boys85 написа:gzagorov написа:Но ти така и не посочи разумен и обективен довод да се използва латиницата.
Посочих съвсем основателен и разумен довод в защита на мнението ми в този чисто индивидуален въпрос, чийто отговор се крие в личното предпочитание и нещо друго. Лично аз винаги съм виждал името върху екипа на спортен състезател, изписано на латиница, без значение от вида на спорта, изключение прави руското първенство по футбол. Когато гледах мач от него и за първи път видях имената, изписани на кирилица ми се стори странно и не ми хареса.
Ако княз Борис I беше казал "лично аз винаги съм чел книгите на гръцки език, не искам нова писменост", сега нямаше да водим този спор.
CTAHKO написа:И какво

пишем имената на кирилица.Е и

Грийн сигурно ще стане по-бял и ще си повярва,че е българин

или пък Квазимодо ще спре да пропуска от един метър

или пък Станко Йовчев ще стане голмайстор на първенството

А като са на латиница, тези факти, които изброи, са си същите май, а? Пак бъркате двата щата.
Не виждам защо Грийн трябва да става по-бял.
gentlemanxxx написа:То половината футболисти не знаят азбуката та имената да им бъдат на кирилица

А и къде ще я разпространяват - в Дупница?

Да играеха в Европа айде да искаме да се покажем ама сега е ненужно и не мисля, че проблема че са куци е в буквите на екипа

Оф, пишете глупости по-бързо, отколкото мога да отговарям

Кой говори за разпространение на азбуката, тя си е достатъчно разпространена. Става дума за уважение към нея, към българското и към нас самите. Явно за вас това не значи нищо, ако не е подплътено с холограмна лента отляво. Жалко! Май няма смисъл, наистина...