Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 17:52

gzagorov написа:
CTAHKO написа:А номерата им с какви цифри трябва да са :?: :?: :?: Щото в момента са с арабски цифри ;)

Имаме си собствена азбука. Ако остроумието ти ни е измислило и нова цифрова система, може да я споделиш с нас ;)

Вашият псевдопатриотизъм е пълен майтап,а не моето остроумие 8-)Зададох ви един прост въпрос,на който така и нямате отговор :!: К'во викаш :roll: Имената на кирилица,числата арабски и ще станем по-българи...да,да ;)

П.П. Ако не си наясно и в кирилицата има бройна система :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 17:57

CTAHKO написа:
gzagorov написа:
CTAHKO написа:А номерата им с какви цифри трябва да са :?: :?: :?: Щото в момента са с арабски цифри ;)

Имаме си собствена азбука. Ако остроумието ти ни е измислило и нова цифрова система, може да я споделиш с нас ;)

Вашият псевдопатриотизъм е пълен майтап,а не моето остроумие 8-)Зададох ви един прост въпрос,на който така и нямате отговор :!: К'во викаш :roll: Имената на кирилица,числата арабски и ще станем по-българи...да,да ;)

Цифрите, а не числата, се казват арабски, защото идват в Европа по време на нашествието на маврите, иначе са изнамерени в Индия.Ама то, щом е да се оплюе някаква идея за българско нямате спиране.Без значение, че май не правиш разлика между цифра и число :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 17:59

Кашчей написа:Цифрите, а не числата, се казват арабски, защото идват в Европа по време на нашествието на маврите, иначе са изнамерени в Индия.Ама то, щом е да се оплюе някаква идея за българско нямате спиране.Без значение, че май не правиш разлика между цифра и число

И на теб ще ти кажа същото,щото и ти се правиш на много умен.И в кирилицата има бройна система :!:Числа,цифри...объркал съм се ок.Говорете и за номерата бе,нали искате да сте "българи-патриоти" :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 юни 2012 18:03

venger написа:
Тия "йероглифи" са моят език и култура и въобще не ми пука дали някой чуждестранен малоумник, когото гледаме с благоговение, заобиколен от изкуствения ореол на висококултурната си държава, разбира нещо. Аз длъжен ли бях да знам и френски, за да разбера за кого гласува Франция на финала на Евровизия???

Да ве... защо да е лесно? Нали може да е по-трудно за всички... ама нали сме много велики. Щом великите комуняги на изток го правят... хайде и ние.
Хората по цял свят гледат да се обединяват и да направят нещата по лесни, но ние винаги сме на опаки.

Хубавото в случая е, че никой няма да обърне внимание на псевдопатриотите и имената на фланелките ще си останат на латиница.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 03 юни 2012 18:05

ЗА!
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 03 юни 2012 18:06

Кашчей написа:Глупости на търкалета!

Това се казва добре аргументирано мнение. И кое по-точно е глупост? Че повечето се съгласяват именно заради някакъв криворазбран псевдопатриотизъм: "защита на българското, нашата култура а-у"? А може би, че изписани имената на кирилица изглеждат неестествено и не на място?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 18:07

CTAHKO написа:
Кашчей написа:Цифрите, а не числата, се казват арабски, защото идват в Европа по време на нашествието на маврите, иначе са изнамерени в Индия.Ама то, щом е да се оплюе някаква идея за българско нямате спиране.Без значение, че май не правиш разлика между цифра и число

И на теб ще ти кажа същото,щото и ти се правиш на много умен.И в кирилицата има бройна система :!:Числа,цифри...объркал съм се ок.Говорете и за номерата бе,нали искате да сте "българи-патриоти" :lol: :lol: :lol:

Ако не си забелязал, арабските цифри са приети като стандарт за изписване на числата в световен мащаб.Това не може да се каже за латиницата, като азбука, защото много държави имат специфични букви, които означават техни специфични звуци.Умлаутите май не са характерни за оригиналната латиница.Иначе няма проблем да дадеш идея за изписване на номерата, но без римски цифри, защото те са на латиница!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 03 юни 2012 18:08

Така и не се появи сериозен аргумент за изписването на латиница. Спомена се нещо нелепо за икономията на екипи, за да не се харчат отборите за отделни екипи за Европа и България :lol:
Айде бе "латинци" дайте нещо по сериозно като причина за латиницата. Разчепкайте си мозъчетата и измислете някакъв по умен довод :lol: Дотука пишете само простотии.
Последна промяна от petrof на 03 юни 2012 18:10, променено общо 2 пъти.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 18:08

CTAHKO написа:
gzagorov написа:

П.П. Ако не си наясно и в кирилицата има бройна система :!:

Наясно съм, че аз, ти и всички тук коя бройна система използваме масово. Наясно съм и че (почти) всички тук пишем на кирилица. Или греша?
Не става въпрос за "превдопатриотизма" на който и да е, с който искаш да оправдаеш зависимостта си от западната култура. Аз също съм зависим от нея, както и почти всички българи в една или друга степен. Но аз също зададох въпрос и не получих обоснован отговор: Поради що имената на играчите трябва да се изписват на латиница, вместо на кирилица?

Изобщо, някои си мислят, че като си забравят традициите и се слеят със западняците (преди е било с руснаците, няма разлика), то всички се обединяваме. Голям майтап наистина! Само че не е смешно, а тъжно.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 03 юни 2012 18:09

CTAHKO написа:

Изображение

Изображение

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 1%80%D0%B8

Кирилски цифри :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”