За или против забраната за пушене на обществени места?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или против забраната за пушене на обществени места?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: За или против забраната за пушене на обществени места?

Мнениеот CTAHKO » 27 май 2012 13:33

От където и да го погледнеш,закона е дискриминационен :!: Да не говорим,че противоречи изцяло на чл.1 от европейската конституция :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 май 2012 13:34

acmilan написа:Ако се направят заведения само за пушачи, то те ще бъдат също толкова посещавани, колкото и тези за непушачи. Около 50 на 50 е съотношението между пушачите и непушачите според официални проучвания. А и през всичките ми години съзнателен живот съм видял горе - долу такова съотношение. Даже повечето ми приятели и познати не пушат.

Защо тогава не го приеха по този начин :roll:

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 27 май 2012 13:50

CTAHKO написа:
acmilan написа:Ако се направят заведения само за пушачи, то те ще бъдат също толкова посещавани, колкото и тези за непушачи. Около 50 на 50 е съотношението между пушачите и непушачите според официални проучвания. А и през всичките ми години съзнателен живот съм видял горе - долу такова съотношение. Даже повечето ми приятели и познати не пушат.

Защо тогава не го приеха по този начин :roll:

Е, затова вече аз няма как да отговоря. Бях в Парламента на посещение, организирано от една преподавателка в СУ, когато приеха през пролетта на 2009 досегашия закон, който гласи обособяването на помещения за пушачи и непушачи в заведенията. Мога да кажа, че в Стара Загора заведенията, които са направили подобно обособяване се броят на пръстите на едната ръка. Дали са им наложени санкции, поради неизпълнение... не ми се вярва.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 май 2012 14:07

acmilan написа:
CTAHKO написа:Защо тогава не го приеха по този начин :roll:

Е, затова вече аз няма как да отговоря. Бях в Парламента на посещение, организирано от една преподавателка в СУ, когато приеха през пролетта на 2009 досегашия закон, който гласи обособяването на помещения за пушачи и непушачи в заведенията. Мога да кажа, че в Стара Загора заведенията, които са направили подобно обособяване се броят на пръстите на едната ръка. Дали са им наложени санкции, поради неизпълнение... не ми се вярва.

Ами много просто.Тези дето са за непушачи,щяха да фалират 8-) Иначе това за обособените помещения си беше пълен майтап :) Абе от където и да го погледнеш,закона си е дискриминационен.А задавл ли си си въпроса коя институция ще следи за спазването му :roll: На мен и до ден днешен не ми е ясно.Другият въпрос,на който е добре да намериш отговор е "Как до преди около 10-15 години всичко си беше наред и изведнъж цигартие станаха най-голямото зло на обществото и най-вредното нещо" :roll: Не вярвам да има трезво мислещ човек,който да си мисли,че това се прави в името на неговото здраве ;)

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 27 май 2012 14:14

Аз съм заклета непушачка, но за съжаление цял живот се съобразявам с пушачите. Когато с приятели излезем, един от 10 да пуши, се налага да се заврем всички в дима. Мразя дрехите и косата ми да миришат на пепелник само час, след като съм излязла, но това е.
Каквито и закони за тютюнопушенето да приемат, ми е пределно ясно, че тук няма да се спазват.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 28 май 2012 00:13

хаха един приятел, който живее за да пуши ми вика "Още малко и ще забранят мисленето" :mrgreen:
Иначе и пушачите са хора ;) Да им осигурят места, в които да се тровят :lol: Ама да ме омирисват още на спирката за 280 :?
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 03 юни 2012 22:02

Пуша цигари, но съм "За" тази забрана. Дори и на мен понякога ми е неприятно да ми смърдят дрехите на цигари, въпреки че съм пушач, макар и не страстен. Ако е въпросът, много по-приятно е да изпушиш една цигара на въздух. Снощи бях в един бар и мога да кажа, че навън имаше повече хора да пушат, отколкото тези които бяха вътре :lol: :lol: :lol: Но не се оплаквам, поне завързваш разговори с колеги пушачи. Въпреки това обаче промените в закона ми се струват недоизпипани и трудно приложими. Например не ми е ясно как на стадиона, в някоя голяма агитка ще влезе полицай между феновете, за да глобят пушача Х :lol: :lol: :lol: Не ми е ясно също как ще се контролира всичко, особено по дискотеките :roll: А че със сигурност ще има "шменти-капели", както казва господин Премиерът, е ясно :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 04 юни 2012 17:32

Твърдо против :!: :!: :!:
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”