П.П. Намаляването на "А" група ще стане чрез изпадане на повече отбори, може да се осъществи не наведнъж, а примерно за 2 сезона. Ще се запази правото на първенците от "Б" група да играят в "А". В историята на "А" група вече има такъв прецедент с изпадане на 4 отбора едновременно, когато групата става с 14 отбора.
Променят "А" група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Captain Stottlemeyer
Re: Променят "А" група
Твърдо ЗА!
Излагам съвсем накратко предложението, което съм правил и друг път във форума: "А" група в състав от 12 отбора. Сезон разделен на 4 части. През първите 2 части отборите играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Първата шестица определя група "1", в която отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят шампиона и участниците в ЕКТ (без носителя на купата, който има това право и може да бъде отбор извън тази шестица). Втората шестица определя група "2", където отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят изпадащите. Сигурен съм, че 4 мача между най-силните отбори в България няма да доскучаят никому. Същото мисля се отнася и за битката за оцеляване, защото няма да има време и място за сметки и "кръводаряване" - ако изпадат 2 отбора, а третият играе бараж (както е сега), "Б" група ще бъде много близо, дори за първите отбори от втората шестица.
При този вариант отборите ще изиграят общо по 32 мача за първенство, т.е. почти както досега, но интригата ще бъде много по-голяма. Иначе някои отбори от доста кръгове насам играят само за да си отбият номера. 
П.П. Намаляването на "А" група ще стане чрез изпадане на повече отбори, може да се осъществи не наведнъж, а примерно за 2 сезона. Ще се запази правото на първенците от "Б" група да играят в "А". В историята на "А" група вече има такъв прецедент с изпадане на 4 отбора едновременно, когато групата става с 14 отбора.
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 05 май 2012 12:15, променено общо 4 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
И как ще стане това намаляне? Ще има повече изпадащи или няма да влиза никой от Б група? 
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
- D.Georgiev
- Контакти:
Lakokara4a написа:Момче, не искам да засягам теб или отбора ти, ама кога станахте калайджии кога ви почерня задника. Айде като си наясно ми кажи 6 отбора изрядни и заслужаващи лиценз? Или малко забрави че заради малките отбори все още имате шанс за титла?
Какво общо има отборът, на който симпатизирам с темата? Ей сега мога да си сложа за аватар емблемата на "Левски" и нямаше да го има твоя коментар. Напълно неуместен коментар от твоя страна. Просто изказвам мнение, което няма нищо общо с даден отбор
Последна промяна от D.Georgiev на 05 май 2012 12:13, променено общо 1 път.

- Lakokara4a
- Контакти:
Хораааа, то няма отбори в Б група желаещи да влизат в А бе
Който има малко пари и иска играе и сега
Какво ще го плаши някой че е на бараж
Я малко по-сериозно. Продължавам да питам има ли някой да ми каже 6 изрядни отбора в А група 
- Lakokara4a
- Контакти:
D.Georgiev написа:Lakokara4a написа:Момче, не искам да засягам теб или отбора ти, ама кога станахте калайджии кога ви почерня задника. Айде като си наясно ми кажи 6 отбора изрядни и заслужаващи лиценз? Или малко забрави че заради малките отбори все още имате шанс за титла?
Какво общо има отборът, на който симпатизирам с темата? Ей сега мога да си сложа за аватар емблемата на "Левски" и нямаше да го има твоя коментар. Напълно неуместен коментар от твоя страна. Просто изказвам мнение, което няма нищо общо с даден отбор
Аз ти говоря, че няма нито един изряден отбор ти ми говориш за Левски!
Има и една поговорка- Ти му говориш че си скопен, той те пита колко деца имаш....
D.Georgiev написа:percival написа:D.Georgiev написа:Сега идеята с жребия ви изглежда добра, но не е коректно в решаващата част от първсенството толкова силно да се намесва случайността. Ще видите как още първата година ще проплачете от програмата и ще се изпише много за това как някай е манипулирал нещо. В България домакънът печели срещите си в 50% от случаите и общо взето някакви урни ще разпределят местата на отборите. Аз съм или за 10 отбора с по 4 мача или за 12 отбора с плейофи (при който пак ще има по 4 мача)
Както писах и преди малко ,чудно ми е как ще намалят "А" група като за начало ,след това ако случайно успеят нека да има по 3 мача като третият да не е със жребий ,а да на неутрален терен .
И как ще определят терена. Тук за един финал се тюфкаха 2 месеца. Ако ще са 3 мача, нека да няма субективен фактор - да кажем, домакин ще е този с повечето или по-малкото точки (както някой прецени че е по-правилно)
Много лесно може да се определи неутралният терен ,това че сегашното ръководство на бфс е под всякаква критика и не може да си поръча и кафе без да стане паника и неразбория си е друг въпрос.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Да оставят 5 отбора в А група - Левски, ЦСКА, Лудогорец, Литекс и един нов от Б, и по 1 да почива всеки кръг, от 6 срещи помежду им да не се уморят, че 1 мач в Европа ще си е голям успех!
Bourgas написа:Messinho написа:turbogena написа:Твърдо съм ЗА намалянето на А група ,но дано направят и мачовете повече. Демек да играят по 3 или 4 пъти помежду си. Защото ако я намалят и остават мачовете по 2 (гостуване и домакинство) ,няма да има никакъв смисъл. И без това имаме най-голямата пауза между полусезоните ,а така ще се увеличи още повече...
4 пъти е лудост! Те ще се изморят, как толкова много зор ще си дават...Иначе съм съгласен да се намалят отборите.
Ако направят съкратен формат от 10 отбора, 4 пъти си е направо перфектно, А иначе може и с плейофи, 3-ти мач на случаен принцип с жребий... Със сигурност не разбирам толкова много от тези неща, но за да гледат хората футбол ще е лудост да се намалят отборите, а мачовете да останат само по два.
Не може ли да ги намалим до 6, че съвсем безинересно да стане?
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...
Lakokara4a написа:Хораааа, то няма отбори в Б група желаещи да влизат в А бе![]()
![]()
Който има малко пари и иска играе и сега
Какво ще го плаши някой че е на бараж
Я малко по-сериозно. Продължавам да питам има ли някой да ми каже 6 изрядни отбора в А група
Как да няма желаещи за А група
Аз пиша сериозно, няма нужда да се базикаш. Дай градивно мнение.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]Върни се в “Футбол - България”