Скъсан менискус

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Re: Скъсан менискус

Мнениеот Beck's » 06 юни 2012 22:15

Тука много на изуст говорите и само ще объркате момчето!
Приятел, аз късах на два пъти кръстни връзки на лявото коляно, едната операция ми направи Д-р Мазнейков ( той оперира в ортопедията в Горна Баня ), втората операция ми направи Тони Георгиев ( ако искаш всичко да е ОК ти го препоръчвам ) .
Парите за минискус са в зависимост как ще бъде опериран минискуса, единия вариант е да бъде лепен, което според мене е по лошия вариант, втория начин е шевове да се направят, но и доктора неможе да ти каже колко шева ще бъдат извършени, поради причината, че трябва да отвори коляното и да види в детаили пораженията върху минискуса. Тези двамата доктори, взимат доволно пари. На мене едната операция ми излезна около 4000 - 5000лв, но рекопнструкцията на връзки е много по сложна и се използват пирони и тн.
Имаш да платиш за престой в клиниката, упойка, шевове( плаща се на шев) и разбира една "такса" към доктора!
Пропоръчвам ти да се опиташ по клинична пътека да се оперираш, това ще отнеме може би над месец, но ако са ти проблем парите, това ще те облекчи !

Поздрави и скорошно оздравяване!!!!

Потребителски аватар
baumax
Контакти:

Мнениеот baumax » 06 юни 2012 22:36

honda написа:В България бих ти препоръчал доц. Тони Георгиев, иначе добри са и в Пирогов и в Горна Баня ( доц. Милев) . Иначе сигурен ли си че имаш скъсан менискус- сравнително рядко се случва, обикновено има и увреждания и на ПКВ или на латералнита или колатералната връзка.
Много зависи и на колко години си и къде точно и как е скъсан менискуса.
На мен са ми правили подобна операция в Холандия , но имах и скъсана ПКВ.

Ортопеда на който занесох снимките от резонанса и който ме прати там,каза че е скъсан,спомена нещо и за латералнита,или нещо подобно.А и на предполагаемата диагнозата която ми беше дадена заедно със снимките от резонанса пишеше че е увреден латералния менискус.Препоръча репоръча да отида колкото се може по-бързо в Плевен при Аспарухов,даде ми номер и само това,

Beck's Много ти благодаря!
П.П поразпитах тук там познати и ми казаха че трябвало да взема две направления от личната,и само прегледа там на място се плащал.

П.П2 Някой знае ли нещо за клиниката във Варна?
[wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/9b040eb97ecef774c8826ca4d1a06400/tumblr_mhm1n2dspw1qk1fueo1_500.gif[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://thepeoplesperson.com/wp-content/uploads/2013/01/robin-van-persie-manchester-united-liverpool-goal.gif[/wrapimg][/offtopic]

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 06 юни 2012 22:40

Преди няколко години се оперирах от подобно. Бях с ъс скъсана връзка и ужредени менискуси. Операцияте бе доста по-дълга от нормалното - 3ч 15 мин продължи. НО важното е че съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен. Оперирах се в клиника Вита при Чанко Чанков (не те бъзикам така се казва човека) . Малко е прям и нервак, абе странен е, но има златни ръце. Това съм го чувал в последствие и от други ... Най-малкото се прегледай при него !!!
Успех и ако мога да помогна свиркай силно!

П.П Виждам че колеги тук ти пишат за Т. Гергиев и т.н ... аз бих се доверил само на Чанков ако недай си Боже се наложи пак. Операцията ми бе преди около 4 год и платих около 1500 - 2 000 лв ... непомня точно.

П.П2 http://www.vita.bg/spec.php?sp=114&d=13 провери си го
Последна промяна от alchemist на 06 юни 2012 22:48, променено общо 2 пъти.
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

khana82
Контакти:

Мнениеот khana82 » 06 юни 2012 22:42

Миналата година си правих при Аспарухов (той оперира в Трявна) и да ти кажа той е в топ10 в Европа въобще нон стоп обикаля целия свят.А иначе трудно се врежда за него час и струва по пътека само 200 лева.От личен опит ти го казвнам.Дано съм ти бил в полза.Бързо възстановяване.

Потребителски аватар
nikita33
Контакти:

Мнениеот nikita33 » 06 юни 2012 22:48

Не лъжете момчето никакви пари не вема щом пациента има осигоровка,операциите ги извършва в Трявна много е добър професионалист
Най - голяма представа за безкрайността ни дава глупостта....

Потребителски аватар
loko-pd-fan
Контакти:

Мнениеот loko-pd-fan » 06 юни 2012 22:56

Да си кажа и аз мнението,много е важно дали е скъсан на цяло или частично.Ако е частично има вариант да зарасне и без операция но по-бавно.Ако има парче откъснато както беше при моя случай трябва да се оперира.Защото на мен ми казаха да изчакам и това парче ми направи беля.Влезе м/у ставите и ми блокира коляното и скъсах и връзки така.Край с футбола а сега може и с лазер да се прави тази операция и след половин час ставаш и си тръгваш.Ако те режат,както искат всички доктори(защото това за тях е практика)Имаш два месеца възтановяване.Не се съгласявай да те режат ,менискус вече се оперира с лазер,проучи това.

Потребителски аватар
vratar4eto
Контакти:

Мнениеот vratar4eto » 06 юни 2012 23:01

Пич, първо трябва да ти направят резонанс. Задължително! Аз така се прецаках да чакам няколко месеца, защото ми бяха сбъркали диагнозата и после правих 2 операции, поради вложената обстановка - първо 2та менискуса (вътешен и външен) и после предна кръстна връзка.
Надявам се, че е само менискуса и връзките са ти ОК. Артроскопията (операцията на менискуса) е рутинна - аз я правих във Вита при Андреев. На другия ден те изписват и след месец и половина си забравил. По клинична пътека е безплатно.
Дано да не ти се налага, но операция на предна кръстна връзка е много по-сериозна. 2-3 месеца патерици, после раздвижвания, а и поне 2 500 лв си отиват.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 06 юни 2012 23:04

baumax написа:
honda написа:В България бих ти препоръчал доц. Тони Георгиев, иначе добри са и в Пирогов и в Горна Баня ( доц. Милев) . Иначе сигурен ли си че имаш скъсан менискус- сравнително рядко се случва, обикновено има и увреждания и на ПКВ или на латералнита или колатералната връзка.

Ортопеда на който занесох снимките от резонанса и който ме прати там,каза че е скъсан,спомена нещо и за латералнита,или нещо подобно.А и на предполагаемата диагнозата която ми беше дадена заедно със снимките от резонанса пишеше че е увреден латералния менискус.Препоръча репоръча да отида колкото се може по-бързо в Плевен при Аспарухов,даде ми номер и само това,

Beck's Много ти благодаря!
П.П поразпитах тук там познати и ми казаха че трябвало да взема две направления от личната,и само прегледа там на място се плащал.

П.П2 Някой знае ли нещо за клиниката във Варна?

За клиниката във Варна или по-точно във Виница ,ако нея имаш предвид по-добре не си и помисляй. Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него.
По принцип операцията не е нещо особено ,но не по-малко важно е и възстановяването и рехабилитацията. И тук е голямата разлика между Холандия, където аз бях опериран и това което става в България.
Защото ,както пише колегата по-горе не е нормално да скъсаш КВ 2 пъти за една година, това значи че нещо определено не е наред.
Ще си позволя един съвет- не изсилвай нещата след операцията, спокойно ще се възстановиш на 100% , на мен ми правиха тази операция ,когато бях с около 30 години по-възрастен от теб и се възстанових и пак тренирам и то спортове с несравнимо по-тежки натоварвания от футбола. Много добре е след операцията да плуваш -доста помага.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 06 юни 2012 23:06

В Горна Баня наистина са добри. Аз познавам как работи д-р Андреев, определено е един от най-добрите ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

camarasa
Контакти:

Мнениеот camarasa » 06 юни 2012 23:13

Определено Тони Георгиев, но се прави безкръвно и нещата се решават за седмица

Върни се в “Свободна зона”