Скъсан менискус

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
baumax
Контакти:

Re: Скъсан менискус

Мнениеот baumax » 06 юни 2012 23:15

honda написа:
baumax написа:
honda написа:В България бих ти препоръчал доц. Тони Георгиев, иначе добри са и в Пирогов и в Горна Баня ( доц. Милев) . Иначе сигурен ли си че имаш скъсан менискус- сравнително рядко се случва, обикновено има и увреждания и на ПКВ или на латералнита или колатералната връзка.
Много зависи и на колко години си и къде точно и как е скъсан менискуса.
На мен са ми правили подобна операция в Холандия , но имах и скъсана ПКВ.

Ортопеда на който занесох снимките от резонанса и който ме прати там,каза че е скъсан,спомена нещо и за латералнита,или нещо подобно.А и на предполагаемата диагнозата която ми беше дадена заедно със снимките от резонанса пишеше че е увреден латералния менискус.Препоръча репоръча да отида колкото се може по-бързо в Плевен при Аспарухов,даде ми номер и само това,

Beck's Много ти благодаря!
П.П поразпитах тук там познати и ми казаха че трябвало да взема две направления от личната,и само прегледа там на място се плащал.

П.П2 Някой знае ли нещо за клиниката във Варна?

За клиниката във Варна или по-точно във Виница ,ако нея имаш предвид по-добре не си и помисляй. Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него.
По принцип операцията не е нещо особено ,но не по-малко важно е и възстановяването и рехабилитацията. И тук е голямата разлика между Холандия, където аз бях опериран и това което става в България.
Защото ,както пише колегата по-горе не е нормално да скъсаш КВ 2 пъти за една година, това значи че нещо определено не е наред.
Ще си позволя един съвет- не изсилвай нещата след операцията, спокойно ще се възстановиш на 100% , на мен ми правиха тази операция ,когато бях с около 30 години по-възрастен от теб и се възстанових и пак тренирам и то спортове с несравнимо по-тежки натоварвания от футбола. Много добре е след операцията да плуваш -доста помага.

Върпоса е че искам операцията да стане колкото се може по-бързо,и да се възстановя до края на лятото(горе-долу).Защото искам да се развивам,в такава възраст съм че ако спра 1 година,всичко свършва.А както е тръгнало работата на там отива....... :(
Има ли шанс ако операцяита се забави,нещата да се усложнят и да не мога да се оправя никога.Вчера се почувствах по - добре,и пробвах да играя с топка(да ми се чуди човек :x ) и направо крака ми отказва изведнъж,надува се и се пълни с вода/кръв, и някаква страшна болка.

vratar4eto Минах резонанс.
[wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/9b040eb97ecef774c8826ca4d1a06400/tumblr_mhm1n2dspw1qk1fueo1_500.gif[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://thepeoplesperson.com/wp-content/uploads/2013/01/robin-van-persie-manchester-united-liverpool-goal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 06 юни 2012 23:23

Един познат е скъсвал, и ми каза да си сложиш шина и да не го мърдаш преди операцията ако
ще има такава. Скорошно оздравяване ! :)
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 06 юни 2012 23:25

Не си прави такива експерименти, защото ако е частично скъсан, може да го съсипеш тотално!
Трябва да го оперираш, след това има около месец почивка ( през които има рехабилитаций) и след това почваш да тренираш с топка лека полека до края на втория месец !
Не си прави повече експерименти и си избери доктор и деиствай .

Потребителски аватар
baumax
Контакти:

Мнениеот baumax » 06 юни 2012 23:31

Нямаше как да не пробвам поне един път,на нашите доктори доверие им нямам и като нищо може да са ми объркали диагнозата,и да ми няма нищо.Но наистина се почуваствах много зле отново,направо ми се завъртя главата от болка. :oops:
Добре,всички препоръчвате Тони Георгиев,но бързо ли мога да се вредя там или ще е същото както с проф.Аспарухов в Плевен?Ще поговоря отново с нашите,ще го видим и Тони Георгиев и до края на месеца трябва да отида,и посля цяло лято май ще се седи у нас а...? :(
[offtopic]Ортопеда тук в града яко ме уплаши,като ми каза да забравя за футбол....[/offtopic]
Последна промяна от baumax на 06 юни 2012 23:33, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/9b040eb97ecef774c8826ca4d1a06400/tumblr_mhm1n2dspw1qk1fueo1_500.gif[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://thepeoplesperson.com/wp-content/uploads/2013/01/robin-van-persie-manchester-united-liverpool-goal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
florentin_petre
Контакти:

Мнениеот florentin_petre » 06 юни 2012 23:33

Имах същия проблем преди 6 години, обадих се на Аспарухов човека ме прие в кабинета си в Плевен, не се лъжи на запазени часове просто няма отиваш и чакаш аз има късмет и чаках само 5 часа беше лудница. Човека ми видя снимките прегледаме и каза че ще ме оперира, всичко стана по клинична пътека, пари ми взеха само за леглото. Операцията е безкръвна и е около 30 мин. Самата операция ми я направи в Трявна. На другия ден след операцията ми махнаха дренажа яхнах патериците и беж в къщи и активна почивка на болния крак във хоризонтално положение. После си има процедури по раздвижване и натоварване. Дано съм ти помогнал. ;)
Кураж, Капитане!
HEAVY METAL IS MY RELIGION !
DIO IS MY GOD ! ! !
https://www.youtube.com/watch?v=KUXSTY9AW-s

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 06 юни 2012 23:36

baumax написа:Нямаше как да не пробвам поне един път,на нашите доктори доверие им нямам и като нищо може да са ми объркали диагнозата,и да ми няма нищо.Но наистина се почуваствах много зле отново,направо ми се завъртя главата от болка. :oops:
Добре,всички препоръчвате Тони Георгиев,но бързо ли мога да се вредя там или ще е същото както с проф.Аспарухов в Плевен?Ще поговоря отново с нашите,ще го видим и Тони Георгиев и до края на месеца трябва да отида,и посля цяло лято май ще се седи у нас а...? :(
[offtopic]Ортопеда тук в града яко ме уплаши,като ми каза да забравя за футбол....[/offtopic]

Казах ти, гледай да не го мърдаш, ако искаш да излизаш навън лятото, купи си една шина и не го движи, ако ще си стоиш у дома, просто гледай да не го движеш.
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
baumax
Контакти:

Мнениеот baumax » 06 юни 2012 23:41

becks32milan написа:
baumax написа:Нямаше как да не пробвам поне един път,на нашите доктори доверие им нямам и като нищо може да са ми объркали диагнозата,и да ми няма нищо.Но наистина се почуваствах много зле отново,направо ми се завъртя главата от болка. :oops:

Казах ти, гледай да не го мърдаш, ако искаш да излизаш навън лятото, купи си една шина и не го движи, ако ще си стоиш у дома, просто гледай да не го движеш.

Взех с магнитна наколенка за когато излизам,поне така ми предписа ортопеда.Пия Волтарен което уж е обезболяващо,и засега това.Утре ще видя за шини в аптеката,ще поразпитам и може да карам така...

Потребителски аватар
vratar4eto
Контакти:

Мнениеот vratar4eto » 07 юни 2012 00:07

Абе недей "да караш така". Операцията за скъсан менискус не е толкова сериозна, а и при латералния(външен) менискус не винаги е задължителна. Но се консултирай с поне 2ма лекари, ако не си сигурен. Дотогава не се натоварвай много, за да не влошиш нещата.

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 07 юни 2012 01:26

Ако искаш да играеш футбол активно, задължително трябва да се коригира проблема! Не е толкова болезнено, нито толкова страшно да се подложиш на таква интервенция!
Просто ще "бръкнеш" леко в джоба на вашите, но това са наложителни неща и е по добре да се оправят навреме . Не се мъчи със шини и тем подобни. Шина се слага след операцията, но това доктора ще ти го обясни. За сега кротувай и си запиши час по-скоро.

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 07 юни 2012 01:38

колега, 2004 скъсах менискус и това ми отърва договорени проби в хамбургер шпорт ферайн. оперирах се при док. константин симидчиев в пловдив.12 дни след артроскопията започнах възстановяване при един професор, който ми препоръча хирургът (същият възстановяваше професионалните футболисти на локомотив пловдив) и той ми каза, че ме е оперирал магьосник, щом нямам оток на четириглавия бедрен мускул и на колянната става. 40 дни след операцията изиграх 75 мин в югоизточната В група, само с две тренировки. нищо страшно не е, а и се покрива от НЗОК. в последствие ще имаш само два шева- единият, през който минава камерата, а другият за атроскопа, който отстранява откъснатата част от менискуса. неприятно е за всеки, но е лечимо, а и на мен ми казаха, че след като израсте отстранения елемент коляното ми ще стане по стабилно от другото! пожелавам ти бързо възстанояване!
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Върни се в “Свободна зона”