boys85 написа:Кашчей написа:Откога уважението към собствената азбука е псевдопатриотизъм?Я ми кажи тогава ти, патриоте, кое е чист патриотизъм!А имената, изписани на латиница са много на място, когато иде реч за специфични български имена, нали?Грънчов ми харесва повече от Granchov, вервай ми!
Защото е едно псевдоуважение, ето по-долу почнаха и Паисий да ми цитират, както и Вазов за нещо незначително, каквото представляват имената върху екипите. Не знам какъв човек трябва да си за да цитираш нещо, написано преди стотици години, имащо за цел къде къде по-важни и чисти идеи от този спор, който водим в момента.
Пак казвам дай да заменим и рекламните надписи по улиците на кафенета, ресторанти, дискотеки, фирми т.н. на кирилица. В противен случай не уважаваме азбуката си, културата си, любовта към родината и каквото там ви хареса още...
Този спор ти се струва незначителен, така ли?Защото спорим чия азбука да се използва в официално събитие, каквото е един футболен мач?!?Теб може и да те кефи да четеш всичко в България на латиница, че да го разбират чужденците, ама аз съм си българин и си уважавам азбуката, която ни прави уникални сред повечето народи в света.Кирил е защитил правото на славяните да имат своя азбука и написани на нея богослужебни книги пред папата в Рим, а сега разни недоразумения ще ми говорят, че кирилицата не била азбука за писане на имена върху футболен екип!