Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Мнениеот MORSKI » 22 май 2012 23:43

Синьо сърце написа:
Reckless написа:Аз помня труса на 4 март 1977-ма. 7.2 по Рихтер. Тогава доста жертви се дадоха. Помня, че паднах от леглото, баща ми влетя в стаята, тока спря веднага а като се изправих на краката си, не можех да стоя прав от люлеене а бях на 3-тия етаж в панелен блок. Всичко пращеше, скърцаше, предмети и мебели падаха, чуваше се много басов, дълбок тътен а народа се изнасяше по стълбищата надолу. На другият ден се правеха огледи на панелките и се установи, че нарушения няма.
В същото време стотици хора загинаха, затрупани от тухлени сгради. Тъжно !
Това е част от живота на нашата планета. Стига с параноята за 2012, военни схеми и други глупости !
Земетресения е имало и ще има.

7.2 по Рихтер, но в епицентъра...В София-около 5.0, сравнимо с вторичния трус от 04.30 снощи...Ако говориш за Свищов, това е друга работа!

Аз не разбирам защо не уточняват тези неща в медиите, а и във форума. Едва ли не наистина се смята, че само София е България. Тъпо представят нещата. Казват, че не е имало такова земетресение от 100 години, а не уточняват, че става дума за София! Все едно е по дефолт... Светът не свършва и започва със столицата... В Свищов, а по-късно и в Попово, Стражица, региона и Варна е било много над 5.8 през 1986 и 1977 година...

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 23 май 2012 00:29

MORSKI написа:Аз не разбирам защо не уточняват тези неща в медиите, а и във форума. Едва ли не наистина се смята, че само София е България. Тъпо представят нещата. Казват, че не е имало такова земетресение от 100 години, а не уточняват, че става дума за София! Все едно е по дефолт... Светът не свършва и започва със столицата... В Свищов, а по-късно и в Попово, Стражица, региона и Варна е било много над 5.8 през 1986 и 1977 година...

Съгласен съм с теб, ама аз какво да направя? Виждаш че и в момента се крие информация( феноменална глупост), не знам какво да кажа... Аз съм завършил МГУ, прочетох една дебела книга миналото лято, проследих и един курс лекции по сеизмология и съм потресен от незнаенето, неразбирането и шарлатаните...Снощи на втората секунда знаех какво се случва, на петата се залепих за трегера, слушах рева на земата и не мислех. Няма какво да мислиш- подготвен бях, знаех, че ще стане някога, но дълбоко в нас има един атавистичен страх, който не можеш да махнеш...Можеш да не се поддадеш на паниката, но това е първичен ужас! А си беше за страх, но аз съм научен и подготвен, жената също знае къде да застане с детето и това се прави без коментар, защото сме го обсъждали и знаем, че е вероятно да се случи! Ако стане лошото, нищо не можем да направим... Но пък ако не е то-знаем какво да правим, просто и ясно!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 23 май 2012 00:49

Едно време по времето на бай Тошо в училищата се провеждаха всяка година подобни учения, но след това всичко замря така както много други неща в държавата.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 23 май 2012 07:08

Пак си е люляло в Перник тая нощ.Слаби,слаби ама са се усетили.Много неприятно.
Аз не знам пък тия журналисти дето питат оня човек който е дежурен в сеизмичен информационен център,как не им омръзна да му вкарват думи .Като започнат ........ "а бе въпреки това че има вероятност да тресе,нали няма от какво да се притесняват? Нали ще спрат земетресенията? " Той им казва: Иска ми се,да кажа че няма да има по-силно земетресение,но не мога ,защото никой до момента не може да предвиди земетресения.Демек казва че всичко е възможно......и журналисти пак: Но все пак няма от какво да се притесняват хората нали? Аххх
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 23 май 2012 08:23

Аз ги усетих тази нощ и двата. От нерви се будех дори от движението на съседите, а по принцип въобще не ги чувам.. :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 23 май 2012 13:21

Пичове, спокойно, всичко ще се оправи! Трусовете постепенно затихват!

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 23 май 2012 13:24

Dani написа:Пичове, спокойно, всичко ще се оправи! Трусовете постепенно затихват!

Откъде си толкова сигурен ? Може просто да има затишие няколко дни. Не бива да приспивате вниманието си ! Нека мине по-дълго време и тогава давайте заключения !
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 23 май 2012 13:37

Без име написа:
Dani написа:Пичове, спокойно, всичко ще се оправи! Трусовете постепенно затихват!

Откъде си толкова сигурен ? Може просто да има затишие няколко дни. Не бива да приспивате вниманието си ! Нека мине по-дълго време и тогава давайте заключения !

Ами всички сеизмолози казаха, че многото вторични трусове са индикация, че най-страшното мина!

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 23 май 2012 14:05

Dani написа:Ами всички сеизмолози казаха, че многото вторични трусове са индикация, че най-страшното мина!

Не им вярвам особено много на нашите сеизмолози... Не го ли видя вчера, този Милошев , колко отегчен беше от това, че са го накрали да работи през нощта...
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 23 май 2012 14:11

paceto написа:Едно време по времето на бай Тошо в училищата се провеждаха всяка година подобни учения, но след това всичко замря така както много други неща в държавата.

И ти затова живееш в империалистически САЩ :lol: :mrgreen:
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Върни се в “Свободна зона”