Брендън Роджърс пое Ливърпул
Брендън Роджърс ще е новият мениджър на Ливърпул. 39-годишният специалист прие офертата на „червените“ и ще подпише договор за три години с клуба.
Официалното потвърждение се очаква до 24 часа, но новината вече бе разпространена от BBC.
Ирландецът стартира кариерата си на треньор първо в Рединг, а за последно води тима на Суонзи. Именно на Суонзи Ливърпул ще заплати компенсация между 4 и 5 милиона паунда.
Клубът от „Анфийлд“ уволни Кени Далглиш на 16 май, след като завърши на осмо място във Висшата лига, въпреки че спечели Карлинг Къп и игра финал за Купата на Англия.
Английска Висша лига 2011/12
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Английска Висша лига 2011/12
Освен футболистите излгежда и мениджърите вече нямат достатъчно акъл ! Брендън Роджърс явно не си знае възможностите. Да беше си останал в средняка Суонзи които играят заради него приятен футбол,а той захапва прекалено голям залък за него. Същото е примерно с Даунинг който от Астън Вила отиде в Ливърпул. Ни не ставаш за голям футбол ! Като не ставаш за голям футбол за какъв чеп отиваш в голям отбор ? Нито ще помогнеш на отбора нито на себе си ! Всеки да си знае мястото какво ще се пробва като не може ...
Да не говорим,че изповядва анти-футболната философия,че "когато топката е в наше владение, противника не застрашава вратата ни по никакъв начин, затова ще се постараем да я владеем далеч повече от тях " . Явно не случайно е работил Барселона. Това е грозен и непечеливш стил на игра. Доказаха го Челси и Байерн които нямат за цел да задържат топката,а просто с атакуват по-директно играха финал в ШЛ. Суонзи също играха такъв анти-футбол с много владение на топката и дори са на 6то място в ЕВропа по-точни пасове и на 3то я Англия, но Юнайтед които не са в топ 10 по-точни пасове в Европа ги биха два пъти и то при владение 70% на 30% в полза на Суонзи. Което до казва,че владението на топката не е печеливша стратегия освен,че е грозна стратегия.
Да не говорим,че изповядва анти-футболната философия,че "когато топката е в наше владение, противника не застрашава вратата ни по никакъв начин, затова ще се постараем да я владеем далеч повече от тях " . Явно не случайно е работил Барселона. Това е грозен и непечеливш стил на игра. Доказаха го Челси и Байерн които нямат за цел да задържат топката,а просто с атакуват по-директно играха финал в ШЛ. Суонзи също играха такъв анти-футбол с много владение на топката и дори са на 6то място в ЕВропа по-точни пасове и на 3то я Англия, но Юнайтед които не са в топ 10 по-точни пасове в Европа ги биха два пъти и то при владение 70% на 30% в полза на Суонзи. Което до казва,че владението на топката не е печеливша стратегия освен,че е грозна стратегия.
A/N/C написа:Освен футболистите излгежда и мениджърите вече нямат достатъчно акъл ! Брендън Роджърс явно не си знае възможностите. Да беше си останал в средняка Суонзи които играят заради него приятен футбол,а той захапва прекалено голям залък за него. Същото е примерно с Даунинг който от Астън Вила отиде в Ливърпул. Ни не ставаш за голям футбол ! Като не ставаш за голям футбол за какъв чеп отиваш в голям отбор ? Нито ще помогнеш на отбора нито на себе си ! Всеки да си знае мястото какво ще се пробва като не може ...
Ми не съм много съгласен с теб. Първо отбора на Суонзи отстъпва като качества на отделните играчи от едно 15 16 отбора във ВЛ. Та в тоя смисъл ти какво си очаквал от Суонзи срещу Ман Ю ? Второ не съм съгласен,че тактиката с повече задържане на топката била грозна. Дали е печеливша вече това си зависи от доста обстоятелства. За едно съм съгласен с теб - и според мен този треньор не е за Ливърпул и няма да се справи.
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]
Пол Ламбърт е напуснал тима на Норич в сряда вечер, информира The Sun. Шотландският спец е подал оставка, след като от клуба не му позволиха да преговаря с Астън Вила.
Сега обаче, Ламбърт ще започне разговори с шефовете на „Вила Парк“ за овакантеното мениджърско място след уволнението на Алекс МакЛийш. Според английското издание, именно Ламбърт е първи избор на собственика Ранди Лърнър и изпълнителния директор Пол Фолкнър за поста начело на бирмингамци.
Шотландецът напусна Норич бесен, тъй като от клуба не му позволяваха дори да чуе предложението на Вила. Така бе сложен край на тригодишния период на Ламбърт на „Керъл Роуд“.
Доста голям удар за Норич !!!
Всеки напуснал футболист се заменя лесно но мениджър е доста по-трудно. Суонзи също понасят удар на този фронт.
Гонг са цитирали The Sun .
Честно казано очаквам догодина и двата отбора да изпаднат ( за мое съжаление) 

[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]
Като се има пред вид че влиза Уест Хям,Саутхямптън и Рединг то ще има голяма борба определено !!!
Уест Хям имат добри финанси но и КПР харчеха огромни пари за заплати и играчи но едва оцеляха.
Зависи от много неща Суонзи и Норич заложиха на колектив и точна стратегия в игрови план и си гарантираха
местата във ВЛ много рано през сезона. През изминалия езон мисля за първи път и 3-те новака запазиха
позиции във ВЛ, дали Уест Хям,Рединг и Саутхямптън ще могат да постигнат същото ???
Според мен не !!!
Уест Хям имат добри финанси но и КПР харчеха огромни пари за заплати и играчи но едва оцеляха.
Зависи от много неща Суонзи и Норич заложиха на колектив и точна стратегия в игрови план и си гарантираха
местата във ВЛ много рано през сезона. През изминалия езон мисля за първи път и 3-те новака запазиха
позиции във ВЛ, дали Уест Хям,Рединг и Саутхямптън ще могат да постигнат същото ???
Според мен не !!!
Pichichi написа:Като се има пред вид че влиза Уест Хям,Саутхямптън и Рединг то ще има голяма борба определено !!!
Според мен не !!!
Уест Хям са отбор с история и добри футболисти и очаквам да се задържат, за другите отбори ще си покаже до към Коледа ще стане ясно
Pichichi написа:Като се има пред вид че влиза Уест Хям,Саутхямптън и Рединг то ще има голяма борба определено !!!
Според мен не !!!
Напълно е възможно да успеят....този сезон си мисля, че и Норич и Суонси ще са сериозно замасени в битката и 100% поне единия ще отпадне, все пак и на двата отбора треньорите напуснаха....КПР също ще са замесени, както и Рединг евентуално
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Аз мисля, че Саутхямптън и Суонзи ще изпаднат. Войната за другото място би трябвало да е между Уигън, Норич и евентуално някоя неприятна изненада. КПР и Уест Хям според мен ще се спасят, Рединг също имат солиден отбор. Много зависи и кои ще са новите мениджъри на тези отбори, а ако Мартинез остане в Уигън най-вероятно пак ще ги измъкне.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

rhaegar написа:Аз мисля, че Саутхямптън и Суонзи ще изпаднат. Войната за другото място би трябвало да е между Уигън, Норич и евентуално някоя неприятна изненада. КПР и Уест Хям според мен ще се спасят, Рединг също имат солиден отбор. Много зависи и кои ще са новите мениджъри на тези отбори, а ако Мартинез остане в Уигън най-вероятно пак ще ги измъкне.
Точно Саутхемптън малко се съмнявам да изпаднат..