Какво ,ИЗОБЩО,прави в темата името на гамена,който счупи по най-зверски начин крака на един младеж в САЩ,редом с името на един от най-елегантните,интелигентни и кавалерски български футболисти-Г.Аспарухов!!!
ПП.А онзи,дето разправя,че тогава се играело ходом,да ми каже кой от днешните футболисти се е ДОБЛИЖИЛ до "ходещия" Пеле?
69 години от рождението на Георги Аспарухов
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- blue avalanche
- Контакти:
Re: 69 години от рождението на Георги Аспарухов
Поклон пред Гунди, изключителен футболист и човек.
Като неутрален фен, преглеждал сумати стари ленти и зашиси от играта на двамата съвсем спокойно мога да кажа, че
Гунди е по-добрия футболист, с по-голямата фантазия и определено по- добрата техника. Не ми се говори с "ако", но възможността да се развие в клуб като Милан не бива да бъде подминавана.
Ицо е най- успелия български футболист, но ако той бе останал до 30-та си годишнина в ЦСКА? Нещата нямаше да са същите.
Поколението от 94-та успя да използва 2 изключителни предимства. 1-во всички те бяха закърмени с любов към топката и притежаваха качества и дисциплина, които след 89 успяха да доразвият в своите чуждестранни клубове.
Като неутрален фен, преглеждал сумати стари ленти и зашиси от играта на двамата съвсем спокойно мога да кажа, че
Гунди е по-добрия футболист, с по-голямата фантазия и определено по- добрата техника. Не ми се говори с "ако", но възможността да се развие в клуб като Милан не бива да бъде подминавана.
Ицо е най- успелия български футболист, но ако той бе останал до 30-та си годишнина в ЦСКА? Нещата нямаше да са същите.
Поколението от 94-та успя да използва 2 изключителни предимства. 1-во всички те бяха закърмени с любов към топката и притежаваха качества и дисциплина, които след 89 успяха да доразвият в своите чуждестранни клубове.
Най -големия Български футболист Георги Аспарухов !
Поклон !
Поклон !
-
По-важното е, че Георги Аспарухов- "Гунди" е спечелил уважението на всичките си съвременници.
Както на колегите си - футболисти ( сега ветерани ) ... Така и на феновете, които са имали честа да го гледат на живо.
Аз лоша дума на съвременник на "Гунди" за него, нито съм видял, нито чул ...
За съжеление, в момента поне що се отнася до някои български фенове на футбола, това не е така.
Както на колегите си - футболисти ( сега ветерани ) ... Така и на феновете, които са имали честа да го гледат на живо.
Аз лоша дума на съвременник на "Гунди" за него, нито съм видял, нито чул ...
За съжеление, в момента поне що се отнася до някои български фенове на футбола, това не е така.
Поклон пред най-добрия български футболист за всички времена!
Нерео Роко: Аспарухов е център нападател на моите мечти! Бих дал много, за да го имам в своя отбор, защото е много голям футболист.
Сър Боби Чарлтън: Играч от ранга на Аспарухов не се ражда често. Преди мача на Уембли Алф Ремзи каза, че българите ще играят много защитно, но единственият човек, който може да ни тормози, защото е изключителен, това е Аспарухов. И ние доста внимавахме, но не достатъчно...
Чезаре Малдини: През 60-те години той беше модел на футболист, който не би могъл да има заместник.
Флориан Алберт: Всичко, което е необходимо за един център нападател той го владееше до най-висока степен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
-
- Контакти:
Аз съм Цесекар и уважавам добрите футболисти и хора.Аспарухов е един от тях.Може би и най добрия футболист.Но по него време е имало и други много добри.Легенди съм слушал за Соколов,също играч на ФК Левски по него време.И който умира в мизерия и забравен от всички.
-
- Контакти:
Аз съм Цесекар и уважавам добрите футболисти и хора.Аспарухов е един от тях.Може би и най добрия футболист.Но по него време е имало и други много добри.Легенди съм слушал за Соколов,също играч на ФК Левски по него време.И който умира в мизерия и забравен от всички.
- Captain Stottlemeyer
nordland22 написа:Аз съм Цесекар и уважавам добрите футболисти и хора.Аспарухов е един от тях.Може би и най добрия футболист.Но по него време е имало и други много добри.Легенди съм слушал за Соколов,също играч на ФК Левски по него време.И който умира в мизерия и забравен от всички.
И Гаринча умря в мизерия, знаем защо и неслучайно направих този паралел в предишен пост, а не беше по-малък талант от Пеле. Да не закачаме мъртвите, за тях или добро, или нищо.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Футболът е проста игра, но не е за прости хора!

Бил съм много малък и не го помня, но съм слушал разкази от покойния ми баща.
Вечна памет.
Вечна памет.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!