ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Re: Краят на футбола в България!12 отбора и нов София-стейдиъм

Мнениеот rebelheartous » 07 май 2012 13:32

Udoji90 написа:А иначе наистина не е чак толкова равностойно първенството им, но пък не се знае дали и те няма да го намалят. ;) Колкото до нашата А група, както каза друг по-горе, последните отбори просто драстично смъкват нивото. Представи си как би било, ако теглиш чертата след 12-тия отбор в сегашното класиране и евентуално сложиш "Локо" Сф, които сега са 13-ти, на мястото на "Монтана" или "Ботев" примерно. Доста по-добре изглежда, нали? И в последния кръг дадена еропейска квота няма да се решава от безсмислени мачове като "Левски" - "Светкавица", който ще се изиграе в 30. кръг, а примерно от мачове като "Литекс" - "Миньор" или "Локо" Пд - "Локо" Сф. ;)

На есен ще е различно, убеден съм. С Нафтата, Етър и Ботев (евентуално) А група ще бъде тотално преобразена. Даже в момента изобщо не ми хрумва кои ще бъдат аутсайдерите. Гостуванията на тези три отбори ще са ад за водещите тимове. Ще има бургаско дерби, пловдивско дерби. Нещата ще си дойдат на мястото. 8-)

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 май 2012 13:32

PFC Litex написа:
BLUE CHAMPIONS написа:
PFC Litex написа:Левски два пъти гост в Ловеч и Пловдив за сезона справедливо ли е?

Ами питай ги в много други първенства дали е справедливо, все пак е жребий...риск...а, защо да не се промени и тактиката на отборите, да играят открито и офанзивно не само като домакини, но и като гости?!
А какъв е проблема също 3-ия мач да е на неутрален терен, като имат възможност и градове без представител в елитната ни група да приемат мачове, като чрез приходите от тези мачове ще поддържат терени, бази, школи и т.н. ;)

Забравяш ли, че живеем в България и говорим за български футбол който е прогнил от всякъде?
Ако бяхме Дания въобще нямаше да напиша това мнение, но ние сме дивата джунгла баце.

Че сме на дъното, на дъното сме... но все от някъде трябва да се мисли за бъдещо развитие ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 07 май 2012 13:33

BLUE CHAMPIONS написа:
PFC Litex написа:Левски два пъти гост в Ловеч и Пловдив за сезона справедливо ли е?

Ами питай ги в много други първенства дали е справедливо, все пак е жребий...риск...а, защо да не се промени и тактиката на отборите, да играят открито и офанзивно не само като домакини, но и като гости?!
А какъв е проблема също 3-ия мач да е на неутрален терен, като имат възможност и градове без представител в елитната ни група да приемат мачове, като чрез приходите от тези мачове ще поддържат терени, бази, школи и т.н. ;)

Затова ще се играе х4 и ще имаме 38 кръга, точно за да се размърдат примадоните. Как става това? След 33тия кръг се тегли чертата на 2 половини - първите 6 и вторите 8 и се изиграват по още един брой мачове всеки срещу всеки до 38мия кръг. Евроквотите в последните мачове ще се решават само между преки конкуренти по този начин.
ПС: В Дания бази имат но 1/2 от първенството е пълнеж, нали ги гледам всяка седмица :)
Последна промяна от wolf на 07 май 2012 13:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 07 май 2012 13:35

wolf написа:
BLUE CHAMPIONS написа:

Затова ще се играе х4 и ще имаме 38 кръга, точно за да се размърдат примадоните. Как става това? След 33тия кръг се тегли чертата на 2 половини - първите 6 и вторите 8 и се изиграват по още един брой мачове всеки срещу всеки до 38мия кръг. Евроквотите в последните мачове ще се решават само между преки конкуренти по този начин.

Шотландия направо просперира с този формат. Толкова равностойно и непредвидимо първенство. Всеки има шанс да спечели - Дънди, Мъдъруел, Хартс. Дори Гретна преди да се разпаднат за малко да вземат титлата. :mrgreen:

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 07 май 2012 13:36

Разликата между Селтик/Рейнджърс като фен маса, база и останалите правиш ли? Тук Левски и ЦСКА не са Селтик и Рейнджърс по никакъв начин и това в момента си личи много ясно в тежките мачове със стойностните отбори.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 май 2012 13:38

wolf написа:
BLUE CHAMPIONS написа:

Това за което говориш е хубаво но този формат не го позволяват климатичните ни условия. 2 пълни месеца у нас е невъзможно да се играе футбол
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 07 май 2012 13:39

Твърдо за намаляне на отборите,и повече мачове да речем всеки срещу всеки по 4 пъти.3 или 4 изпадащи и 4 квоти за ЕКТ означаво без златна среда.Почти всички ще се борят за нещо!Най-добре 10 отбора в А група

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 07 май 2012 13:41

rebelheartous написа:На есен ще е различно, убеден съм. С Нафтата, Етър и Ботев (евентуално) А група ще бъде тотално преобразена. Даже в момента изобщо не ми хрумва кои ще бъдат аутсайдерите. Гостуванията на тези три отбори ще са ад за водещите тимове. Ще има бургаско дерби, пловдивско дерби. Нещата ще си дойдат на мястото. 8-)

Ти малко се оля. Няма как и трите отбора, които изброи, да влязат в А група, защото и трите са от Източната Б група :lol: , а трябва да има поне 1 новак от Западната. ;) И не знам доколко на грандовете ще им е трудно на гости на тези отбори - все пак "Етър", "Ботев" и "Нефтохимик" не са толкова добри, колкото в миналото. А като гледам евентуалните кандидати за А група от Западната Б, не ми изглежда да са с нещо по-добри от 1 отбор като "Видима" примерно. И все пак ще има още градски дербита, както казваш, но не съм убеден, че нивото им ще е особено високо.
Последна промяна от Udoji90 на 07 май 2012 13:42, променено общо 2 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 07 май 2012 13:41

rebelheartous написа:
На есен ще е различно, убеден съм. С Нафтата, Етър и Ботев (евентуално) А група ще бъде тотално преобразена. Даже в момента изобщо не ми хрумва кои ще бъдат аутсайдерите. Гостуванията на тези три отбори ще са ад за водещите тимове. Ще има бургаско дерби, пловдивско дерби. Нещата ще си дойдат на мястото. 8-)

я ми кажи как ще стане това.. :shock:
По темата:до вчера всички ревахте,че трябва да се намали а група,сега идвал края на футбола :lol: :lol: без думи оставам чесно :x
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 07 май 2012 13:41

wolf написа:Разликата между Селтик/Рейнджърс като фен маса, база и останалите правиш ли? Тук Левски и ЦСКА не са Селтик и Рейнджърс по никакъв начин и това в момента си личи много ясно в тежките мачове със стойностните отбори.

Каква е разликата? Не правя, просветли ме.

danimann написа:
rebelheartous написа:

я ми кажи как ще стане това.. :shock:
По темата:до вчера всички ревахте,че трябва да се намали а група,сега идвал края на футбола :lol: :lol: без думи оставам чесно :x

ОК, единият отбор ще е от Западната - най-вероятно Пирин. Бдин не вярвам да спечелят баража срещу Нафтата/Ботев.

Върни се в “Футбол - България”