Стига глупости, тоя взел, онзи взел!
Автор: Димитър Георгиев, livesport.bg
Защо футболистите не разкриват корупция, докато са в съответните отбори?
Днешният ден е малко по-особен за мен. Седейки спокойно в работата си изведнъж на пощата получихме писмо, на което автор е футболистът Николай Божов, на който не крия, че съм фен. Днес обаче са разочаровах, тотално от нещата, които прочетох в него. Тук браво на играча, решил е да разкрива корупция! Но така не се прави! В писмото е написано, че Мартин Кушев е карал футболистите на „белите“ да събират пари за съдията на мача с Калиакра, който спечелиха с 2:1.
Г-н Божов личните проблеми, между вас и Мартин Кушев, трябва да си ги решите вие. Аз вече изразих мнението си, че съм ви фен, но не намесвайте трети лица в скандала, защото разваляте доброто впечатление за вас. Все пак малко или много вие станахте известен, покрай Славия и съсипвате авторетата на много хора. Не вярвам, че Мартин Кушев е човек, който ще се занимава с плащане на пари за съдии, защото и малките неща знаят, че това не са прави по този начин. Ако има доказателства за корупция, сезирайте органите, които трябва да работят върху този случай, а не го правете с писма до медиите, защото е твърде анонмно. Дава се пресконференция, на която е обявява публично и официално в присъствието на много журналисти. Освен прокуратура и полиция има комисия по Феърплей ред и сигурност към БФС, която трябва да се запознае с този казус.
Защо не казахте тези неща още, докато бяхте футболист на Славия? Много футболити или ръководотили критикуват, когато вече не са на работа или, не играят в съотетния футболен клуб. За съжаление България, най-голямата жертва са съдиите. Писна ми да слушам как мъжете в черно са взели пари или са ощетили този, или онзи отбор. Омръзна ми да се говори за някакви диерективи. Ако се представят доказателства да се извадят и органите, да се занимават, а не след всеки мач да се обвиняват само съдиите или Коце Костадинов.
Обръщам се към Николай Божов и други футболни хора! Време е да престанем да обвиняваме съдиите или комисията, защото по този начин не помагаме на футбола. Причината за ниското ниво е това, че търсим вината не в себе си, а в някой друг. Крайно време е да поемем отговорност и, ако говорим за корупция с доказателства и факти. Не обръщаме внимание на развитието на младите таланта, а се занимаваме с глупости. Това е причина за трагичното ниво на най-популярната и обичана игра от нас. Ако бяха така нещата, както казваше Божов Иван Кирилов, нямаше да бъде готов за детектол на лъжата, за да излезе истината на яве. Фактът, че се съгласи да говори, означава че не е гузен и няма от какво да се притеснява, така че постъпката му е мъжка.
Обвиненият в получаване на подкуп съдия ексклузивно за Livesport.bg
Автор: Димитър Георгиев, livesport.bg
Иван Кирилов отрече твърденията на Николай Божов, че е получил 6000 лева от Славия
Съдията Иван Кирилов се изсмя на изявлението на бившия футболист на Славия Николай Божов затова, че е взел 6000 лева от наставника на „белите“ Мартин Кушев на полувремето на мача Калиакра – Славия 1:2.
„Това се безпочвени обвинения. Не познавам Мартин Кушев и Венци Стефанов. Не мога да повярвам, че Николай Божов може да говори такива глупости. Ще намеря начин да проведа разговор с него, за да разбера, каква точно е ситуацията. Това са абсолютни глупости.
Още не съм го видял писмото. Като се запозная със съдаржанието му ще знам какво да правя. Но аз съм чист и съм готов да се подложа на детектор на лъжата, за да излезе истината наяве. В България всеки може да обвинява, всеки и да говори каквото си иска, без да има доказателства.
Ако искат всички видове и инстанция да сезират и да се разбере този случай. Аз все пак имам частен бизнес и семейство. Представяте ли си какво ще си мислят за мен хората, с които работя“, каза ядосаният варненският рефер, който е част ранглистата на „А“ група.
Беш ли му майката, къде е истината...