Мнениеот hristov67 » 09 май 2012 23:08
Председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Костадинов заяви днес пред Канал 3, че никога не е имало вариант да бъде сменен съдията Ивайло Стоянов от Петрич, назначен за срещата Черно море (Варна)- ЦСКА от 19-ия кръг.
Както е известно, кметът на Каварна Цонко Цонев поиска съдията да бъде спрян от този мач, тъй като е трябвало да бъде наказан заради грешки по време на срещата Калиакра- Славия от първия пролетен кръг. В знак на протест срещу отказа на БФС да промени съдийското назначение Цонко Цонев провали срещата Калиакра- Левски вчера, след като тимът отказа да представи заверени медицински свидетелства и да осигури линейка за мача.
"Ивайло Стоянов днес доказа, че наистина е добър съдия. Ако гледате внимателно мача Калиакра- Славия, можете да видите, че Калиакра е ощетена единствено с една засада. Има три спорни ситуации, които са в правото на рефера да вземе решение. Така е написано в правилника и той не е изготвен от нас или от Община Каварна, обясни Костадин Костадинов.
"Мога да кажа, че днешното съдийство на Ивайло Стоянов напълни устата на Пурко. За мене той е един лаик и аматьор, който не разбира от футбол и от съдийство. Искам да припомня някои моменти от мачове на Калиакра, в които съдиите и дори Ивайло Стоянов е помогнал на отбора му. Но тогава всичко беше нормално. Искам да припомня мача между Калиакра и Несебър, когато отборът на Цонко Цонев се бореше за влизане в А група. Тогава съдията даде две много сериозни ситуации в негова полза. След това, кръг преди края Спартак (Пловдив)- Калиакра. Във 2-ата минута на допълнителното време Ивайло Стоянов даде дузпа за Калиакра, но Цонко Цонев не протестира, нали?", каза още шефът на съдиите.
"Но коректност няма и аз лично не очаквам такава".
Според Костадинов, едва ли съдийството е най-големия проблем на българския футбол. Дори и да има проблем там, то и останалите участници във футболния процес носят почти толкова солидарна вина. За Николай Йорданов и мача Пирин Ц Литекс, Коце Костадинов каза:
"Има в началото, в 12-а или 15-а минута ситуация за втори жълт и червен картон за играч на Пирин, той я подминава със забележка. След това Бибишков също е за гонене, пак не показва картон. Идва трета ситуация, спорна, за дузпа в полза на Пирин. Тук е негово право дали да даде, или не. И след това идва най-чистата ситуация, която се вижда от самолет, не вади червения картон на Дока. Чух от един специалист, че съдиите трябва да мислят. Явно грешките им идват от повече мислене", завърши Костадин Костадинов.
Костадинов заяви, че наистина има съдии, които угодничат на футболните клубове, но се работи в тази посока и тези рефери трябва да отпаднат от ранглистата. Шефът на реферите заяви също така, че няма да защити никого, който изпада в подобни явни компрометиращи ситуации.
Харесва ми · · преди 28 минути ·
Hristyan Hristov Преди една година казах ,че е въпрос на време тоя съдия /Ивайло Стоянов да се провали и не съм сбъркал. Моля виж интервю на Костадинов от Меридиан мач от 09.05.2012г.И искам да питам оня "Матросов"/Веселин Мишев / който след мача Черно мо...
Вижте повече
преди 9 минути · Харесва ми
Hristyan Hristov Определено г-н Костадинов т.е човек който доскоро е продавал антики пред Ал.невски заложи още една бомба в българскотото първенство назначи Таско Тасков на мача Миньор - ЦСКА .......пък и да не говорим как , назначи ........Йорданов да реши първенството не мача Левски - ЦСКА защото грешките на Йорданов не решиха изхода на мача те решиха първенството.
преди 6 минути · Харесва ми