Синьо сърце написа:Reckless написа:Аз помня труса на 4 март 1977-ма. 7.2 по Рихтер. Тогава доста жертви се дадоха. Помня, че паднах от леглото, баща ми влетя в стаята, тока спря веднага а като се изправих на краката си, не можех да стоя прав от люлеене а бях на 3-тия етаж в панелен блок. Всичко пращеше, скърцаше, предмети и мебели падаха, чуваше се много басов, дълбок тътен а народа се изнасяше по стълбищата надолу. На другият ден се правеха огледи на панелките и се установи, че нарушения няма.
В същото време стотици хора загинаха, затрупани от тухлени сгради. Тъжно !
Това е част от живота на нашата планета. Стига с параноята за 2012, военни схеми и други глупости !
Земетресения е имало и ще има.
7.2 по Рихтер, но в епицентъра...В София-около 5.0, сравнимо с вторичния трус от 04.30 снощи...Ако говориш за Свищов, това е друга работа!
Аз не разбирам защо не уточняват тези неща в медиите, а и във форума. Едва ли не наистина се смята, че само София е България. Тъпо представят нещата. Казват, че не е имало такова земетресение от 100 години, а не уточняват, че става дума за София! Все едно е по дефолт... Светът не свършва и започва със столицата... В Свищов, а по-късно и в Попово, Стражица, региона и Варна е било много над 5.8 през 1986 и 1977 година...