че да не краде.
2) проектираш собствения си опит върху всички останали с риторично звучащия въпрос
Ти познаваш ли такива хора?
който зададен в контекста намеква, че всички хора, които познаваме - нашите роднини, приятели и познати - крадат. Това, че ти не познаваш хора, които не крадат, е твой проблем и не ти дава право (нито логическо основание) да квалифицираш като крадци напълно непознати хора. Oще по-малко - да се оплакваш, че ти се месят в личния живот след това.
Относно: скандалите във федерацията
Федерацията е замесена в една камара скандали и причината е все в другите? В Пирин, в Левски, в Стойчев, в Казийски, в Ники Иванов...
Относно: форматът на шампионата
Не става дума за увеличаване на шампионата, а за обратното. Преди няколко сезона Дунав спечелиха директна промоция за 1 дивизия съгласно правилата, обявени в началото на сезона, но след края на шампионата промениха със задна дата правилата и на отбора беше отказана промоция. Това какви стимули създава за развитието на волейбола според теб - за играчи, треньори и не на последно място - спонсори?
Относно: разходката във волейболната история и твърдението, че
Написах всичко това, за да прецениш сам какъв огромен спад има във волейбола ни, макар че можеше да видиш, че няма такъв и с просто око.
Мисля да припомня какво съм писал:
Klaatu написа:Колкото до успехите които държим, държим ги само при мъжете. И наистина май само ги държим. Засега. Успехите на българския волейбол не почват с Данчо Лазаров (за съжаление могат да свършат с него). Просто имаме някаква набрана инерция от минали години и все още се движим по нея. Все пак трябва време действията на инженера да започнат да дават резултати.
При мъжкия волейбол такъв все още няма, но ако вървим в тази посока, ще се прояви. При жените имаме спад (преди ерата Лазаров сме обикновено на 4-7 място на европейски, последните първенства се движим 7-11, а на световно не сме играли от 2002 г.).
Световни първенства за момчета и кадети, доколкото знам, няма. Има за юноши и за младежи.
Относно: това, че във федерацията чакали оставката на Стойчев
Не я чакат.
Относно: това, че си противореча, като обвинявам федерацията във всичко. Имам предвид това твърдение:
Сам си противоречиш като казваш, че има безпаричие и въпреки всичко казваш, че федерацията е виновна за всичко?!?!
В действителност съм написал:
Klaatu написа:Причината за това, естествено, не се дължи изцяло на Данчо Лазаров. Дори и друг да дойде, безпаричието и намаляващият брой деца, които спортуват, ще продължават да са основния фактор. Но това в никакъв случай не оправдава управлението на федерацията.
Как от написаното стигна до горния си извод?
Относно: твоите въпроси
1. Как се популяризира повече българският спорт-когато си треньор в чужда държава или когато спомогнеш спортът в България да се развива и да се взимат медали с националните формации?
И двете. Българският футбол с представянето на националния отбор ли се популяризира в последните години или с играта на Бербатов за Манчестер? Аналогично преди със Стоичков и Барса. Но така или иначе въпросът ти е извън контекста. В случая не е важно кой как популяризира българския волейбол, а какво е правилното решение с оглед неговото бъдещо развитие.
2. Какъв беше проблемът Радо Стойчев да поиска тази оставка след 2 месеца или преди година примерно? Защо точно 2 месеца преди Олимпиадата? Замисляш ли се? Нима не ти прилича това на изнудване?
Само Стойчев може да каже какво мисли и какви са неговите мотиви. Но въпросът ти има елементарен отговор. Защото в този момент напрежението между треньора и федерацията ескалираха до публичен скандал. Напрежение между двете страни имаше още от миналата година, най-малкото от европейското. По същата логика може да питаш двама съпрузи защо се развеждат преди детето им да навърши пълнолетие.
3. Казийски защо се отказа точно сега, а не преди година, две, три, четри и т.н.?
Виж отговора на 2. Макар че ситуацията при Стойчев и Казийски не е идентична. Радо просто нямаше избор, ако искаше да запази достойнството си, след като го направиха на маймуна - уволнен си, не си уволнен. Ситуацията при Казийски даваше по-голяма възможност за маневриране. Според мен можеше да не се отказва.
В случая въпроси 2. и 3. за мен са също от второстепенно значение. Когато и да поиска оставката на Лазаров, някой все ще държи сметка на Стойчев защо го прави в точно този момент.
4. Кой друг спорт запази голямото си ниво след промените? И колко са тези спортове?
Борбата държи все още някакви позиции. Но отново не виждам смисъла на въпроса. Намекваш, че ако не беше Данчо Лазаров, волейболът щеше да е западнал?
5. Кой колективен спорт се управлява по-добре от волейбола?
Баскетболът. Това, че имат по-малки успехи, не означава, че не управляват по-добре. С което не искам да кажа, че управляват добре, а просто, че са по-добре от волейбола. Въпреки че и те скачат по тоягата на правешкия магнат Златев.
Относно: някои въпроси, които си задал към apocalexxnow.
Предполагам, че той може да ти отговори и сам, но не мога да не вметна, че хората от федерацията никаква ръка не протегнаха на Радо и никаква грешка не си признаха. Просто се стреснаха от реакцията на феновете и най-вече от позицията на Б.Б. (която също може да се обясни донякъде с реакцията на феновете).
И още нещо - не мога да не забележа иронията. Човек, който се възмущава, че
бсп година след година си печели изборите
,
подкрепя един класически апаратчик от социалистически тип, който нарежда да бъдат гонени от залата хора, които издигат плакати за оставката му (хора, които са си платили билетите и не правят нищо незаконно), праща (и плаща на?) цигани на мним протест срещу него (както повечето служби на диктаторски режими пращат провокатори сред митингите на опозицията) и заема позицията си при избори, в които гласуват клубове със съмнителен статут. Всичко това с аргумента, че
Не споделям вашите виждания, че може да се намерят по-честни и добри хора, които да са начело на федерацията
.
Ами то и с БСП сигурно е така.