Мнениеот k.dimitrov » 07 май 2012 02:00
Част от разговора ни с Траян и Стоян вече го има в темата за мача. Друго какво коментирахме с тях във Финеса.
Много съжаляваха за вчерашния мач, Траян каза, че никога не е бил по-сигурен преди мач, както вчера, даже за мача с Ботев Враца повече се е притеснявал.
Смятат че вече ще им е много трудно за класиране в тройката. Изчисляваха какъв вариант е най-добър за краен резултат на Локо-Левски. Според тях победа за Локото, в краен случай равен. Казаха че много по-лесно ще играят за равен, отколкото за победа в Разград. Ако всичко е честно, очакват до края и нови изненади. Знаят, че и Монтана ще им скочи, но смятат, че там ще победят.
Относно минали мачове, аз им заявих, че в мача с Берое противникът е имал късмет, но те ми отговориха, че въпреки това спокойно са можели да бият, целият отбор е гледал спорните ситуации на няколко пъти, записи от различни камери, абсолютно навсякъде се виждало и всички са убедени, че и двата отменени гола са редовни. За мача с Локо Пд, някой каза на Траян, че неговото излизане е решило мача, другите го потвърдихме, но Траян, явно и от скромност, заяви, че в много случаи при смяна на основен играч отборът се разконцентрира и вследствие на това губи постройка, а оттам и мача. Относно отмененият ни гол и двамата бяха на мнение, че е чист гол. Стоян каза, че допирът между нападател и вратар е след като вратаря скача към топката, а нападателят вече играе с нея.
Относно това, че няма кой да центрира - вчера едно центриране на Дяков беше на височината на пъпа, Траян каза, че разчитат само на Асис, но признаха, че в момента нямат човек като Дос Сантош и Педриня.
Говорихме за Хайри, Траян не беше съгласен с нашето мнение, каза че е бил много стабилен, когато се е утвърждавал в отбора, но след като му се вдигнало самочувствието е станал рисков състезател и той е водил много разговори на тази тема с него. За Траян най-добър партньор си остава Николай Кръстев.
Много ми харесаха думите на Траян за отношението в отбора към чужденците. Каза, че Черноморец е уникален отбор, той е бил в няколко отбора, но никъде не е виждал такова добронамерено отношение към чужденците. Обикновено навсякъде им завиждали за високите заплати и се отнасяли с неприязън. Той смята, че това е основната причина за бързото вписване на чужденците в отбора и отличната им реализация.
За последно ще напиша това, което ми направи най-силно впечатление.
Траян заяви, че за него не е толкова важно Лига Европа, а медал с Черноморец.
Аз му казах, че и за двамата в края на кариерата би било добре да вземат медал, а и да поиграят в Европа. Усетих, че Траян малко се засегна, все пак няма подписан нов договор. Каза, че му е рано да го отписваме. Отговорих му, че не ме е разбрал, имал съм предвид, че им остават 2,3,4 .... години, но никой не може да гарантира, че следващите сезони Черноморец ще има качествен отбор и шансове за медал. Той ме разбра и продължи със следните много силни думи. Аз имам златен медал с Локо Пд, бронзови с Велбъжд (между впрочем Стоян има също - с ЦСКА и Локо Пд), но много искам медал с Черноморец, защото този медал ще бъде истински, аз знам как сме ги спечелили другите медали.