Исторически и емоционално, три са мачовете, които вълнуват жълто-черното сърце :
с Левски, с ЦСКА и с Локомотив, как ще ги подредим е без значение.
Така е било, така и ще бъде занапред. Всичко останало са безсмислени спорове.
Темата е изчерпана и може да се заключва.
Ботев-Левски или Ботев-Локо
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- bulgaro
- Контакти:
Re: Ботев-Левски или Ботев-Локо
106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
106 години Символ на Пловдив !
- nik_bg1
- Контакти:
wannabe написа:Наще стига сте им писали в темата! Оставете ги да си правят дерби с който си поискат! Нека да си пишат само те в темичката и Синята Лавина да ги размазва сам! Нека да се вкарват в преразказаните спомени на един и същ човек, естествено украсени с плах опит за разсъждение... Нека да се радват, че са били партиен отбор и да се хвалят с третите си места спечелени по партийна линия!
Аз лично не мисля, че може и да сте ни дразнител, при положение, че 95% от присъстващите тук са виждали само по телевизорчето едва 2 победи над чернобелите... а аз няма да казвам, че съм присъствал на доволно много такива над градския съперник! Нека победите над Левски София да са ви тръпка... така или иначе ще им се радвате рядко![]()
ПС Синя Лавина, браво брат, така се говори с хора, на които дори и да им събереш коефициента на интелигентност пак си остава отрицателен, за съжаление! Надявам се, че си установил колко си бил заблуден досега и си осъзнал ИСТИНАТА: сливането в Тракия е с цел да ги изличат, а не за да вземат най-добрите играчи от Спартак и да го разтурят като отбор (който го е измислил това, шапка му свалям![]()
![]()
)
Да вземеш да им се помолиш ли, на тея вашите?
Да не забравиш в молбите да включиш и Синята лавина, да продължава да ни размазва, да знаеш колко размазан се чуствам...
Ееееех, колко мъка има по света, божеее...
- Thurman Murman
- Контакти:
rstein написа:Не искам да кажа! Защото съм пловдивчанин! Иначе знам името на основния доносник на държавна сигурност в отбора на Ботев и мога да го кажа, но няма да го направя! Защото той в момента е треньор! Знам кой е доносничил за другите играчи, но няма да го кажа! Вие, ботевистите, се оправяйте помежду си!
Дали си пловдивчанин е друга тема. Да не се окажеш като Стойчо Генов, дето е "истинска майна" първо поколение от Коматево?!!
Колкото до доносничеството, може много лесно да си направиш справка за бившия партиен член Бонев, който навремето точно по партийна линия се занимаваше със свиневъдство, както и че е получавал какви ли не облаги заради близостта и слагачеството си на тогавашните партийни лидери. Да не пропускаме и факта, че същата ви легенда и в момента е пръв слагач на най-големия останал номенклатурчик в държавата - агент Гоце.
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U
- blue avalanche
- Контакти:
T&T написа:Ами една млада надежда успяхме да наложим в първия си състав като централен нападател, след което не без помощта и на крилата Дерменджиев и Попов/национали по това време/ тази млада надежда се превърна в може би най-великия/комплексно - като футболни и човешки качества/ футболист на България. Сещаш ли се коя е тази надежда и в кой отбор играеше тя, когато за пръв път я извикаха в националния отбор. Само ще ти кажа че годините бяха 1962 и 1963, а ти отвори старите книги, а не пълния с измислици интернет и прочети за кого става въпрос.
Не са виновни феновете на Ботев, че отборът им беше към армията и трябваше да се слага на ЦСКА, както не сте виновни Вие феновете на Левски за това че отборът Ви беше към МВР. Когато Ботев, Левски и Славия са се родили не е имало комунизъм и тези отбори са били символ на патриотизма на българите, който феновете им носят в сърцата си и до днес.
И тази "млада надежда"(Г.Аспарухов) ние сме я погубили,така ли да разбирам?
Попитах преди няколко страници:
По каква линия дойде в Пловдив Г.Аспарухов?
- botevforever
- Контакти:
На този въпрос ще бъдат дадени много разнозначни отговори.
От БОТЕВИСТИТЕ-поради различната възраст,тъй като за по-младите сигурно дерби №1 е с "Локомотив".
От локомотивците-защото им е единственото.
А всъщност верният отговор е даден още в началото от един левскар.И ключовата дума е "исторически".
Пряк свидетел съм на мачовете на "Ботев" от началото на 70-те.Със сигурност мога да кажа,че до средата на 90-те дерби №1 винаги е било "Ботев"-"Левски".То беше с огромен заряд,беше по-посетено от мачовете с "Локомотив".И се очакваше с нетърпение от всички БОТЕВИСТИ.
Ше отговоря и на малка част от неуспешните умствени напъни на bianchi и то не за друго,а защото самото прочитане на всичките му граматически и фактологически неграмотни постове ме натоварват страхотно.
Първо,най-големите победи в мачовете между "Ботев" и навлека са два пъти по 5:0 за "Ботев",,а не 7:3 .
Второ,през последните 10 години победите на "Ботев" са две-3:2 и 1:0,а не както твърди той,че е една.
Трето,относно статистиката между двата отбора-да,вярно е,че към момента имаме по-малко победи,което се дължи на 10 годишния период при ДХС.Както е и вярно,че през последните 35 години навлека е бил на по-предно място в класирането точно 12 пъти,11 от които след криминалното и аморалното им влизане в "А" група,плюс сезон 1991-92 г.когато те завършват трети,а ние-четвърти с равни точки.
Четвърто,на въпроса му кога за последно сме вкарвали гол на падналия стадион ще отговоря с въпрос:А Вие вкарвали ли сте 5 гола на Колежа?Защото ни сме вкарвали на Лаута.
И изобщо,този тотално неграмотен индивид защо се допуска до подфорум "Ботев"?
От БОТЕВИСТИТЕ-поради различната възраст,тъй като за по-младите сигурно дерби №1 е с "Локомотив".
От локомотивците-защото им е единственото.
А всъщност верният отговор е даден още в началото от един левскар.И ключовата дума е "исторически".
turbogena написа:Ботев - Левски е исторически най-голямото дерби!
Пряк свидетел съм на мачовете на "Ботев" от началото на 70-те.Със сигурност мога да кажа,че до средата на 90-те дерби №1 винаги е било "Ботев"-"Левски".То беше с огромен заряд,беше по-посетено от мачовете с "Локомотив".И се очакваше с нетърпение от всички БОТЕВИСТИ.
Ше отговоря и на малка част от неуспешните умствени напъни на bianchi и то не за друго,а защото самото прочитане на всичките му граматически и фактологически неграмотни постове ме натоварват страхотно.
Първо,най-големите победи в мачовете между "Ботев" и навлека са два пъти по 5:0 за "Ботев",,а не 7:3 .
Второ,през последните 10 години победите на "Ботев" са две-3:2 и 1:0,а не както твърди той,че е една.
Трето,относно статистиката между двата отбора-да,вярно е,че към момента имаме по-малко победи,което се дължи на 10 годишния период при ДХС.Както е и вярно,че през последните 35 години навлека е бил на по-предно място в класирането точно 12 пъти,11 от които след криминалното и аморалното им влизане в "А" група,плюс сезон 1991-92 г.когато те завършват трети,а ние-четвърти с равни точки.
Четвърто,на въпроса му кога за последно сме вкарвали гол на падналия стадион ще отговоря с въпрос:А Вие вкарвали ли сте 5 гола на Колежа?Защото ни сме вкарвали на Лаута.
И изобщо,този тотално неграмотен индивид защо се допуска до подфорум "Ботев"?
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)
Левски - Ботев на герена
нямам търпение вече, дано е първия кръг
- publicimage
- Контакти:
Кога направихте 19 страници тема, 'е ? 
много добре 
rump_shaker написа: Просто Ботев последните 14 години отстъпва сериозно на Левски и не ни остана нищо друго освен да мерим пишки с Локото.
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
ultra1912 написа:Левски - Ботев на герена![]()
Без да ми се сърдиш ама!!!
Левски-Ботев никога не е било дерби!!!
Дерби е Ботев-Левски!!!!
Вярно е, че Ботев има победа със 6-1 в София, но за цялата си история имате точно 8 победи в София (от тях 2 на Герена)!!! Това не може да се нарече дерби, след като единият отбор Левски има 42 победи от 57 мача в София, или е спечелил близо 75% всички мачовете в своя град?
Виж в Пловдив е друго там от 56 мача Ботев има 25 победи, Левски 20, а има и 11 равни мача!!! Това вече е нещо друго, това е дерби?
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
Avanti_Ragazzi написа:ultra1912 написа:Левски - Ботев на герена![]()
Дерби е Ботев-Левски!!!!
Вярно е, че Ботев има победа със 6-1 в София, но за цялата си история имате точно 8 победи в София (от тях 2 на Герена)!!! Това не може да се нарече дерби, след като единият отбор Левски има 42 победи от 57 мача в София, или е спечелил близо 75% всички мачовете в своя град?
Виж в Пловдив е друго там от 56 мача Ботев има 25 победи, Левски 20, а има и 11 равни мача!!! Това вече е нещо друго, това е дерби?
Това е само суха статистика, ние тук говорим за заряд и емоция!
Или както един ваш фен го каза в началото
Исторически погледнато това е първото и най-голямо дерби
Avanti_Ragazzi написа:ultra1912 написа:Левски - Ботев на герена![]()
Дерби е Ботев-Левски!!!!
Като изживяване ми липсва гостуването на герена а за резултата е друга тема, за мен си е дерби и резултата не ме бърка особено. Дано направим хубава селекция и като ви дойдем на гости да ви изненадаме неприятно (може би с гол в 86 мин.