Ибрахим Драме (фен тема)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Batkoto
Контакти:

Re: Ибрахим Драме (фен тема)

Мнениеот Batkoto » 12 юни 2012 00:06

Кашчейчо, недей го мисли Стойчо .. :idea:
Batkoto написа:ЦСКА съвсем скоро ще започне да печели и искам тогава всичките "познавачи" тука, които се редите да давате съвети, да излезете и да се извините :idea:
04.09.2013

Потребителски аватар
captain_drifuss
Контакти:

Мнениеот captain_drifuss » 12 юни 2012 16:13

каквото и да кометираме тука, няма да променим нищо, само си чешем езиците и се нервираме взаимно...
четох, че Лъчо Танев им взел правата, ако е така, значи няма страшно, ще ги уреди, но от друга старна защо още не са в БГ и не са на боровец да трупат мускули и въздух.... и на официалния сайт не ги споменават при тези, които имат разрешение да се забавят!?

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 12 юни 2012 23:04

captain_drifuss написа:каквото и да кометираме тука, няма да променим нищо, само си чешем езиците и се нервираме взаимно...
четох, че Лъчо Танев им взел правата, ако е така, значи няма страшно, ще ги уреди, но от друга старна защо още не са в БГ и не са на боровец да трупат мускули и въздух.... и на официалния сайт не ги споменават при тези, които имат разрешение да се забавят!?

Те официално не са наши играчи, така че няма как да има инфо за тях в сайта. Тяхната е малко по сложна и трябва повече време за да си оправят разрешенията.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 юни 2012 23:25

captain_drifuss написа:каквото и да кометираме тука, няма да променим нищо, само си чешем езиците и се нервираме взаимно...

Как ще им вземе правата, като нямат права на професионалисти?И с това.. "четох някъде".... уникално е!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 юни 2012 00:49

Batkoto написа:Кашчейчо, недей го мисли Стойчо .. :idea:

Надявам се, че си наясно с две неща:
-Не съм кашчейчо, а кашчей-уважавай ми ника!
--Стойчо изобщо не го мисля!Негово право си е да ви прави на маймуни, а ваше си е да се правите на такива!

Драме може и да бъде ваш играч, ако Стойчо, повтарям Стойчо, не домъкне заради комисионната поне трима бразилци!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 юни 2012 09:01

Кашчей написа:

Как ще им вземе правата, като нямат права на професионалисти?И с това.. "четох някъде".... уникално е!

По-горе казах кой е агентът на едното момче - Коне, който навърши 18 в началото на май. Не става въпрос за Танев, макар че като се замисля, възможно е Танев да е негов партньор в България, защото същият този агент държи правата и на няколко бивши играчи на ЦСКА. Най-вероятно като навършат 18, останалите две момчета също ще подпишат с него, логично е.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 юни 2012 17:57

vaskonti написа:
Кашчей написа:

По-горе казах кой е агентът на едното момче - Коне, който навърши 18 в началото на май. Не става въпрос за Танев, макар че като се замисля, възможно е Танев да е негов партньор в България, защото същият този агент държи правата и на няколко бивши играчи на ЦСКА. Най-вероятно като навършат 18, останалите две момчета също ще подпишат с него, логично е.

По принцип е логично.Така или иначе, те трябва да имат агент, за да не се занимават с неща, несвързани с футбола, които отнемат доста време.За мен е без значение кой ще е, но все пак трябва да навършат 18 (за България) не знам как стои въпросът по другите държави.Дотогава обаче, задължително преговорите се водят и предварителни договори се подписват от родител (настойник, ако няма родител).

За мен по-смешно беше това "четох някъде", с което колегата иска да покаже, че освен да пише, може и да чете 8-) , но най-вече че е много информиран.

Не мислиш ли, но честно, че се избързва твърде много с това да се определят като звезди тези момчета, та чак до фен тема да я докарат?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 юни 2012 18:32

Със сигурност е прибързано да бъдат обявяванr за звезди, но пред вид показаното, най-вече от Драме, със сигурност не е прибързано да бъдат обявени за големи таланти. Жалкото е, че не само в ЦСКА, а вероятно в цяла България няма 16 годишно момче, което да показва подобна игра. Вече отделен е въпросът, че е нищо работа талантът му да бъде съсипан и загубен в нашата действителност.
И аз не знам как седи въпроса с родителите или настойниците им, но въпросният агент е един от най-уважаваните и силни в Европа и даже в цял свят, така че със сигурност знае как да се погрижи за тях законно. Най-вероятно той вижда потенциална печалба в тези момчета и просто инвестира в тях. Този Драме може да му донесе сериозна печалба след 2-3 години, другите двама също...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 16 юни 2012 18:36

Почти съм готов да се обзаложа, че ако тези младежи се наложат в състава за следващия сезон( ако изобщо играят при нас, вече на нищо не вярвам), те едва ли ще бъдат в ЦСКА за повече от половин сезон! ;) Чисто и просто искат да си направят келепир с тях! Дано не ги похабим тея момчета, аз лично много ще съжалявам. :(
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 юни 2012 08:53

vaskonti написа:
Azz написа:много се забавлявам като чета капацитетите, които обяснявали как нямало как да картотекираш в Европа футболист преди 18 г. - ГЛУПОСТ

ПРИМЕР: Леонел Меси - аржентински гражданин, роден 1987 г. дебютира за мъжкия отбор на Барселона на 17 г., а е привлечен в клуба през 2000 г. когато е на 13 г.

После - за да цитираш правилника за трансфери, първо трябва да определиш привличането като трансфер, т.е. футболиста да има предходна професионална кариера. Да вземеш някого в школата си не е трансфер - всяка година няколко момчета преминават от школата на Левски в тази на ЦСКА и обратно...същото важи за повечето клубове в София...давам за пример София, защото там родителите нищо не местят...смяната става като спираш да плащаш на едната школа и започваш да плащаш на другата - никакви трансфери не се случват между клубовете!

Младите Драме и Чуто спокойно могат да получат първата си про картотека в ЦСКА и на 16 г. Това означава да сключат трудов договор, което в България е възможно без проблеми за 16-17 г. младежи!

Всичко друго са злобни коментари на хора които са прочели - недочели, и целят само внасяне на интриги около ЦСКА!

На теб не ти ли стана ясно, че каквото и да прави ЦСКА, все е незаконно. Питай honda, той има под ръка сума ти цитати от закони. И, естествено, стотиците подобни случаи по света се различават "коренно" от това, което прави ЦСКА. Като почнеш от случая с тия момчета и стигнеш до случая с допинга. По света може масово да се действа по един начин, при това да си е напълно законен, но щом е за ЦСКА, тук вечеее.... вадят се удобно подбрани цитати и се правят заключения, че тоя начин по дифолт не може да се отнася за ЦСКА, щото не знам си кво...

Все пак законите и правилниците са създадени за да бъдат спазвани , а не нарушавани или заобикаляни . Правилата и спазването им са едно от нещата ,които ни различават от животните. Дали ви харесва или не ,но е така. Още преди около 3 години писах че ЦСКА няма да стане шампион с Титан точно по тази причина - със заобикаляне на правилниците не може да се постигнат някакви успехи в спорта. В спорта(а и в живота) дългосрочен успех се постига с честна игра,а не с андрешковски номера.
Ами и ти извади цитати и ме обори ако можеш ;) , както е казано "В спора се ражда истината" - за мен предназначението на този форум е всеки да си казва мнението и да си го обосновава.
За допинга - писал съм достатъчно ,само да ти напомня че ти така и не успя да посочиш случай на хванати в друг клуб 3 футболисти с допинг. Е значи случая с ЦСКА се различава от останалите.
За случая с Ибрахим Драме- това ,което съм цитирал е трансферния правилник на ФИФА независимо дали вие приятно или не. Правилника е достатъчно ясен. За мен единствения начин законно да картотекирате тези момчета е СЛЕД като получите благословията от Академията "Аспайър" .
Щом толкова много искаш може да ти обясня как другите отбори по света привличат от чужбина таланти под 18 години?- Те го правят напълно законно като откриват собствени школи в съответните държави. Примерно Аякс има 26 школи в 12 държави извън Холандия( това беше посочено от шефа на школата на Аякс преди време). Преминаването на дете от една школа в друга или в клуба-майка не се счита за трансфер.
Друг начин по който се правят международни трансфери е когато детето се мести в съответната страна ЗАЕДНО с родителите си по причини (УЖ) не свързани с футбола, нов този случай трябва да се намери и работа на родителите( което обикновено не е проблем за един голям клуб ;) ) и детето трябва за известно време да прекрати тренировките си и да не поддържа контакти с хора от новия си клуб.
За цитирания случай с Л.Меси - той няма нищо общо със случая с африканските момчета.-Първо той се мести в Испания по здравословни причини. Второ по тогавашния правилник международните трансфери на футболисти под 18 години не бяха забранени. Сега действащия правилник е приет в 2010 г. Трето ако не се лъжа Л.Меси и родителите имат испански произход и роднини в Испания и имат и испанско гражданство.
Ами случая с Меси и случая с Драме май доста се различават?- Или греша :)

Върни се в “ЦСКА”