Ферарио Спасов старши треньор на Ботев Пловдив

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Феро е новият треньор на Ботев Пловдив

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 07 юни 2012 15:14

Ферарио Спасов е от треньорите, които няма нужда от представяне. В последните години превърна Академия “Литекс” в най-успешната детско-юношеска школа в България. От няколко дни е треньор на “Ботев” (Пловдив). Ето какво каза Феро за агенция БЛИЦ:

-Г-н Спасов, какво очаквате от работата в “Ботев”?
-Сега започваме всичко. Най-важното е, че успях да сформирам добър треньорски екип. Ще ми помагат Лилчо Арсов, Коце Видолов и Сашо Димитров, който е начело на юношеския национален отбор до 17 години. Сашо Александров също ще бъде важна част от екипа, тъй като поема отговорен пост, става спортен директор. Вече започнаха да ми предлагат различни футболисти, започвам да гледам записи, после ще правим трансфери. Искам добра лятна подготовка, за да си постелим добре преди старта на първенството.

-Вие ли предложихте на Сашо Александров да поеме директорския пост в клуба?
-Мисля, че той взе най-правилното решение. Сигурен съм, че Сашо можеше да помогне и на терена, но годинките, както се казва, ЕГН-то си казва думата. Той е много добро момче, изградил е име и авторитет в Пловдив, беше един от най-добрите български футболисти. Надявам се, че ще работим добре с него и ще помагаме на “Ботев”.

-Наясно сте с публиката, която е от най-взискателните в България?
-Естествено, че знам къде идвам. Феновете са движеща сила на “Ботев”. Не сте забравили, че именно те бяха с основен принос отборът да се отскубне от стария си собственик, да преболедува две години и сега отново да е там, където заслужава.

-Ако не угодите на привържениците...?
-Аз не искам на никой да угаждам. Имам изградени принципи на работа. Ще дам всичко от себе си, за да радвам привържениците. Как ще го направя? Като “Ботев” (Пловдив) играе приятен футбол и печели. Тогава няма да имам проблеми с феновете.

-След завръщането на отбора в “А” група от Локомотив веднага заявиха, че имат готови 6 спечелени точки, от двете дербита на Пловдив.
-Знаете какво дерби е това, измести дори ЦСКА и “Левски”. В каквато и форма да се намират двата пловдивски отбора правят страхотно зрелище. Мога да кажа, че 6-те точки са за нас, но нека се заканват, ние после ще говорим на терена.

-Защо дойдохте в “Ботев”, заради парите, или името ви поблазни? Или отново ви се работеше в представителен отбор, а не в детска школа?
-Отговорът е някъде по средата. Ако някой мисли, че добър отбор се прави без пари, жестоко се лъже. “Ботев” е финансово стабилен, освен това е клуб с история и традиция. Това е ново предизвикателство за мен, в опасна кондиция съм. Отпочинал и гладен за успехи.

-В “Ботев” през изминалия сезон често имаше скандали в съблекалнята. Много звезди бяха събрани на едно място.
-Аз ако не мога да овладея съблекалнята, няма смисъл да съм в “Ботев”. В отборите, които съм водил през кариерата си, не е имало деление на групички, скандали и такива неща. Имам подкрепата на ръководството и съм сигурен, че ще успеем.

-Започнаха да ви сравняват с Лудогорец заради финансовата стабилност. Мечтаете ли за техния път към триумфа?
-Досега никой от “Ботев” не е казал, че ще се хвърлят милиони за скъпа селекция, няма фанфари. Не се залъгвам, че ще бъде трудно, няма да лъжа и феновете с напразни обещания. Има два сценария при влизане в “А” група. Единият е подобен на този при Лудогорец, бърз и успех на всяка цена. Другият е малко по-спокоен, обиграване на отбор и затвърждаване в челото, но не поставяне на цели на всяка цена.

-Отборът от Разград привлече по-опитни футболисти, както и чужденци. Каква ще бъде вашата селекция?
-Ще вземем момчета в добра футболна възраст. Искам в “Ботев” да играят хора, които могат да носят на напрежение. Както и такива, които търпят на обучение и на критики. Защото публиката на “Ботев” е взискателна, критикува, недоволства.

-Изненадан ли сте от постиженията на Ивайло Петев?
-Много добро момче е, заслужено спечели двата трофея още в първия си сезон в “А” група. Дълги години игра под мое ръководство. С него си оставаме приятели, но от есента ще бъдем съперници на терена. Радвам се за него. Не е вярно, че парите печелят трофеите. Трябва да си добър треньор и психолог.

-Ще бъде ли разочарование, ако в първия сезон не успеете да реализирате това, което сте планирали?
-Ще бъде, ако отборът не играе това, което искам. Мястото в класирането не е от толкова голямо значение в първите месеци. Да не забравяме, че понякога има технологични процеси, които също влияят на даден отбор. Нищо не става от днес за утре. Аз съм свикнал да градя нови отбори, които след това постигат резултати. Така започнах навремето в Олимпик (Галата). След това с Литекс в “Б” група. После в ЦСКА през есента на 2004 година. Изградих готов отбор, който през пролетта на 2005-а стана шампион. След това взех Дунав (Русе) от последно място в “Б” група и завършихме на 6-а позиция, за малко да атакуваме елита.

-Защо напуснахте Литекс, след като изградихте страхотна школа?
-Не мога да кажа, че съм взел лесно решението. Прекарах в Ловеч много години, имам чувството на добре свършена работа, дори на чудесно свършена работа. Виждате колко момчета играят в първия състав на Литекс, колко са в различните юношески и младежки национални гарнитури. Вие знаете, че бъдещето на треньора не е ясно, днес си на едно място, утре – на друго.

-Какво става в Литекс, отборът ще продължи ли да съществува?
-Естествено, защо си мислите, че всичко се разпада. Някои хора искаха да ме вкарат в интриги с Христо Стоичков, щял съм да го сменям. Това са пълни глупости. Литекс си има треньор и той се казва Христо Стоичков. С него работихме перфектно, той обожава децата от школата, иска да се развиват.

-Какво очаквате да се случи с Гриша Ганчев?
-Този човек не заслужава подобно нещо. Събитията около него са загуба за целия български спорт. Гриша Ганчев превърна Литекс в един от грандовете във футбола, изгради база и най-добрата футболна школа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Код: Избери всички

http://www.blitz.bg/sport/article/129079
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Re: Сензационен обрат: Феро е новият треньор на Ботев Пловдив?

Мнениеот Yellow blood » 07 юни 2012 21:59

До кога ще стои въпросителната в заглавието на тази тема??? :roll:
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 11 юни 2012 23:59

За какви милиони за селекция говори Спасов? Я сме дали 1 милион, я не сме. Почти всички са на свободен трансфер, заплатите им също са като тези на "ЦСКА" и "Левски", разликата единствено в бонусната система. Най-голямата част от парите отиде за стадион и база.
Успех в комплектоването и обиграването на отбора и разбира се в дербито на Пловдив :) Поздрави!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 юни 2012 03:54

Yellow blood написа:До кога ще стои въпросителната в заглавието на тази тема??? :roll:

Готово.
Оправих заглавието и даже е качих като Важна :)

Успех !

Потребителски аватар
publicimage
Контакти:

Re: Ферарио Спасов старши треньор на Ботев Пловдив

Мнениеот publicimage » 13 юни 2012 09:35

чааак пък важна :)

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 13 юни 2012 12:00

Ферарио Спасов: Селекцията ще е от чужденци, българи и юноши
Както винаги конкретен! :mrgreen:
ПП.Има ли такива,дето са останали извън полезрението на Спасов? :?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Мнениеот Yellow blood » 13 юни 2012 14:40

Ферарио Спасов, на прес-конференцията днес, сподели, че е приел поканата на Ботев заради тръпката да води толкова голям клуб, а не заради пари: "Поканата на Ботев, на фона на това, че бях в ДЮШ, дойде като изненада. Нямаше много време за размисъл, трябваше да бъде назначен задължително старши треньор, който да сформира екип и да започне да работи по това, което в момента правя. Всичко комерсиално и финансово при мен е на заден план. При мен надделя това, че адреналинът и тръпката от това да водиш Ботев е огромна и рядко се получава такъв шанс".
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Феро:След Лудогорец ние ще се намесим.Ботев ще е фактор!

Мнениеот костенурк » 13 юни 2012 20:28

Можем да сме новият Лудогорец. Дали ще успеем само времето ще покаже, коментираха силните фигури в клуба

************* излъчи НА ЖИВО официалната пресконференция на Ботев Пловдив по повод старта на подготовката за новия сезон, който ще е исторически за „канарчетата“.

АНГЕЛ ПАЛИЙСКИ: Всички сме много радостни от завръщането ни в „А“ група. Преди три години бяхме затрити от футболната карта на България. За това време направихме чудеса от храброст, взехме лицензи и постепенно влязохме в „Б“ група, а след това и в „А“. Основният виновник за това е господин Цветан Василев, без него това щеше да си остане само сън. Искам и да благодаря на невероятната публика, която бе до нас през целия този процес.

ЗА РАБОТАТА ПОКРАЙ СТАДИОНА И БАЗАТА

Предстои ни страшно много работа, вече започнахме ремонта на стадион „Христо Ботев“. Имам уверението, че до края на идната седмица теренът ще бъде постлан. На 4 август ще играем контрола на новия си терен. Днес се даде и старт на първата копка за новата ни база. Всичко това вече е факт. Ще се изградят 6 терена, един от тях ще бъде с изкуствена трева. Нашето желание е до края на октомври да бъдат изградени и готови тези игрища. След това почваме да правим трибуни, съблекални, фитнеси и хотелската част. Това е по-дългият и по-тежък процес. Надяваме се в рамките на две години да завършим всичко около базите. На стадиона вече се работи, около 100 работници са на „Христо Ботев“ и в момента. За надграждане обаче ни трябва разрешение за строене, ако говорим за осветление и тн. На този етап това ни спира. Всички изисквания на лицензионната комисия са взети насериозно и се работи по това да се изпълнят. Надяваме се ноември месец концесията да е факт. Ще имаме стадион за 18 хиляди, ако община Пловдив не се справи със стадион „9 септември“. Ако той се лицензира ще има мащабно строителство, а не етапно.

ЗА ФИНАНСОВАТА ЧАСТ

Клубът е финансово подсигурен, нямаме никакви финансови проблеми, това трябва да се знае! Задълженията ни към днешната дата са нула. За нас това са принципи. Относно плащанията сме изрядни, най-много с два дни да сме забавили заплати в рамките на две години, което мисля, че изобщо не е забавяне. Не е важно точно какъв е бюджетът ни, имаме пари да си свършим работата. Каквото поиска треньорът, ще му се изпълни, що се отнася до селекцията, стига да са реални исканията, разбира се. Имахме разговори с Марица и с други делови хора, искахме да финансираме този клуб, но не се получи. Има много футболисти, в които ние виждаме качества. Искаме те да са под крилото на Ботев, това е нашата идея. Когато гърбът е по-широк, децата са по-спокойни и по-лесно се развиват. На този етап не смея да кажа на 100, но на 99% разговорите ни с Марица приключиха. Хората искат сами да се издържат, това си е тяхно право.

ФЕРАРИО СПАСОВ: В момента малко от футболистите ни са на ниво „А“ група. Имаме планове за селекция, за около седмица ни предстои интензивна работа. Има трима-четирима, с които преговаряме. Когато подпишат, ще го съобщим официално. На 25 юни отборът ще е комплектован, но не изцяло. И на лагера в Австрия ще има текучество на футболисти. Играчите трябва да отговорят на изискванията на Ботев. С тази финансова подсигуреност ние сме задължени да направим отбор, който да е конкурентен. Българският футбол има нужда от силен Ботев. Мисля, че ние ще сме другият отбор след Лудогорец, който ще се намеси решително и ще е фактор в първенството. Подготовката остава такава, каквато е обявена. Все още не са изяснени съперниците за контроли в Австрия. Но не това е най-важното, там ще изиграем 5 мача. Звездите на Литекс щеше да е по-лесно да ги вземем преди 3 години, сега са национални състезатели и е много трудно. Имам интерес към много играчи, но цените на тези от Литекс... просто няма как да стане. Ще купуваме и чужденци, няма как. На българите са им много високи цените, направо нереални в някои случаи.

Имена за селекцията няма да ви съобщя сега. Имената ще излязат в клубния ни сайт, тази информация е вярната и точната. Целите ни са Ботев да играе добър и агресивен футбол. Офанзивен футбол, който да радва хилядите ботевисти. Не искам да създавам високи очаквания. Нека завърши селекцията и тогава ще обявя конкретните цели пред отбора. Школите на Литекс е една от най-добрите и не само на приказки. Има таланти, да, но няма да коментирам дали ги искаме или не. Няма как да стане голямо текучество сега.

Моментите, в които трябва да се разделиш с играчи, които са извоювали правото да играят в „А“ група, са много тежки. Но ние трябва да намерим играчи, които са на ниво „А“ група. Всичко това е съгласувано с ръководството. Когато дойде времето да освободим играчи, аз ще съобщя и няма да се крия. Решението е изцяло мое. Ще останат само тези, които търпят развитие, могат да играят в „А“ група и са на добра футболна възраст. Имената им ще ги съобщим, когато всичко стане факт.

Предложението от Ботев дойде доста изненадващо, нямах много време за размисъл. За клуба бе важно бързо да си намери треньор и да започне работата, която вършим сега. Всички сме ентусиазирани, останалото е на заден план. За мен тръпката Ботев Пловдив е много голяма.
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

sandi74

Re: Феро:След Лудогорец ние ще се намесим.Ботев ще е фактор!

Мнениеот sandi74 » 13 юни 2012 20:31

Ех мечти добре,че сте безплатни. :mrgreen:

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Re: Феро:След Лудогорец ние ще се намесим.Ботев ще е фактор!

Мнениеот Обичам Левски » 13 юни 2012 20:41

Много уважавам града Пловдив и вашия отбор,но вижте отсега ви казвам,Със Тоя боклук нищо няма да направите.Преди 5,6 години във Русе се намериха спонсори и този стана тренъор взема си паричките,разпиля отбора и станахме 5 във Б група.След този некъдърник сериозни спонсори не са идвали във Русе да помагат за русенския футбол :) Все пак успех :)

Върни се в “Архив”