Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 20:13

Живко6461 написа:
Кашчей написа:...За мен ще е смешно да имам екип на Роналдо или Меси, изписани на кирилица, но защо да нямам на Райков или Янчев, изписани на кирилица?

... Защо пък да не са на латиница. Написани по свободни правила за транслитерация. Така че да се затрудниш с разчитането. С Ray(j)(i)k(c)ov ще се справиш, но признай си, че вариантите на Y(J)(I)an4ev ще те затруднят? Ами ако 6ae6u остане в България?
...
Някога един българин написа "... поради что се срамиш...".
Аз бих задал въпроса "Поради что се срамувате да...?". С ясното съзнаие, че немалка част от пишещите във форума няма да могат да допишат въпроса.
Реалности...

Нищо не разбрах!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 20:15

gzagorov написа:И скуош да играе, в България го играе. По тази логика имената на шахматистите трябва да са на хинди.
Да чакам ли отговор на въпроса от предишния (цитирания) ми пост?

А последните 2 години къде е играл :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 20:17

CTAHKO написа:
gzagorov написа:И скуош да играе, в България го играе. По тази логика имената на шахматистите трябва да са на хинди.

Да не си носи със себе си екипа от последните две години :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 20:19

CTAHKO написа:

Кой къде е играл? :roll:
Ще взема да възприема вашата тактика, току виж спрете да се правите на ударени.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 03 юни 2012 20:20

Кашчей написа:
Живко6461 написа:
Кашчей написа:...За мен ще е смешно да имам екип на Роналдо или Меси, изписани на кирилица, но защо да нямам на Райков или Янчев, изписани на кирилица?

... Защо пък да не са на латиница. Написани по свободни правила за транслитерация. Така че да се затрудниш с разчитането. С Ray(j)(i)k(c)ov ще се справиш, но признай си, че вариантите на Y(J)(I)an4ev ще те затруднят? Ами ако 6ae6u остане в България?
...
Някога един българин написа "... поради что се срамиш...".
Аз бих задал въпроса "Поради что се срамувате да...?". С ясното съзнаие, че немалка част от пишещите във форума няма да могат да допишат въпроса.
Реалности...

Нищо не разбрах!

Както и да е. Как другите да ни уважават, след като ние не се уважаваме? Не уважаваме едно от великите постижения. Българско!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 20:28

gzagorov написа:
CTAHKO написа:

Няма да спрат, защото те и във форума пишат на кирилица, понеже такова е изискването.Сигурно в скайпи и фейса жулят на маймуница, та пушек се вдига.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 20:42

gzagorov написа:
CTAHKO написа:

Хах,че вие искат да се променяте нещо,което е общоприето,изтъквайки,че който не е съгласен,значи е антибългарин ;) Че и Пайсий ми цитирате,за да се опитате да вкарвате някакво чувство за вина :lol: Направо ще ме разплачете :lol: Убеден съм,че всички тези патриоти носят маратонки "Ромика"(а каква е българската дума за "маратонки",защото това е чуждица,нищо че е написана с български букви),карате лек автомобил Булгаррено или тези на Гришата,макар че и те са китайски(а за автомобил :roll: ),гледате телевизори "Велико Търново"(а за телевизор :roll: ),а най-интересно ми е през какво устройство си пускате мненията във форума :lol:

Lucky club
Контакти:

Мнениеот Lucky club » 03 юни 2012 20:47

doktora25 написа:Твърдо съм ЗА Кирилицата върху екипите. Първо защото някои български имена трудно могат да се изпишат еднозначно на латиница, какъвто бе примера с Гаджев, както и всички съдържащи Ъ. И второ защото трябва да сме максимално горди с нея и да бъде едно от лицата ни пред западноевропейците. За кафетата и надписите по улиците смятам, че трябва да са и на двете азбуки, тъй като все пак трябва да се съобразяваме с туристите, но най-важното и най-големият приоритет трябва да бъде ДА ИЗГОНИМ ЛАТИНИЦАТА ОТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО. :!: Просто ме обземат дяволите когато някой в скайп, фейсбук или някой друг форум пише на маймуница. Особено е страшно положението при по-малките. Това трябва да бъде приоритет №1 в платформата на всички национално отговорни партии и да се взимат мерки възможно най-рано.

Много точно мнение! Напълно го споделям 8-)

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 03 юни 2012 20:48

Хах,че вие искат да се променяте нещо,което е общоприето,изтъквайки,че който не е съгласен,значи е антибългарин Че и Пайсий ми цитирате,за да се опитате да вкарвате някакво чувство за вина Направо ще ме разплачете Убеден съм,че всички тези патриоти носят маратонки "Ромика"(а каква е българската дума за "маратонки",защото това е чуждица,нищо че е написана с български букви),карате лек автомобил Булгаррено или тези на Гришата,макар че и те са китайски(а за автомобил ),гледате телевизори "Велико Търново"(а за телевизор ),а най-интересно ми е през какво устройство си пускате мненията във форума

Не бъркай пуризма с желанието просто да пишем на български. И въпросът май беше само за едни имена на фланелките. ;)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 20:51

Кашчей написа:Няма да спрат, защото те и във форума пишат на кирилица, понеже такова е изискването.Сигурно в скайпи и фейса жулят на маймуница, та пушек се вдига.

А ти наясно ли си,че хората създали кирилицата не са българи,а византийци(гърци).Така че не виждам каква е разликата дали ще е на латиница или кирилица,след като и двете не са български,както се опитавате да изкарате 8-)

Върни се в “Футбол - България”