Изпълкомът оформя новата "А" група на 21-ви май

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
football_fb
Контакти:

Мнениеот football_fb » 13 май 2012 14:26

Е, как ще коментирате? Имаме ли нужда от по-малка А група и повече мачове между отборите в нея (по 4 на година). Как би се отразило това на футбола и развитието му в страната като цяло? Какво е вашето мнение по въпроса?

Цитирам и текста:

Дългоочакваното засе­дание на изпълкома на БФС ще се състои на 21 май, съобщи източник от централата. Последният кръг от шампионата ни е само два дни по-късно. Най-важното решение, което се очаква, е намаля­ването на елитната ни гру­па от 16 на 12 отбора. Очак­ва се това да стане по слу­жебен начин, като изпада­щите ще бъдат определени и заради липса на лиценз и дългове.

Единственият спор в мо­мента е дали да има три, или четири полусезона в шампионата. Експеримен­тът, който бе във втора ди­визия този сезон, не е мно­го добър, след като точно решителните мачове са по система, която не дава равноправие. Според специалисти ня­ма да има проблем да се сместят 44 мача в Бълга­рия поради липсата на тре­та купа, както е в повечето европейски страни. Така максималният брой срещи се вдига на 49 с 5 за купата, което е напълно нормално за едно европейско пър­венство. В момента в Бъл­гария се рита най-малко на континента.

Подобно съкращаване бе предложено още от Лю­бе Спасов преди повече от 15 години, но тогава всички саботираха бившия гене­рален секретар на професионалната лига. Като причина се посочваше, че трябва да се печелят гласове на конгреса. На заседанието ще се из­слуша доклад от липензионната комисия, за да се вземе най-доброто реше­ние. По време на сбирката ще бъдат променени и коми­сиите на БФС за следващия сезон, като поне 1/3 от чле­новете ще бъдат съвсем нови. Ще се събере и една втора дивизия, както вече е решено.

Борислав Михайлов се е заканил да изчисти и деле­гатската листа, която пра­ви най-големите проблеми през това първенство, като не отбелязва инициденти-те или пък пише наизуст, без да присъства на самото събитие, както се получи на мача „Локо" (Пд) -ЦСКА.

"24 часа"
За всички, които обичат футбола: http://on.fb.me/T5nKCm - най-голямата група фенове на великата игра!

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Re: Изпълкомът оформя новата "А" група на 21-ви май

Мнениеот turbogena » 13 май 2012 14:27

Да я намалят задължително!
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 13 май 2012 14:28

Твърдо съм ЗА, "А" групата да се намали. Българският футбол не печели нищо от тимчета като Светкавица, Калиакра, че дори и Видима.
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 13 май 2012 14:29

имаме нужда . Да я намаляват . Йессссссссссссс

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 13 май 2012 14:34

Добри замисли, най-после нещо добро и от БФС. Нека да играят 44 мача на сезон нашите манекенчета и да спрат да се оплакват.
За да стане обаче това още от следващия сезон това означава, че поне 4 отбора би трябвало да останат без лиценз. Кои ще са те- аз се сещам само за Локо Сф евентуално като отбор, който може да има проблем от това естество.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Lakokara4a
Контакти:

Мнениеот Lakokara4a » 13 май 2012 14:40

За мен смисъл от намаляване на отборите няма никакъв! Други са причините за слабия футбол, а не броя на отборите. Сами ще се уверите когато това стане. Лично мнение е това и не ангажирам никой с него. Най-лесното е да отрежеш нещо, вместо да го поправиш :) Режеш и очакваш да остане само здраво, но това няма как да стане и не след дълго ще се говори друго. Ще поживеем и ще видим.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 13 май 2012 14:40

Аз съм ЗА втора купа,където да се разпределя още една евроквота,така както е навсякъде.Твърдо НЕ за промяна на 16-те отбора,дори мисля,че 18 е по-удачния вариант
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Жоржиньо
Контакти:

Мнениеот Жоржиньо » 13 май 2012 14:46

ShooterMan написа:Аз съм ЗА втора купа,където да се разпределя още една евроквота,така както е навсякъде.Твърдо НЕ за промяна на 16-те отбора,дори мисля,че 18 е по-удачния вариант

Направо 30,ако искаш и да влезнат и селата дори >

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 13 май 2012 14:46

Локото и Славия ще се скъсат ама ще им спасят задниците от изпадане, някой друг ще е.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 13 май 2012 14:49

Много ми е интересно с оглед зимните климатични условия и че у нас два месеца е невъзможно да се играе, как ще вместят още 14 кръга.
Понякога трябва гнилото да се реже до здраво, защото често пъти то не може да се възстанови, а да се поддържа изкуствено няма смисъл.
Вероятно първенството ни ще се играе от началото на месец юли до края на месец май с много междинни кръгове и като зная нашите балерини колко са изнежени ще изпокапят рано рано.
Изображение

Върни се в “Футбол - България”