Ботев-Левски или Ботев-Локо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Ботев-Левски или Ботев-Локо

Мнениеот blue avalanche » 07 юни 2012 19:57

sokkoban написа:
blue avalanche написа:ПП."Успехите" на Ботев в миналото не се ли дължаха и на факта,че Тракия беше армейско дружество и като такова се "снабдяваше" с талантливи младежи по линия на задължителната военна служба?

Интересно колко трябва си дебелокож тапир, за да се изказваш толкова глуповато! Да те питам, вие по каква линия сте се снабдявали с най-добрите футболисти от провинцията?

До 20-тата им година-по никаква!
В този ред на мисли,по каква линия Гунди игра в Ботев Пд?

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 07 юни 2012 20:00

Като малък израснах свиквайки да гледам Ботев в борба със Левски и ЦСКА за призовете във България. Спомням си финала в Благоевград после този в София. Спомням си гонитбата с Левски за шампионската титла през първата половина на 90те. Спомням си мачовете за Европа със Севилия, Динамо... А спомних си и онова 5-0 срещу градските. В вората полвина на 90те се слчуи така че те отидоха в Б група.... Някак си свикнах през 90-те да се борим с други а не с Локомотив. Е няма как тогава Локомотив да е най-големият дразнител.

Лошото бе след това. Онзи плужак ни докара до там че се върнахме в А група в началото на това изминалото десетилетие като по слаби от всякога. Кой ли не се ебаваше с нас. Съответно и Буферите. Озлобихме се и ние и те. Нормално. Те затова живееха. За тези 10 години история в които да ни бият кат брашно в чувал. Всъщност ни биха 6 пъти с което си орпавиха статистика и толкова. Сбъднаха мечтата си. И нормално, се радвахме на всеки гол, на всяка точка, на всяка победа срещу тях. И няма как да не е. Бихме ги само 2 пъти в новия век! Това блгодарение на онзи плужяк селския.

Последните 20 години бяха коренно различни. Първите 10 бяхме в Борбата със Левски за купи и медали, където Локомотив лисваше. Във вторите 10 бяхме най-нещастният отбор където Локомотив се гавреше с нас. Това са две десетилетия които ясно описват насторенията на млади и стари канари.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 07 юни 2012 20:02

Не съм бил свидетел на ония години, когато дербито на Ботев наистина е било с Левски , може би това се е дължало на причината, че ЖСК-то са си били един асансьор между А и Б група с изключение на ерата Христо Бонев :roll: От 2000- и някоя имат доста силен отбор и за мен и двата мача са с еднакъв заряд и не мога да преценя кое е по-голямо дерби, може би чисто фенски като празник по трибуните бих избрал ЖСК-то , чисто футболно , победа над Левски в Пловдив би ми харесала доста повече ;)
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
rstein

Мнениеот rstein » 07 юни 2012 20:02

Thurman Murman написа:
rstein написа: Не може с лека ръка да се пренебрегва това и ботевистите да приписват всичките си успехи като АФД"Тракия" на свое име еднолично! Някак си не е честно! Победите в мачове без значение за крайния изход от двубоя над Барселона и Байерн наистина са престижни, но са на отбор, който се казва АФД"Тракия", а не на Ботев! Моля за коректност!

Знам, че много от вас не са били все още в Пловдив в онези времена и затова ще ти кажа, че след обединението Ботев-Спартак (което е през 60-те, а не през 80-те!!!) в Тракия има само... 2 (двама) цифром и словом от бившия Спартак! Толкова за "общите" ни успехи! Коренно различна е ситуацията с Локо-Спортклуб и каквито бяха там легендите на мЪкедонистите... Във вашия случай има откровенна КРАЖБА и ПРИСВОЯВАНЕ на чужди успехи, постигнати с ЧУЖДИ играчи!!! Да не говорим и за 2004-та, когато титлата, купена с пари от наркотици, бе занесена в посока запад (където и принадлежи по право). Точно на мястото, от което бе присвоен (за кой ли път използвам тази дума) и един лиценз, който и до ден днешен нямате доблестта да върнете.

Нещата не опират само до брой играчи, които са преминали от един клуб в друг! Преминава нещо много повече - историята на този отбор, традицията, харизмата, феновете / е вярно, че феновете на Спартак тогава масово са станали локомотивци, защото са усетили казионния, армейско-комунистически характер на АФД-то/ Днес отбори сменят целите си състави, в някои английски отбори не играе примерно нито един англичанин, а ти си тръгнал да ми говориш за бройка футболисти. И какво толкова чудна ти се вижда трансформацията на Локо - просто собственикът на Велбъжд реши да продължи да развива тази си дейност в Пловдив, свободен за закупуване бе Локомотив-отбор с традиция, харизма и фенове, а играчите бяха собственост и на договор на президента си - може да ги води където си иска по света. Ползван е лицензът на Велбъжд за А-група, но тогава това беше законно възможно. Сега не е, затова Сдружение за Ботев ползва лиценза на Металик-Сопот, който е от същия регион, защото това е в момента законното и възможното!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 07 юни 2012 20:03

rado. написа:Да да знам за тези живите,знам и за притчите,от поколение на поколение,а знам и за съвремения вариянт,от билборд на билборд!То май последния вариянт ни показва,ЕДИНСТВЕНО,кога сте създадени!Колкото до "гурута-та"ни,все си мисля,че техните твърдения са доста добре фактологично издържани и дано...как беше закърнелия ти мозък може да го асемилира,или поне намериш кураж и смелост(най-вероятно)да го прочетеш!Иначе да си говорим празни приказки(аз поне),не обичам!За другите неща,много добре знаеш как е било,как са ни спирали да не ви вкарваме голове,как са искали да ни обеденят с вас,за да стане един голям отбор с името Тракия!Примерите са доста и ти много добре(най-вероятно) ги знаеш!То всъщност,кво ли ти обеснявам,като ти прочетох расъжденията,ама айде....А иначе откато си отиде комунизма,или поне последните 15 години,доста ви мачкаме и да шампиони станахме и суперкупата взехме и да доста изпадахте,и нов отбор си направихте,и в В-група бяхте,и пак не спряхте да говорите колко сте големи :oops: :mrgreen: Дано се осъзнаете,от мен лека и дано изяните кое ви е дербито,това е доста важно,според мен :)

Аз пък не разбрах , след като не ти е важно и не пишеш по темата какво точно правиш тук ??????????

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 07 юни 2012 20:11

rado. написа:Да да знам за тези живите,знам и за притчите,от поколение на поколение,а знам и за съвремения вариянт,от билборд на билборд!То май последния вариянт ни показва,ЕДИНСТВЕНО,кога сте създадени!Колкото до "гурута-та"ни,все си мисля,че техните твърдения са доста добре фактологично издържани и дано...как беше закърнелия ти мозък може да го асемилира,или поне намериш кураж и смелост(най-вероятно)да го прочетеш!Иначе да си говорим празни приказки(аз поне),не обичам!За другите неща,много добре знаеш как е било,как са ни спирали да не ви вкарваме голове,как са искали да ни обеденят с вас,за да стане един голям отбор с името Тракия!Примерите са доста и ти много добре(най-вероятно) ги знаеш!То всъщност,кво ли ти обеснявам,като ти прочетох расъжденията,ама айде....А иначе откато си отиде комунизма,или поне последните 15 години,доста ви мачкаме и да шампиони станахме и суперкупата взехме и да доста изпадахте,и нов отбор си направихте,и в В-група бяхте,и пак не спряхте да говорите колко сте големи :oops: :mrgreen: Дано се осъзнаете,от мен лека и дано изяните кое ви е дербито,това е доста важно,според мен :)

Радо, съжалявам че вярваш в тези неща но това "как са ни спирали да не ви вкарваме голове" е единствено и само измишльотина която няма никакво доказателство и не може да бъде доказано. Всичко което си писал са тези които лесно се съчиняват и трудно се доказват с изтичане на времето. Затова историята служи със факти а не със съждения и съчинения. За съжаление съм израстнал на място където познавам семесйтвото на вашта най-голяма клубна легенда Бонев. Познавам един от основните ви новатори и тези които творят тази история. Познавам няколко Локомтивци и доста футболни функционери и бивши играчи от двата отбора. Това което знам от тях, защото като малък съм се учил от тях на футбол и исторя е коренно различно от това което Владо и неговите приятелчета (не знам ти сред тях ли си) подеха шпреди няколко години. Случваше ми се под носа. Знам как реагираха истинските локомотивци на зараждащата се пропаганда. И ето прокламацията успя. Няма да ти казвам колко скалъпени и изфабрикувани факти има по "новата" ви история. И най-важното. На скоро почина една женица, която моето семейство познаваше. Та тя самата в качеството си на секретарка на Спортклиб ми е обяснавала за сливането на почти всички спортни клубове в Пловдив в няколко по големи, наложено от следвоенни строй и голяма рецесия след войната. Малко не ти е ясно, но тогва е било мизерия и студ и е било крайно не реално да има много спортни отбори при диспабланс в населението и финансите на държавата. Именно тогва повече от 2/3 от клубовете в държавата спират да съществуват и се преитопяват в някоко по-големи за да се създаде новата футболна структура на България. А вие от това направихте изцяло нова история! Замисли се преди да ме контрираш
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
sokkoban
Контакти:

Мнениеот sokkoban » 07 юни 2012 20:16

blue avalanche написа:
sokkoban написа:
blue avalanche написа:ПП."Успехите" на Ботев в миналото не се ли дължаха и на факта,че Тракия беше армейско дружество и като такова се "снабдяваше" с талантливи младежи по линия на задължителната военна служба?

Интересно колко трябва си дебелокож тапир, за да се изказваш толкова глуповато! Да те питам, вие по каква линия сте се снабдявали с най-добрите футболисти от провинцията?

До 20-тата им година-по никаква!
В този ред на мисли,по каква линия Гунди игра в Ботев Пд?

Глупак!
По онова време всички отбори за били към държавата! В този ред на мисли някой са били по-държавни в сравнение с други! Колко млади надежди сте погубили, и колко пъти сте обезкървили провинциалните отбори, заедно с другото изчадие в червено. Точно той тръгнал да ми говори кой какъв бил през комунизма!

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 07 юни 2012 20:16

rado. написа:.

Да да знам за тези живите,знам и за притчите,от поколение на поколение,а знам и за съвремения вариянт,от билборд на билборд!То май последния вариянт ни показва,ЕДИНСТВЕНО,кога сте създадени!Колкото до "гурута-та"ни,все си мисля,че техните твърдения са доста добре фактологично издържани и дано...как беше закърнелия ти мозък може да го асемилира,или поне намериш кураж и смелост(най-вероятно)да го прочетеш!Иначе да си говорим празни приказки(аз поне),не обичам!За другите неща,много добре знаеш как е било,как са ни спирали да не ви вкарваме голове,как са искали да ни обеденят с вас,за да стане един голям отбор с името Тракия!Примерите са доста и ти много добре(най-вероятно) ги знаеш!То всъщност,кво ли ти обеснявам,като ти прочетох расъжденията,ама айде....А иначЕ,откаКто си отиде комунизма,или поне последните 15 години,доста ви мачкаме и да шампиони станахме,и суперкупата взехме,и да,доста изпадахте,и нов отбор си направихте,и във В-група бяхте,и пак не спряхте да говорите колко сте големи :oops: :mrgreen: Дано се осъзнаете!От мен лека и дано изяСните кое ви е дербито,това е доста важно,според мен :)

Всички сме чели произведенията на гурутата ви, а те нямат обяснение на доста въпроси касаещи историята. Друг е въпросът , че викате "добре фактологично издържан" на само това което ви отърва , а всичко , което не ви отърва е "нямате доказателства" ;)
Последна промяна от 1912plovdiv на 07 юни 2012 20:24, променено общо 1 път.
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
nik_bg1
Контакти:

Мнениеот nik_bg1 » 07 юни 2012 20:16

1.„Ботев“Пд —  „Левски“Сф
2.„Ботев“Пд  —  ЦСКА
3.„Ботев“Пд  —  „Берое“Ст.Загора

Към онзи които садят дръвчета:
[offtopic]По най-новата ви история се разбира, че всички отбори които са печелили градското първенство на Пловдив, са бащи на „Локомотив“Пд...
Представям си каква е майка ВИ...[/offtopic]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 07 юни 2012 20:33

На мен лично ми липсваше това дерби. Въпреки последните години, когато ние биехме, пак имаше заряд и пак имахме проблеми-помня едно 2-2 в силната ни серия. А преди това-едно 4-3 за вас, егати екшъна беше! Та и това ще си е мач, и пловдивската битка, а и ЦСКА браха бая ядове с вас накрая. Ще видим.Живи-здрави! ;)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Ботев”