Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Лудогорец Арена" - Разград

Мнениеот mad forest » 20 май 2012 08:22

vankata написа: Противоречия в данните няма как да има, защото са от документите за лицензите на стадионите. На "Лазур" е нормално да ти се е видяло по-светло, защото е то е по-добро и все пак е монтирано около 2000 година. На Армията е 1983. И на двата стадиона осв. тела са SIEMENS. А напълно възможно е, да има и точки от терена, които са доста по-добре осветени. Изискванията на УЕФА са средна осветеност над 1000 лукса и РАЗЛИКА М/У НАЙ-ВИСОКО И НАЙ-НИСКО ИЗМЕРЕНАТА СТОЙНОСТ ДА НЕ Е НАД 40%. На Армията съм го мерил лично и там най-осветената точка беше 2100 лукса, при средна 1920. При положение, че на Лазур средната е 2000, вероятно има места и с над 2300-2400 лукса.
Тук въпроса е, защо по-медийте се послъгват нещата. Виж в "спортал" например за Г.Аспарухов пишат "осветление 1500 лукса, което е най-доброто в БГ", при все че то е на бившата унгарска "Тунгсрам"
За Варна визирах рушащият се, а може би вече и разрушен "Ю.Гагарин". Има и на много други места, както казахте в Търново, в Пловдив, дори в Г.Оряховица на бившия ЛОКОМОТИВ (Г.Оряховица)

Явно си наясно и хубавото е, че си решил да просветиш и нас, за което благодаря! Медиите са ясни, ако не напишат някой глупост или сензация кой ще им прочете статията! За съжаление никой не търси отговорност на журналистите като дават неточна или откровено лъжлива информация! В крайна сметка аз не разбрах осветеността на стадиона в Разград колко лукса е, 1400 или 1600! Тиражираха се и двете числа, а официално никой не е казал колко е!
Относно стадиона във Варна (ст.Варна)-такъв стадион на практика вече не съществува! Напълно съборен е и има огромна дупка пълна с вода!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Kris78
Контакти:

Мнениеот Kris78 » 20 май 2012 11:01

И аз благодаря за инфото. Когато го тестваха , попитах хората които се занимаваха и единствения отговор който ми дадоха е , че е последен модел осветителни тела , 10% по ефективни, съобразени с изискванията на УЕФА и още не е настроено. Сега в Бургас на Лазур видях 10 стълба по 18 тела всеки което е 180 общо , в Разград са 178 общо. На Лазур обаче то е на пилони на козирките и е по-ниско разположено до терена в сравнение с Арената, където пилоните са на около 40м височина спрямо терена (говоря за 4-те основни)... така , че е възможно и от там да идва не малка разлика (разбира се размишлявам като лаик в момента ;) ). По-важна е придобивката и дай Боже повече стадиона в БГ да се сдобият с осветление , че да мирясат и телевизии , и играчи да не се оплакват от жегите , че и публика.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 20 май 2012 11:16

Добре е, че се хвърли някаква яснота. Аз съм написал, че не съм сигурен в данните, защото имаше противоречива информация според източника.
Информацията, че ще е най-силно осветеният стадион беше от преди време и явно не отговаря на истината. Сега се твърди, че това е най-модерното осветление, което предполагам означава по-добра икономичност, по-равномерно осветяване и по-подходяща цветна температура. Но това отново са предположения. Бих се радвал и на още компетентни разяснения. Естественият терен на базата е осветан със същите тела, но много по-малко на брой.
[center]Изображение[/center]

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 20 май 2012 15:02

неработещи асветления има на стадионите на пирин етър в горна оряховица стадион пловдив в момента се изгражда в балчик но то ще е слабо като в поморие 16 лампи на стълб или около 600 лукса.Дано възтановят тези в търново и благоевград все пак пилоните са там само едни лампи и кабели наи много 300хил лева [толкова каза кмета на благоевград като обеща да го възтанови*].а приказки че струва 1мил едно осветление [ разград пловдив на локо*]аз не вярвам бедна община като каварно никога нямаше да има осветление на стадиона ако струваше толкова [тяхното е по слабо 1100лукса*]. :mrgreen:

Kris78
Контакти:

Мнениеот Kris78 » 20 май 2012 19:40

Каварна - бедна община??? ... друг път ;)
На сСтара Загора , с изградени пилони , обществена поръчка - в пресата казаха , че е около 900 000 лв.

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 20 май 2012 20:05

в стара загора в пресата писаха че е 700хил а не 900 и освен това плюс електронно табло което струва 150хил[толкова струва на гребния канал в пловдив миналата година го сменяха а то е същото по размери*]а и обществените поръчки са изкуствено завишени за да се краде :mrgreen:

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 20 май 2012 20:16

каварна и да не е бедна община едва ли ще даде 1мил за осветление като бюджета на отбора за целия сезон няма толкова за това съм сигурен [те писаха че светкавица има бюджет 700хил.евро спартак варна 1.2мил лева а те едвам събираха 17 футболисти за мачовете*]така че това е една лъжа.Едва ли 3те изпаднали и ботев вр и монтана да имат бюджет по голям от 700хил те на нафтата им орязаха 50хил от общината и собствениците заплашиха да оставят отбора а какво остава за тези 5 общински отбора сами си правете изводи.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 21 май 2012 18:16

Лицензионният мениджър към БФС Красин Кръстев даде обширно интервю за „Тема Спорт“, в което говори за доста наболели проблеми:
Кой отбор е за пример сега?
- Лудогорец. Отборът има отличен терен и стадион, който ще бъде лицензиран, надявам се, от УЕФА. Изрядни са и документално.
В тази връзка, може ли Лудогорец да домакинства в Разград и в групова фаза?
- Според зависи. Стадионът има не толкова проблем с инфраструктурата, колкото със съблекалните, защото са сравнително малки. До колкото съм запознат с идеята на клуба те искат целия А сектор да го събарят и да се прави нов. Честно ви казва, шапка им свалям, защото са налели много пари. Плюс е, че терена има отопление, вече е сложено и осветлението. Това е основното. УЕФА има право да направи компромис една година, за отбори, които за първи път ще участват в евротурнирите, защото виждат, че клуба се развива. Човекът от УЕФА, който е бил на посещение в Разград е останал очарован от това, което е видял. На следващата година обаче вече няма компромис. Моето лично мнение е, че, стига да стигнат до там, УЕФА ще ги допуснат да играят и групова фаза в Разград. Стадионът никак не е зле. Това, че пример съблекалнята е 22 квадрата, а не 40 може да се преглътне.

http://www.temasport.com/Interviews/vie ... views:1350
[center]Изображение[/center]

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 21 май 2012 21:18

а дано и все пак стадиона трябва да се дострои както е на рендърите[*ако клубът иска да се развива] да е по кмфортно за публиката а не да ги вали дъжда или да седят правостоящи заради кални или мокри седалки особено пък с тези цени :mrgreen:

vankata
Контакти:

Мнениеот vankata » 22 май 2012 00:55

Kris78 написа:И аз благодаря за инфото. Когато го тестваха , попитах хората които се занимаваха и единствения отговор който ми дадоха е , че е последен модел осветителни тела , 10% по ефективни, съобразени с изискванията на УЕФА и още не е настроено. Сега в Бургас на Лазур видях 10 стълба по 18 тела всеки което е 180 общо , в Разград са 178 общо. На Лазур обаче то е на пилони на козирките и е по-ниско разположено до терена в сравнение с Арената, където пилоните са на около 40м височина спрямо терена (говоря за 4-те основни)... така , че е възможно и от там да идва не малка разлика (разбира се размишлявам като лаик в момента ;) ). По-важна е придобивката и дай Боже повече стадиона в БГ да се сдобият с осветление , че да мирясат и телевизии , и играчи да не се оплакват от жегите , че и публика.

Недейте да броите осв. тела, нещата са много сложни, зависи и от самите тела какви са, зависи и от лампите в тях, зависи от насочване. Веднага ви давам пример - ст. Г.Аспарухов е с най-много на брой, цели 336, но те са на много голяма височина (мисля около 70 метра) това се налага заради по-добра равномерна осветеност, второ марката им е Тунгсрам............... а бре, най-трудно се изпълнява осветление с 4 пилона, както за съжаление е на повечето стадиони у нас, защото просто стадионите ни не са покрити от всички страни с козирка, за да може да се направи т.нар. "централно осветление", както е на Лазур - там КПД-то е най-голямо. Успях да намеря един линк точно за Г.Аспарухов да видите, що сметки са, що е чудо:
http://www.cie-bg.org/light2001/10-Geren.pdf
Основният проблем с осветленията на стадионите е, че след началото на "демокрацията", масово се изпокрадоха захранващите кабели - бая жица е, бая мед, но затова са си виновни и собствениците на съоръженията. Осв. тела не се крадат, те все пак са на високо. Без много усилия, още 2-3 стадиона могат да светнат - Хр. Ботев в Благоевград, там липсват кабели, иначе телата са същите като на Армията - SIEMENS. И повечето от стадионите у нас с осветление отговарят на изискването, да може да се осъществява цветно тел. предаване. А това, кое е с повече луксове не е от особенно значение. Затова постнах тези неща - дразня се от журналистите, дето пишат "това е най-доброто"...без да имат елементарна представа от нещата.

Върни се в “Лудогорец”