Фитнес съвет - Протеин

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Re: Фитнес съвет - Протеин

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 18:32

the___dog написа:Пробвай с Gold Standart и Opti Men. Ако следиш достатъчно добре може да го намериш на голяма отстъпкa на двете. Първия е всепризнат и си заслужава парите, второто са витамини. Витамините са пренебрегвани почти от всеки, обаче аз смятам, че са много важни.Ако тренираш интензивно на тялото започват да у липсват, защото ги изразходва повече от нормално. От друга страна се съмнявам, че ядеш всеки ден плодове и зеленчуци за да си ги набавяш редовно :D
За да спазваш диета не е нужно да е едно и също. Търси храните с много протеини и малко мазнини. Не яж пържено и си готов.
И третото нещото, което ти препоръчвам от личен опит е да не се обездвижваш. Ако няма кардио ще станеш несимитричен с много маса и малко релеф, освен ако няма да ставаш охрана на дикотека :D .Един път в седмицата 5 километра бягане навънка не в зала, ще ти свършат работа. Пък и така, ще си подържаш сърцето във форма.

Мазнините са важни за хората, които редовно правят кардио, а още по-важни са за футболистите. В крайна сметка организма има нужда от всичко, но по малко. Не там е работата да се натъпчеш с някакъв продукт, ти пак можеш да си ядеш пържено, но в малки или умерени количества.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 18:37

liverpool96 написа:
UltraBlue написа:
liverpool96 написа:Спазваш ли някаква диета? Колко редовно ходиш на фитнес? Изпълняваш ли си стриктно програмата?

Все неща, които можеше и да упоменеш в темата.

Не използвам протеини, не спазвам и диета и честно казано така си ми е по-добре. Когато спазвах диета и ядях почти едно и също, се чувствах уморен и отпаднал и нямах абсолютно никакво желание за тренировка. Сега като че ли налях маса и в ръцете, а най-вече гърдите, на корема ми започнаха да личат два реда плочки (засега са толкова :mrgreen:).

Диета не спазвам. Компенсирам храната с много бягане- около час след тренировка. Ходя 3-4 пъти седмично, като Събота и неделя е задължително, а през седмицата Вторник-Сряда/Четвъртък, но там не съм така постоянен. Сега съм 80 кг. и не искам да качвам маса- по скоро гледам да правя релеф. Та протеина не го пия за да качвам маса.

Нещо подобно съм и аз. Нямам никакво намерение да наддавам килограми, искам просто да изрисувам мускули върху тялото си, защото е далеч по-красиво, отколкото да си свиня над 150 кг. с две сърдечни операции и да не можеш да дишаш от бицепси, трицепси и т.п. Моето компенсиране е футбола, защото там изразходвам страшно много енергия - играя два, понякога дори и три часа (разбира се със съвсем малки почивки). Диетите са по-скоро за хора с наднормено тегло, които искат да горят мазнини и калории. Ако тръгна да спазвам подобно нещо и ще заприличам на някоя щека за голф.

Как така протеина не го пиеш за маса? За какво тогава? Интересна работа...

Ами аз го пия 1 път на ден, и то само след тренировка. По скоро възстановяващо и уж да подсилва ефекта от тренировката. За това казах че не го пия толкова за маса.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 18:42

И в крайна сметка не трупаш килограми или?

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 18:42

the___dog написа:Пробвай с Gold Standart и Opti Men. Ако следиш достатъчно добре може да го намериш на голяма отстъпкa на двете. Първия е всепризнат и си заслужава парите, второто са витамини. Витамините са пренебрегвани почти от всеки, обаче аз смятам, че са много важни.Ако тренираш интензивно на тялото започват да у липсват, защото ги изразходва повече от нормално. От друга страна се съмнявам, че ядеш всеки ден плодове и зеленчуци за да си ги набавяш редовно :D
За да спазваш диета не е нужно да е едно и също. Търси храните с много протеини и малко мазнини. Не яж пържено и си готов.
И третото нещото, което ти препоръчвам от личен опит е да не се обездвижваш. Ако няма кардио ще станеш несимитричен с много маса и малко релеф, освен ако няма да ставаш охрана на дикотека :D .Един път в седмицата 5 километра бягане навънка не в зала, ще ти свършат работа. Пък и така, ще си подържаш сърцето във форма.

За Gold Standart и аз прочетох доста добри отзиви.Него не съм го чувал, а и не съм го ползвал, но почвам да се замислям следващият път дали да не взема от него. Иначе за витамините си прав, а и аз гледам да ям плодове и зеленчуци. Всъщност закуската ми е само плодове(основно киви, ябълка или круша) и кисело мляко. През деня ям и салата- поне 300-400гр. най-вече зеле. А за бягането- аз си бягам по над 5 км след тренировка, обаче на пътеката, което все пак си е доста бягане. Аз не искам да ставам горила, а да имам хармонично тяло. За това и не вземам друга химия, освен протеин, и то само след тренировка.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 18:43

liverpool96 написа:И в крайна сметка не трупаш килограми или?

Не... както казах след тренировка бягам и гледам да поддържам килограми в интервала 80-83. Даже сега за лятото ще опитам да стигна 78 и да ги поддържам. Преди да почна тренировки бях 69-70, но предполагам от мускулната маса качих 10 кг.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 08 май 2012 18:54

По мои наблюдения, които съм изпитал върху себе си най-ефикасно за поддържане на релеф си остава тичането. Но не повече от 40-50 минути и не всеки ден. Защо? Просто ще загубиш и мускулна маса. Всичко е до умереното количество ;) Разбира се хранителен режим без да се лишаваш от нищо.
Инак с тази тема ме подцети, че и аз трябва да влизам във форма, че цяла зима се олях :lol: Химия не взимам. Най-голямата грешка ще да е!

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 08 май 2012 18:56

Не съм го пил този продукт и за това няма да му давам оценка, но като гледам етикета, в 44 грама се съдържат 22 грама протеин, демек 50 %. Вярно е, че има и други неща в матрицата, но аз лично в момента пия един на BioTech "Brutal muscle on", който в 60 грама матрица съдържа 46,2 грама протеин (77%) и го комбинирам с един продукт на Nutrabolics "Fighters food", който освен всичко друго има и протеин 33%. И задължително креатин!!! Взел съм един 100% чист креатин и го взимам два пъти дневно (преди и след тренировка) по 5 грама (понякога препълвам лъжичката и идват малко повече :) ). Протеин пия сутрин, след ставане от сън със закуската, след тренировка и преди лягане. Като знай, че съм 93 килограма в момента, а казват, че протеина се взима 1-2 грама на килограм телесна маса. По-скоро 2 грама!!! Сиреч, ако пиеш по-малко - файда йок!!! И да знаеш, че повече от 30 грама на веднъж е безполезно да взимаш. Чувал съм, че организма е в състояние да усвои около 30 грама (27 ако трябва да съм точен) и приемите не трябва да са на по-малко от 3 часа. Останалото само отива в кенефа. Демек ако си 110 кила мутант, трябва да взимаш по 220 грама на 24 часа, с интервал минимум от три часа между приемите, прави 7/8 приема. Което ще рече, че трябва да ставаш и в 1/2 през нощта, после в 4/5 пак и така!!!
Моят съвет е да си пиеш протеинчето, но така както трябва иначе няма да има голям ефект. Ако не ти стигат паричките, събери и тогава взимай, недей да пестиш от количеството за да ти стига за целия месец примерно. И задължително КРЕАТИН!!! Само имай предвид, че трябва да са ти здрави бъбреците!!! Ако имаш някакви бъбречни проблеми креатин не барай. И го пий с много вода. 2/3 литра на ден. И най-важното, резултатите идват с много труд и вяра, ако си вярваш, правиш чудеса.
П.П. На колегата дето по горе е написал, че като спреш протеина и ставаш дроб, бих му казал да не говори глупости! Това да не ти са стероиди, че да изпадаш в анаболен катарзис. Няма нужда да се излиза от цикъл т.н. Естествено човешкото тяло и в частност мускулите са така създадени, че ако не се ползват дълго време започват да изчезват. Поради тази причина, хора които са били дълго време в кома са с атрофирали мускули. Точно заради това яка тренировка всеки ден (всеки свободен ден) и напрежение на макс и мускулите ще растат! Хайде успех на всички трениращи!!!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

ultrastyle
Контакти:

Мнениеот ultrastyle » 08 май 2012 18:58

За маса Syntha 6 e по подходящ от Gold standar ,но и двата са уникални http://fitnessbul.com/product/44/Synta-6-.html
Syntha 6 e и супер вкусен :)

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 19:03

MuFc1878 написа:По мои наблюдения, които съм изпитал върху себе си най-ефикасно за поддържане на релеф си остава тичането. Но не повече от 40-50 минути и не всеки ден. Защо? Просто ще загубиш и мускулна маса. Всичко е до умереното количество ;) Разбира се хранителен режим без да се лишаваш от нищо.
Инак с тази тема ме подцети, че и аз трябва да влизам във форма, че цяла зима се олях :lol: Химия не взимам. Най-голямата грешка ще да е!

Прав си, краката и корема ми са само мускули, но все пак ще бъде и добре ако заформиш ръце, гърди, гръб и рамо. Т.е. да станеш по-широк и в тяло. Чак пък да губиш мускулна маса е пресилено. Колкото повече бягаш - толкова по-добре. Защо ли? Защото по този начин развиваш белия си дроб и извършваш по-малко вдишвания за минута от нетренирания човек. Спортната фигура и натура извършва осем вдишвания за минутка, докато обикновения човек в интервал от това време вдишва от 13 до 15 пъти. Нямам предвид да се скъсаш от бягане, че да не можеш да се влачиш, а доколкото позволява тялото ти. Това е нещо като фитнеса и тренирането на горната част на трупа. Хубаво е когато посещаваш фитнес залата да напрягаш мускулите ти около 80-85%, за да има ефект. Същата работа е и с кардиото...

П.С. Ако не употребяваш наркотици, цигари и алкохол ще е идеално. Никога не съм си дърпал дори и цигара, за което съм страшно доволен от избора си. Разбира се по празници и предстоящото Евро 2012 няма как да не удариш някоя друга биричка. :mrgreen:

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 08 май 2012 19:15

liverpool96 написа:
MuFc1878 написа:По мои наблюдения, които съм изпитал върху себе си най-ефикасно за поддържане на релеф си остава тичането. Но не повече от 40-50 минути и не всеки ден. Защо? Просто ще загубиш и мускулна маса. Всичко е до умереното количество ;) Разбира се хранителен режим без да се лишаваш от нищо.

Прав си, краката и корема ми са само мускули, но все пак ще бъде и добре ако заформиш ръце, гърди, гръб и рамо. Т.е. да станеш по-широк и в тяло. Чак пък да губиш мускулна маса е пресилено. Колкото повече бягаш - толкова по-добре. Защо ли? Защото по този начин развиваш белия си дроб и извършваш по-малко вдишвания за минута от нетренирания човек. Спортната фигура и натура извършва осем вдишвания за минутка, докато обикновения човек в интервал от това време вдишва от 13 до 15 пъти. Нямам предвид да се скъсаш от бягане, че да не можеш да се влачиш, а доколкото позволява тялото ти. Това е нещо като фитнеса и тренирането на горната част на трупа. Хубаво е когато посещаваш фитнес залата да напрягаш мускулите ти около 80-85%, за да има ефект. Същата работа е и с кардиото...

П.С. Ако не употребяваш наркотици, цигари и алкохол ще е идеално. Никога не съм си дърпал дори и цигара, за което съм страшно доволен от избора си. Разбира се по празници и предстоящото Евро 2012 няма как да не удариш някоя друга биричка. :mrgreen:

Много е важно и как тичаш. Над 130/140 удара в минута започваш да топиш и белтъци и е нормално мускулите да намаляват. За да не ме пита някой ще кажа, че на пътеката например можеш да си следиш пулса постоянно. За това се тича с темпо, което да кара сърцето да бие с до 130 в мин. и ще сваляш само мазнини. Естествено може да се прави и друго кардио освен бягането. Има колела, степери, а дори и тренировка с тежести може да се прави кардио, като се увеличат повторенията за сметка на тежестите. И да знаете, че се сваля от цялото тяло, не може да свалиш само корема, а ръцете да ги вдигнеш с 2/3 санта. Чак когато изчистиш и започваш да качваш чиста мускулна маса, може да имаш плочки на корема и 48 см. ръка примерно. Храната и почивката са много важни, НЕ ГИ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Върни се в “Свободна зона”