Филми които си заслужават да гледате

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: Най добрите филми за втората световна война

Мнениеот Neron » 06 май 2012 13:15

Не знам как не казахте "Братя по оръжие".Това за мен е един от най-добрите филми въобще.Само който не го е гледал може да каже че е американска боза.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Съвет за филм

Мнениеот MuFc1878 » 06 май 2012 13:23

"Отмъстителите" - яко пуцане и компютърни ефекти :lol:

eagle23
Контакти:

Мнениеот eagle23 » 06 май 2012 13:37

ПЪРЛ ХАРБЪР,СПАСЯВАНЕТО НА РЕДНИК РАЙЪН,ВРАГ ПРЕД ПОРТАТА.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 май 2012 13:37

Аз не съм комунист, но не мога да отрека, че руските филми за ВСВ са най-добрите. Американците с техните натрапчиви Пърл Харбър и десант в Нормандия са смешни с това, което е ставало на Източния фронт. Един от малкото американски филми за ВСВ, който ми харесва е "Враг пред портите", но може би защото режисьора му е французин. ;) Иначе "17 мига от пролетта" е номер 1.
Последна промяна от Red Warrior на 06 май 2012 13:40, променено общо 1 път.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
vratar4eto
Контакти:

Мнениеот vratar4eto » 06 май 2012 13:40

Аз се сещам за филм, който не е свързан с военните действия, но е за ВСВ и е велик - "Животът е прекрасен" на Бенини.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 06 май 2012 13:41

gamaun написа:Най-добрите филми за Великата Отечествена Война (респективно Втората световна) задължително са съветски. Няма да правя опит да ги изброявам - колегите и преди мен, и след мен ще ги направят, само ще кажа, че най-силно въздействащият от тях е "Иди и смотри" ("Иди и виж") на Елем Климов.

Добре казано - съветски филми , а не руски.
Само ще прибавя ,че напоследък руснаците правят филми по тематиката с доста захаросани сюжети , гримирани артистки и т.н.
Да се сравняват американските бози със съветската филмова класика е все едно да сравняваш филмчето с Клуни със "Соларис" на Тарковски с учаситето на Д.Банионис

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 май 2012 13:53

NOMER14 написа:
gamaun написа:Най-добрите филми за Великата Отечествена Война (респективно Втората световна) задължително са съветски. Няма да правя опит да ги изброявам - колегите и преди мен, и след мен ще ги направят, само ще кажа, че най-силно въздействащият от тях е "Иди и смотри" ("Иди и виж") на Елем Климов.

Добре казано - съветски филми , а не руски.
Само ще прибавя ,че напоследък руснаците правят филми по тематиката с доста захаросани сюжети , гримирани артистки и т.н.
Да се сравняват американските бози със съветската филмова класика е все едно да сравняваш филмчето с Клуни със "Соларис" на Тарковски с учаситето на Д.Банионис

За мен американците все пак остават най-добрите кинаджии. Имат страхотни психо-драми, комедии, трилъри, уестърни, приключенски. За фентъзита и фантастика да не говорим - там няма кой да ги стигне и като спец ефекти. Само за ВСВ война се излагат и това е разбираемо. Това не е била тяхната война. Да не говорим, че нямат и особен афинитет към историята. Всички знаем филма в който Орфей беше негър. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 06 май 2012 14:07

Само където 90% от изброените филми нямат напълно никаква историческа стойност, а са просто евтин пропаганден пикоч, все пак няма как да искате качествен филм за ВСВ при наличието на цялото това еврейско лоби в холивуд.

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 06 май 2012 14:34

toniha2 написа:Много комунисти тука бе!!!!! ......Разбирачи!!!!! Гледайте филма "Пърл Харбър"....май не е велик А?!?!?!?!

Руските филми за WWІІ задължително са пречупени през призмата на комунистическата идеология. Затова от художествена гледна точка може да имат стойност, но от политическа със сигурност не. Фашизмът и комунизмът - са двете лица на една и съща монета, а досега не съм срещнал руски филм, който да не оприличава едното със злото, а другото - с доброто.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 май 2012 14:36

toniha2 написа:Много комунисти тука бе!!!!! ......Разбирачи!!!!! Гледайте филма "Пърл Харбър"....май не е велик А?!?!?!?!

Гледал съм го 8-) 8-) 8-) Кое му е великото :roll: :roll: :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”