Какво мислите за закона за конфискация?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Какво мислите за закона за конфискация?

Мнениеот MORSKI » 04 май 2012 22:37

Phoenix_ написа:

Най-лошото, че си ти една ТИКВА, дето се мисли за много умен... Първо прагът от 250 000 е за РАЗМИНАВАНЕ, а не за състояние... тоест ако си шеф на голяма фирма милионер няма да те проверят по презумция... или ако си наследил 3 имота от дядо си.. но ако освен трите имота от дядо ти имаш хотелче на морето, тогава ще трябва да обясняваш и пак не е толкова елементарно. Просто ти казвам - ТИКВА си и не ги разбираш тея работи... Аз не познавам някой от обкръжението ми, който да се пристеснява от тоя закон... да вярно, че нямам приятели, които карат Бентли, но имам и роднини и познати с по 2-3 апартамента в центъра на София, имоти на морето и т.н.. обаче доходите са им чисти.. който е крал да се оправя... и пак ти повтарям... Ти си ТИКВА, която не бива да се занимава с такива теми, защото не ги разбира... Ето затова не трябва да има рефенрендум за АЕЦ Белене, защото ТИКВИ като теб, които се мислят за много умни ще дрънкат глупости, като са чисто и просто некомпетентни.

Тиква си ти бе отворко... Най-обичам такива като теб.. Къде съм казал, че се смятам за много умен, май единственият, който се смята за такъв си ти! Говори убедено, а никакъв го няма! Типично по български ти му предлагаш тема за дискусия, той се прави на голям разбирач и отворко... Ами не си, тиква такава.... Нали точно за това я пусната тази тема за да се изясни кое и как е! То хубаво прагът от 250 000 е за РАЗМИНАВАНЕ,то това е ясно и , че САМО АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ДОКАЖЕШ ЩЕ ТИ СЕ КОНФИСКУВА, но я кажи ти как ще си докажеш, че имаш 3 имота, които даваш под наем например! Защото аз имам съседи, които имат по 3-4 апартамента, от които един максимум два са им наследствени, а другите са чрез бизнеси през годините, които или вече са фалирали или са пред фалит.... И същите тези няма как да докажат как са ги придобили и се вайкат..... Без проблеми мога да ги натопя, ако искам..... Нали точно това е и позицията на опозицията, кон с капаци такъв... То, ако всичко беше толкова лесно и супер измислено да се хващат само големите риби, нямаше да приемат закона НИКОГА! Точно защото са набъркани с интереси в парламента, още повече в правителството.... В същото време в България се разхождат дебеловрати създания, които имат зоокътове и т.н- я да видим дали ще ги пипнат тях ТИКВО!

А единствената ТИКВА СИ ТИ! ЧЕЛ ЛИ СИ ЗАКОНА бе мамин сладък? Най-вероятно не си, но бърза да се изкаже, че и на дава оценки.... Като те чета се убеждавам, че наистина има причина да сме на този хал... Нито ме познаваш, нито нищо, обаче говори убедено :lol: Най- ви обичам такива обаче.... Не заради такива като мен, а заради такива като теб не само, че не трябва да се въведе референдум, но и трябва да се въведе образователен ценз за изборите!
Последна промяна от MORSKI на 04 май 2012 22:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 04 май 2012 22:43

Не съм чел закона, ала сериозно ви съветвам да станете върли гербаджии, за да си нямате проблеми с властта. :lol:
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
shevchenko
Местоположение: Старите "форумци" ви благодарят за "коректното" ви отношение
Контакти:

Мнениеот shevchenko » 04 май 2012 22:44

[offtopic]Ау тия се почнаха :D :D[/offtopic]
Наистина има нужда от такъв закон, но истината е, че ще обслужва определени интереси. Големите ще си останат недосегаеми заради високата корупция.
Изображение

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 04 май 2012 22:46

Blagoy написа:[offtopic]
Phoenix_ написа:Най-лошото, че си ти една ТИКВА, дето се мисли за много умен... Първо прагът от 250 000 е за РАЗМИНАВАНЕ, а не за състояние... тоест ако си шеф на голяма фирма милионер няма да те проверят по презумция... или ако си наследил 3 имота от дядо си.. но ако освен трите имота от дядо ти имаш хотелче на морето, тогава ще трябва да обясняваш и пак не е толкова елементарно. Просто ти казвам - ТИКВА си и не ги разбираш тея работи... Аз не познавам някой от обкръжението ми, който да се пристеснява от тоя закон... да вярно, че нямам приятели, които карат Бентли, но имам и роднини и познати с по 2-3 апартамента в центъра на София, имоти на морето и т.н.. обаче доходите са им чисти.. който е крал да се оправя... и пак ти повтарям... Ти си ТИКВА, която не бива да се занимава с такива теми, защото не ги разбира... Ето затова не трябва да има рефенрендум за АЕЦ Белене, защото ТИКВИ като теб, които се мислят за много умни ще дрънкат глупости, като са чисто и просто некомпетентни.
[/offtopic]

Дай да няма за нищо важно референдуми (то не че някога е имало). Да си продължава всичко постарому и всяко едно важно решение за България да се взима от шайка интересчии, обслужващи своите и на олигарсите интереси. А нашето мнение- за какво им е? Тиквено мнение... Дай да станем едни феодални крепостни граждани и селяни...
В Холандия сигурно са големи тикви да се допитват с референдуми за почти всички по-важни за страната решения. Нали това е смисъла и етимологичното значение на самата дума демокрация. Ти, ако си мислиш, че тия в Парламента са там, за да представят и защитават моите и твоите интереси, както и на всички данъкоплатци, тогава те съжалявам.

Имаш много големи пропуски в тезите си, поне според мен. Говориш за общества, в които не можеш да си боядисаш вратата на къщата в друг цвят, за да не стане шарения. Говориш за общества, които са на СВЕТЛИННИ ГОДИНИ от нашето, както икономически и технически, така и духовно и т.н. Не можеш да сраваняваш холандия, швейцария и т.н.. Швейцарците на референдум скоро отхвърлиха да имат по големи отпуски. Това никога няма да се случи в България. Все пак говорим, че когато ние тук сме гърмели черешовото топче в Лондон са имали метро.

Да прав си, че тези парламента не си вършат работата добре, но това "всички са маскари" служи само на на партии като БСП, ДПС и т.н. които имат твърд електорат и не се влият от нищо. И най-смешното, че всички в парламента са едни крадливи говна, тикви смотани... за разлика от всички други българи, които са възпитани, образовани, честни и никога не крадът, и не нарашуват закона, особено всички във спортния форум на Гонг.

Така че сравнението ти е откровенно казано глупаво. Аз не отхвърлям референдума, като иструмент, но не искам баба Пена от Каспичан да ме заробва с АЕЦ, защото Първанов ни е нахлупил "големияТ шлем"

И не съм гласувал за ГЕРБ, да ти кажа предварително преди да ме обвиниш.
Последна промяна от Phoenix_ на 04 май 2012 22:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Mickey Mauser

Мнениеот Mickey Mauser » 04 май 2012 22:48

От 89-та година се еб-ват с вас,а вие се правите на мъже само по форумите.Щом сте мъже,защо не протестирате където трябва за:
1.Най-високите цени ,не само процентно спрямо заплатите,на продукти от първа необходимост.
2.Едни от най-високите цени на горивата.
3.Масовото осигуряване на минимална заплата и плащане "под масата"
4.Циганизацията на страната.
5.Ненормално високи цени на електро,топлоенергия,вода,данъци...
Мога да изредя още 100 причини,МЪЖЕ... :mrgreen:
[offtopic]Моля,хора в неравностойно умствено и психическо здраве да избягват контакти с мен[/offtopic]

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 04 май 2012 22:54

@Морски
Закона не съм го чел, защото не беше приет, но съм слушал над 50 дискусии, както с хора от БСП и т.н, така и от управляващите, така и експерти, за да знам, че притесненията са ти ти НАПЪЛНО НЕОСНОВАТЕЛНИ.. и звучиш смешно, за да дискутирам с теб каквото и да било. Съжелявам, че съм те засегнал, но ми е писнало от супер разбирачи по форумите. Аз също не съм капацитет, но мога да кажа, че темата не беше пусната като дискусия, а като директно обвнение "колко са прости онея в парламента, а ние тука "умните" да ги обругаем"..

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 май 2012 23:00

Не съм фитилджия,ама нека по-добрия победи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 май 2012 23:06

Phoenix_ написа:@Морски
Закона не съм го чел,.

Това ми стигаше... После кой бил тиква, незапознат, лаик и т.н... Айде прочети го и тогава ще си говорим пак.... Смешно звучи след тези думи не ти, аз да дискутирам каквото и да е с теб! И на мен ми писна от 90% от такива хора- говорят, ама толкова сигурно за нещо, от което не разбират, че чак нападат и критикуват другите как можело да разсъждават иначе и да се притесняват от нещо :lol: В същото време дори не са чели ( в случая закона).. Били слушали, чули 50 дискуси... Аз също слушах 100 дискусии по темата и на експерти, и на политици, и на журналисти дори и да ти кажа- една с една не си приличаха! Да не говорим, че неслучайно ти казах, че си кон с капаци- сори, ако съм те засегнал, но от мнението ти така излиза...Вярваш насляпо на всичко което ти казват "експерти", а даже не си чел закона!

Грешно си ми разбрал темата- аз наистина смятам, че онези в парламента са такива... И ти, ако си ги хваресваш и мислиш, че те са се загрижили за теб, значи нещо наистина ти има нещо :shock: Но далеч не беше това идеята ми за тема, а че приемат закон, който сам по себе си не е лош, НО НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА, А ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА! И ИМА ВРАТИЧКИ ТОВА ДА СТАНЕ! И го приемат на юруш за пред съюза.....

На всичкото отгоре това, че не бил приет беше върха.... Ти май съвсем не си в час :shock: :shock: Вчера вечерта го приеха и беше гласуван... Нарочно седмица преди да цъфнат великите евронаблюдатели....

Само ще ти цитирам една от безумиците в него..

Производството по този закон се провежда и когато са налице
достатъчно данни за имущество със значителна стойност, за което може да се направи
основателно предположение, че е придобито от престъпна дейност, но:
1. наказателното производство не е започнало или започналото е прекратено
поради това, че деецът е починал, или
2. наказателното производство не е започнало или започналото е прекратено
поради това, че след извършване на престъплението деецът е изпаднал в
продължително разстройство на съзнанието, което изключва вменяемостта, или е
последвала амнистия, или
3. (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г., в сила от 29.04.2006 г.) наказателното
производство е спряно на основание чл. 25 от Наказателно-процесуалния кодекс.
- ТОВА звучи привидно добре, тъкй като сега се измъкват чрез въпросните трикове с болест, разтройство и т.н, но я се замисли КАК ТАКА ЩЕ ОТНЕМАТ ИМУЩЕСТВО ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛО ПРОИЗВОДСТВОТО... В същото време в самия закон има редица неясноти... Да не говорим, че въпросните притеснения да бяха само мои ок, НО ТУК ТИ ГОВОРЯ, ЧЕ НЕМАЛКО ХОРА ГИ ИЗКАЗВАТ.,... Отделно, че и така омразната и от мен опозиция ги използва като довод (хич да не е има причина да го прави)....

Накрая- дано не съм прав, искрено се надявам да е за добро и да не засегне обикновените хора, но ме съмнява!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 04 май 2012 23:10

Не съм наясно със закона само да попитам той третира следния вид незаконно забогатяване :
На бай Х дружката купува/заменя държавен или общински имот за смешна сума/(за неравностоен имот) след което го продава
или дава под наем за много пари . Дефакто той има документи че е продал имот т.е. законно е получил пари
от сделка но придобиването на имота преди това е с измама .
Това най-вероятно не попада в рамките на този закон но скоро по телевизията се изтъпанчи някакъв пич
бивш депутат и обясни как си продал апартамента във Враца (или пък в София, така и не разбрах) и
си купил бивша резиденция на Т.Живков. Сигурен съм че това е имот който струва с пъти повече от цената
която обявиха че е платил тоз виден родолюбец мисля към 100 000 лв.
Освен това специално в София "моделът Софиянски" за общински имоти към които има
засилен интерес, те първо се купуват от хора и фирми близки до някои членове на СОС след което 1/2/3 години
по-късно се продават на 3/4/5/6-рно по висока цена !!! Та този които продава имота взима пари от сделка
и те уж са доказуеми и чисти но всъщност това е измама . Само в София има не 10-ки а 100-ци такива сделки
минали през Софийски имоти примерно и те продължават и сега . Това законно забогатяване ли е ?

Потребителски аватар
goalkeeper
Контакти:

Мнениеот goalkeeper » 04 май 2012 23:12

То е достатъчно да си някой непослушен бизнесмен и да те държат месеци, години "на трупчета" и да фалираш. Пък дали си бил виновен или не... все тая.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”