За или против забраната за пушене на обществени места?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или против забраната за пушене на обществени места?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vili2010
Контакти:

Re: За или против забраната за пушене на обществени места?

Мнениеот vili2010 » 26 май 2012 21:09

Твърдо ЗА забраната. Не може да отидеш с децата си на ресторант и да се прибереш омирисан на пушек.

Потребителски аватар
mitko_r
Контакти:

Мнениеот mitko_r » 26 май 2012 21:40

Като гледам мненията дотук и всичко става ясно - непушачите са най- нетолерантните хора на света :) :) :)
Роди се и поведе ни в борба,
обесен бе, но нивга не умря...

mimi29
Контакти:

Мнениеот mimi29 » 26 май 2012 22:01

искам поне забрана половин час преди да се целувам да не ми пушат че то по лошо от кенеф :)
седим си аз у комунизъмъ пубер на 10-12 годинки.
и чувам, че у Италия почнала страстната седмица.
И си викам: тия сигурно се ебът по площадите и никой на никого не отказва.... трее се посети

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 26 май 2012 23:57

CTAHKO написа:
acmilan написа:Разбира се, че твърдо за забраната. Това е порок, чрез който ти пряко вредиш и на останалите около себе си, без значение от това как влияе на теб, какъв човек си и т. н. Казвам това, защото алкохолът може да предизвика агресия у някого, но у другиго не. Не пречи обаче директно на останалите. Докато цигареният дим вреди пряко.

Изгорелите газове от ауспусите на автомобилите,не пречат ли и не вредят ли на околните :roll: И всъщност кое е по-вредно 8-)

Много добре знаеш, че даваш този пример, за да оправдаеш собственото си тютюнопушене. Аз лично автомобил нямам, книжка също и не смятам да вземам такава. Изключително наглост е да тровиш хората В ЗАВЕДЕНИЕ, пушейки. На стадиона е пълна простащина да си подкрепяш отбора и изведнъж като викаш да се задавиш от тютюневия дим на някого. За димките също съм против, но има такива средства, които имат главно визуален ефект, което е и желаното, а не просто димене и тровене на хората по трибуните. Чрез автомобилите се движат хора, товари, преодоляват се разстояния, чрез цигарите удовлетворяваш... и аз не знам какво. Така че, колега, извини ме, радвам се, че отново си ми опозиция, но примерът ти е греда ;) Специални поздравления за пушачите, които са за забраната. Очевидно са хора, които имат поне малко съзнание, чувство за такт и толерантност. И да, толерантност е да не тровиш хората около теб, а не да се оставиш да бъдеш тровен, за да удовлетвориш желанията на някого. Иначе съм за да има заведения само за пушачи, но живеем в пазарна икономика, все пак някой трябва да ги отвори и върти тези заведения, не може държавата да го направи :) Понеже някой спомена алкохола - не, не се готви и той да бъде забранен на обществени места. По простата, но изключително съдържателна причина, че няма как да застраша здравето на някого, чрез наличието на дадена питейна течност в чаша или бутилка. За въздействието й вече е друго. Аз обичам да пия уиски, но глупости не правя, дори и да съм си позволил повече от нормалното. Едното е пряко и неизбежно въздействие, другото е вероятно, хипотетично. Все пак всичко е въпрос на манталитет.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 27 май 2012 08:11

Jorkorazporko написа:
Old_death написа:Това е поредното недорузомение,сътворено от ББ и екипа около него.Оказа се,че помиярите имат повече права от пушачите!Редовно по време на дъжд не можеш да се скриеш на завет на някоя спирка,защото там има излегнал се помияр.Не можеш да реагираш,защото ако преодолееш страха си от ухапване и го сриташ,ще се намери някоя откачалка от Екоравновесие,която ще ти скочи!Поредното безумие.Нямам нищо против забраната за пушене в заведенията,която не е корактна,след като извиха ръцете на собствениците с влагане на средства за отделяне на два салона,но всичко останало е прекалено.Тия искат да са по големи католици от папата ;)

И какво? Като има улични кучета дай да се тровим всички! Е стига де, нагли сте! Толкова ли ще е проблем да намалите цигарите! Хем ще пестите пари, хем по - здравословно, хем по - културно, хем по - хигиенично! Никой не ти забранява да пушиш, просто се регламентират местата където може това да се случва! Ще ги намаляваме и това е! Като забранят цигарите, аз ще намаля цигарите поне двойно, защото няма да мога да пуша на работа, и след работа като съм на заведение!

По какво съдиш,че съм станал нагъл? Факт е,че уличните кучета са с повече права от пушачите.Аз също не одобрявам пушенето в затворени помещения,стадиони и детски площадки,училища и детски градини,но всичко останало е прекалено.Според новия закон може да бъда глобен ако пуша,вървейки по тротоара до училище и детска градина.Същевремено е разрешено пушенето на спирките на градския транспорт.Нека някой ми обясни каква логика намира в това безумство.На спирката двама пушачи могат да отровят атмосферата на всички останали,но закона им дава това право за сметка на тия,които си пушат по тротоара.Не искам да коментирам и забраната за пушене в заведения броени месеци,след като принудиха собствениците им да вложат пари в разделяне на салоните за пушачи и не пушачи.В това не виждам никаква логика.Според мен тоя закон е поредното безумие на ББ.По скоро би трябвало само да се забрани пушенето на спортните площадки,училищата и детските градини и да се засили контрола за изпълнение наредбата за ефективно отделяне на места за пушене в заведения и учереждения.Много от собствениците на заведения фиктивно правеха такова разделяне,без да се ограничава достъпа на тютюнев дим до не пушачите.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 27 май 2012 09:55

ЗА

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 27 май 2012 10:20

Всичко е просто, не бива да има тотална забрана. Аз съм против частта и за стадионите, за другото съм ЗА. Може да се добави текст в Закона за обособяване на заведения за пушачи (ако стане това, в заведенията за непушачи почти няма да има хора, но това е друг въпрос). Мисля, че така всички биха били доволни. Други въпроси, които имам е за ограничаването на свободата на ползване на собствеността на хората. Защото не сте юристи ще се опитам да ви го обясня простичко: Купувам си апартамент, правя го кантора. Според ЗЗ (Закон за здравето) той е обществено място според - § 1а. б." е" ЗЗ , а също така е и работно чл. 56, ал. 1 ЗЗ, но пък е и твое лично жилище. Как така ще ме ограничават в правото ми на ползване и разпореждане с моята собственост.
Айде говорете си тука каквото искате, но мислете преди да пишете. Най-добре прочетете и ЗЗ. :mrgreen:
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 27 май 2012 11:29

За забраната, но не мисля, че ще се спазва стриктно. А и като всяко нещо в гербаджийското правителство си мисля, че няма да е за дълго.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 май 2012 13:31

deladog написа:
KategorieC написа: кой на летище Сарафово ще знае, че лицето има акт?

Елементарно, Ватсон - има сума ти техники като например неизтриваем цветен (още по-добре черен) печат на челото или пък безцветен радиоактивен маркер, който сигнализира при опит на лицето да се изниже "по чорапи" зад граница, без да плати глобата. Която в такъв случай трябва да е тройна. И най-добре е съдебната ни система да ползва бразилския опит за борба с наркотрафикантите.

Викаш радиоактивният маркер е по-безвреден от цигарите :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 27 май 2012 13:31

Ако се направят заведения само за пушачи, то те ще бъдат също толкова посещавани, колкото и тези за непушачи. Около 50 на 50 е съотношението между пушачите и непушачите според официални проучвания. А и през всичките ми години съзнателен живот съм видял горе - долу такова съотношение. Даже повечето ми приятели и познати не пушат.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Върни се в “Свободна зона”