Captain Stottlemeyer написа:SG_04 написа:Captain Stottlemeyer написа:Твърдо ЗА!Излагам съвсем накратко предложението, което съм правил и друг път във форума: "А" група в състав от 12 отбора. Сезон разделен на 4 части. През първите 2 части отборите играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Първата шестица определя група "1", в която отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят шампиона и участниците в ЕКТ (без носителя на купата, който има това право и може да бъде отбор извън тази шестица). Втората шестица определя група "2", където отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят изпадащите. Сигурен съм, че 4 мача между най-силните отбори в България няма да доскучаят никому. Същото мисля се отнася и за битката за оцеляване, защото няма да има време и място за сметки и "кръводаряване" - ако изпадат 2 отбора, а третият играе бараж (както е сега), "Б" група ще бъде много близо, дори за първите отбори от втората шестица.
При този вариант отборите ще изиграят общо по 32 мача за първенство, т.е. почти както досега, но интригата ще бъде много по-голяма. Иначе някои отбори от доста кръгове насам играят само за да си отбият номера.
П.П. Намаляването на "А" група ще стане чрез изпадане на повече отбори, може да се осъществи не наведнъж, а примерно за 2 сезона. Ще се запази правото на първенците от "Б" група да играят в "А". В историята на "А" група вече има такъв прецедент с изпадане на 4 отбора едновременно, когато групата става с 14 отбора.
Не съм съгласен с теб! Според твоето предложение с 12 отбора по 4 мача - се получават много повече мачове/кръгове?
Няма как да играят 32 мача?! Получават се 44 кръга
След първите две части на първенството (12 отбора, играят всеки срещу всеки при разменено гостуване, общо по 22 мача) класирането се разделя на 2 шестици (по руския пример, където понастоящем има 2 осмици). Отборите от първата шестица играят пак всеки срещу всеки при разменено гостуване - общо по 10 мача и определят шампиона и участниците в ЕКТ. Отборите от втората шестица играят по същия начин и определят изпадащите.
Общо се събират по 32 мача на отбор само за първенство. Ако се добавят и мачовете за купата (купите) на страната плюс евентуално участие в ЕКТ ("Левски" е участвал в 12 мача в един сезон), те ще станат доста повече.
Схванах ти идеята

Звучи ми доста интересно, и със сигурност ще направи първенството още по-интригуващо и ГЛЕДАЕМО