Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
gentlemanxxx
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот gentlemanxxx » 03 юни 2012 19:53

В емблемата на ЦСКА има една петолъчка, която не е точно български символ...
Иначе аз съм против.[/quote]

Къде го чукаш къде се пука, за БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ говорех а не за петолъчките(пентаграмите)
в емблемата на ЦСКА има не една а ЧЕТИРИ пентаграми, ти го казваш с ирония, но ...: http://ziezi.net/simvoli.html

а щом си против кирилицата явно си от хората които пишат на 6liokavitza![/quote]
Толкова глупав пост не бях виждал :lol: Пентаграма се оказа български символ ххахиахиа :lol:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 03 юни 2012 19:54

CTAHKO написа:Убеден съм,че ако номерата са изписани с български цифри,поне 90% от "патриотите" и защитниците на "българското",няма да разберат кой футболист с кой номер играе.Включително и ти самия :lol:

Обичам като сте убедени от разстояние :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:55

[quote="gzagorov"[А като са на латиница, тези факти, които изброи, са си същите май, а? Пак бъркате двата щата.
Не виждам защо Грийн трябва да става по-бял.[/quote]
Аз не виждам защо името му трябва да изписано на български :roll:
Последна промяна от CTAHKO на 03 юни 2012 19:58, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:57

Eminem написа:
CTAHKO написа:Убеден съм,че ако номерата са изписани с български цифри,поне 90% от "патриотите" и защитниците на "българското",няма да разберат кой футболист с кой номер играе.Включително и ти самия :lol:

Обичам като сте убедени от разстояние :lol:

Как се пише цифрата 9 :?:

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 03 юни 2012 19:58

gentlemanxxx написа:В емблемата на ЦСКА има една петолъчка, която не е точно български символ...
Иначе аз съм против.

Къде го чукаш къде се пука, за БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ говорех а не за петолъчките(пентаграмите)
в емблемата на ЦСКА има не една а ЧЕТИРИ пентаграми, ти го казваш с ирония, но ...: http://ziezi.net/simvoli.html

а щом си против кирилицата явно си от хората които пишат на 6liokavitza![/quote]
Толкова глупав пост не бях виждал :lol: Пентаграма се оказа български символ ххахиахиа :lol:[/quote]

Има "малка" разлика между петолъчка и пентаграма. Емблемата на ЦСКА е червена петолъчка. ;)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 19:59

CTAHKO написа:Аз не виждам защо името му трябва да изписано на български :roll:

Защото играе в България!
Погледнато в глобален мащаб, да разбирам ли че Гаджев = Gadzhev, но Green не може да е равно на Грийн?
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 20:01

gzagorov написа:

Защото играе в България!
Погледнато в глобален мащаб, да разбирам ли че Гаджев = Gadzhev, но Green не може да е равно на Грийн?

Като играе в България,да не би да играе "Народна топка" :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 юни 2012 20:03

Твърдо съм ЗА Кирилицата върху екипите. Първо защото някои български имена трудно могат да се изпишат еднозначно на латиница, какъвто бе примера с Гаджев, както и всички съдържащи Ъ. И второ защото трябва да сме максимално горди с нея и да бъде едно от лицата ни пред западноевропейците. За кафетата и надписите по улиците смятам, че трябва да са и на двете азбуки, тъй като все пак трябва да се съобразяваме с туристите, но най-важното и най-големият приоритет трябва да бъде ДА ИЗГОНИМ ЛАТИНИЦАТА ОТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО. :!: Просто ме обземат дяволите когато някой в скайп, фейсбук или някой друг форум пише на маймуница. Особено е страшно положението при по-малките. Това трябва да бъде приоритет №1 в платформата на всички национално отговорни партии и да се взимат мерки възможно най-рано.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 20:08

CTAHKO написа:
gzagorov написа:

Защото играе в България!

Като играе в България,да не би да играе "Народна топка" :lol: :lol: :lol:

И скуош да играе, в България го играе. По тази логика имената на шахматистите трябва да са на хинди.
Да чакам ли отговор на въпроса от предишния (цитирания) ми пост?
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 03 юни 2012 20:08

Кашчей написа:...За мен ще е смешно да имам екип на Роналдо или Меси, изписани на кирилица, но защо да нямам на Райков или Янчев, изписани на кирилица?

... Защо пък да не са на латиница. Написани по свободни правила за транслитерация. Така че да се затрудниш с разчитането. С Ray(j)(i)k(c)ov ще се справиш, но признай си, че вариантите на Y(J)(I)an4ev ще те затруднят? Ами ако 6ae6u остане в България?
...
Някога един българин написа "... поради что се срамиш...".
Аз бих задал въпроса "Поради что се срамувате да...?". С ясното съзнаие, че немалка част от пишещите във форума няма да могат да допишат въпроса.
Реалности...

Върни се в “Футбол - България”