За тези, които не знаят:
В момента са финалите на двата най-интересни щата - Кариока и Паулища. Кариока е на щата Рио де Жанейро, а Паулища на Сао Паоло. Сантос и Гуарани са на финала в щата Паулища. След първия мач Сантос води с 3:0, тей че титлата най-вероятно отново ще замине при тях. В другия финал играят Флуминензе и Ботафого, като Флу водят с 4:1 след първия мач.
Между другото много се надявам Неймар да остане в Сантос. ВЪпреки че отново има информации, че вече е купен от Барса.
Бразилската Серия "А"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Campeonato Brasileiro Série A 2012
[center]1914[/center]
Re: Бразилската Серия "А"
Без име написа:[center][/center]
Бразилската Серия "А" е първенството на цяла Бразилия. Модерната Бразилска Серия "А" е започнала едва през 1971. Преди тази година бразилските футболни отбори са играели в шампионат на своя регион. Най-успешните тимове в Серия А са "Сао Паоло" и "Фламенго" с по 6 титли.Цели 16 тима са печелили шампионата досега.
[center]Сезон 2012[/center]
[center]
Пълна програма за сезон 2012[/center]
[center]Коринтиас
Основан: 1910 г.
Старши - треньор : Тите
Стадион: Estadio do Pacaembu (40 000 седящи места)
Шампион на Бразилия - 5 пъти
Купа на Бразилия - 3 пъти[/center]
[center]Вашку да Гама
Основан: 1898 г.
Старши - треньор : Кристовао Боргес
Стадион: Sao Januario (24 500 седящи места)
Шампион на Бразилия - 4 пъти
Купа на Бразилия - 1 път
Флуминензе
Основан: 1902 г.
Старши - треньор : Абел Брага
Стадион: Estadio Olimpico Joao Havelange (47
000 седящи места)
Шампион на Бразилия - 3 пъти
Купа на Бразилия - 1 път
Фламенго
Основан: 1895 г.
Старши - треньор : Жоел Сантана
Стадион: Engenhao (47 000 седящи места)
Шампион на Бразилия - 6 пъти
Купа на Бразилия - 2 път
Интернасионал
Основан: 1909 г.
Старши - треньор : Доривал Джуниър
Стадион: Beira-Rio (56 500 седящи места)
Шампион на Бразилия - 3 пъти
Купа на Бразилия - 1 шът
Сао Паоло
Основан: 1930 г.
Старши - треньор : Емерсон Леао
Стадион: Morumbi (67 500 седящи места)
Шампион на Бразилия - 6 пъти
Купа на Бразилия - няма
Фигейренсе
Основан: 1921 г.
Старши - треньор : Бранко
Стадион: Orlando Scarpelli (19 900 седящи места)
Най-добро класиране в първенството - 7ми
Коритиба
Основан: 1909 г.
Старши - треньор : Марсело Оливиера
Стадион: Couto Pereira (37 000 седящи места)
Шампион на Бразилия - 1 път
Купа на Бразилия - няма
Ботафого
Основан: 1904 г.
Старши - треньор : Освалдо де Оливиера
Стадион: Estadio Olimpico (47 000 седящи места)
Купа на Бразилия - няма
Сантос
Основан: 1912 г.
Старши - треньор : Муриси Рамальо
Стадион: Vila Belmiro (15 800 седящи места)
Шампион на Бразилия - 2 пъти
Купа на Бразилия - 1 път
Палмейрас
Основан: 1914 г.
Старши - треньор : Луиш Фелипе Сколари
Стадион: Arena Palestra Italia (45 000 седящи места)
Шампион на Бразилия - 4 пъти
Купа на Бразилия - 1 път
Гремио
Основан: 1903 г.
Старши - треньор : Вандерлей Люксембурго
Стадион: Olimpico Monumental (51 000 седящи места)
Купа на Бразилия - 4 пъти
Атлетико Гояниенсе
Основан: 1937 г.
Старши - треньор : Адилсон Батиста
Стадион: Estadio Serra Dourada (50 000 седящи места)
Най-добро класиране в първенството - 13 място
Баия
Основан: 1931 г.
Старши - треньор : Пауло Роберто Фалкао
Стадион: Arena Fonte Nova (50 000 седящи места)
Атлетико Минейро
Основан: 1908 г.
Старши - треньор : Кука
Стадион: Estadio Independencia (25 000 седящи места)
Крузейро
Основан: 1921 г.
Старши - треньор : Вагнер Манчини
Стадион: Arena do Jacare (18 000 седящи места)
Купа на Бразилия - 4 пъти
Понта Прета
Основан: 1900 г.
Старши - треньор : Жилсон Клайна
Стадион: Estadio Moises Lucarelli (19 700 седящи места)
Ресифе
Основан: 1905 г.
Старши - треньор : Мазола Джуниър
Стадион: Ilha do Retiro (35 000 седящи места)
Купа на Бразилия - 1 път
Португеза
Основан: 1920 г.
Старши - треньор : Гениньо
Стадион: Caninde (21 000 седящи места)
Най-добро класиране в първенството - 2 място
Наутико
Основан: 1901 г.
Старши - треньор : Александре Гало
Стадион: Estadio dos Aflitos (22 000 седящи места)
Най-добро класиране в първенството - 6 място
[/center]
[center][/center]Офтопик:
Супер тема.....фен съм на Бразилия като цяло!
Само една заб.....Коритиба се пише... произнася Коричиба .
Поздравления!!!
Когато мога - следя първенството. За най-симпатичен отбор трудно може да се говори, но Ботафого се откроява сред всички останали. 

"John Terry is the captain of all team captains, he was born with the captain's armband on his arm." - Carlo Ancelotti.
доста правописни грешки, но както и да е. Само да кажа, че имената трябва да се произнасят по португалския езиков модел, а но по английския. Например тренЬОРът се казва Доривал Жуниор, а не Джуниър и други
Гледал съм доста сезони бразилското първенство и не съм очарован. Като изключим 3-4 отбора, останалите играят много бавно темпо, разиграванията са доста на ширина на терена, няма вертикален футбол. Понякога един играч решава мача с една изява за мача, през останалото време - скука.
Разбира се, тук изключвам отборите на Коринтианс, Сао Пауло, Сантос и Ботафого, които миналата година показаха повече европейски футбол. Но както са 4 отбора от 20-членна лига? Другото, което мога да кажа и го знам от бразилци, играещи в България, че на много от елитните отбори селекцията им се прави от спонсорите. Т.е може и да си трагедия, ама ако на 18 подпишеш с Адидас, животът ти е уреден. Например Дока, който беше в Литекс, е играл основно в 3 и 4 лига, макар в горните дивизии да има такива ташаци. Миналата година гледах един футболист - на 25 г, плеймейкър, ако му намеря видеото, ще ви го пусна тука. Перфектен. Ама играе в Масае и това ми у тавана
Гледал съм доста сезони бразилското първенство и не съм очарован. Като изключим 3-4 отбора, останалите играят много бавно темпо, разиграванията са доста на ширина на терена, няма вертикален футбол. Понякога един играч решава мача с една изява за мача, през останалото време - скука.
Разбира се, тук изключвам отборите на Коринтианс, Сао Пауло, Сантос и Ботафого, които миналата година показаха повече европейски футбол. Но както са 4 отбора от 20-членна лига? Другото, което мога да кажа и го знам от бразилци, играещи в България, че на много от елитните отбори селекцията им се прави от спонсорите. Т.е може и да си трагедия, ама ако на 18 подпишеш с Адидас, животът ти е уреден. Например Дока, който беше в Литекс, е играл основно в 3 и 4 лига, макар в горните дивизии да има такива ташаци. Миналата година гледах един футболист - на 25 г, плеймейкър, ако му намеря видеото, ще ви го пусна тука. Перфектен. Ама играе в Масае и това ми у тавана
nasko75 написа:доста правописни грешки, но както и да е. Само да кажа, че имената трябва да се произнасят по португалския езиков модел, а но по английския. Например тренЬОРът се казва Доривал Жуниор, а не Джуниър и други
Постарах се да направя каквото мога. Извинявам се за грешките, а иначе за футболът там за мен е много атрактивен, може да се видят страхотни неща, пък и през лятото ми е по-приятно да гледам бразилското отколкото руското. Което всъщност, май, мина вече на европейския начин есен-пролет.
[center]1914[/center]
Коринтианс и Васко да Гама на 1/4-финал за Копа Либертадорес
Сантос и Флуминенсе се класираха за 1/4 финал на Копа Либертадорес заедно с Коринтианс и Васко да Гама това са отборите от Бразилия които се класираха на 1/4 финал.
Сантос разбиват с 8:0 !!! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZeKqxSFj5XE&feature=g-all-u[/youtube] Отново магията на Неймар си казва думата

[center]1914[/center]
-
- Контакти:
Отборът на Сантос спечели бразилския футболен шампионат на щата Сао Пауло. Възпитаниците на Муриси Рамальо победиха Гуарани с 4:2 на "Морумби" във финална среща-реванш и триумфираха с титлата с общ резултат 7:2 след успех с 3:0 в първата среща. 20-годишната звезда Неймар и партньора му в атака Алан Кардец вкараха по две попадения за успеха на южноамериканския клубен шампион. Неймар завърши надпреварата като водещ реализатор с 20 гола.
Флуминензе триумфира в шампионата на щата Рио де Жанейро след победа над домакина Ботафого с 1:0 във финалната среща-реванш. Рафаел Моура отбеляза единственото попадение за гостите след час игра, а тимът на Абел Брага заслужи трофея с общ резултат 5:1 след 4:1 в първия мач на собствен терен.
Атлетико Минейро спечели титлата в първенството на втория по население щат в страната Минас Жераиш след победа на финала над Америка Минейро с общ резултат 4:1. Сержиньо Минейро откри резултата в 31-ата минута на реванша, а Бернард реши всичко за домакините с още две попадения. Първата среща завърши 1:1.
Интернасионал пък заслужи титлата в шампионата "Гаучо" след 3:2 общ резултат на финала срещу Кашиаш.
Браво на Сантос ! 20-та титла и трета поред ! Браво и на Флу ! Тази година ще бъде много интересен шампионата.
Иначе за Копа Либертадорес на четвъртфиналите има 4 бразилски отбора, но за жалост Коринтианс и Вашку да Гама играят един срещу друг. Сантос са срещу Велез Сарсфийлд, а, може би, дербито на четвъртфиналите е Флуминензе - Бока Хуниорс !
[center]1914[/center]