Време ли е немският футбол да излезе на европейската сцена?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Време ли е немският футбол да излезе на европейската сцена?

Мнениеот wolf » 26 апр 2012 21:49

Tommi написа:
JohnnieWalker написа:Рано или късно ще станат доминант в Европа ! Много е просто - в Германия всичко е РЕАЛНО. Всички водещи отбори в Англия, с изключение на Арсенал, имат гигантски дългове. Същото е и в Испания, но там отборите (Барса и Реал) имат много силна политическа подкрепа, което силно ще затрудни залязването им.

Не си прав за дълговете. Скоро излязоха данни, според които примерно Байерн има повече дългове от Ман Сити. Борусия Д има дългове горе-долу колкото Тотнъм, но като процент от стойността на клуба, дълговете на Борусия са по-голям процент. Шалке има повече дългове от Челси, а като процент от стойността Шалке е с по-голям процент дългове и от Арсенал и Юнайтед. От по-богатите отбори в Германия Хамбург е без дългове.

Но пък не може да се отрече нещо друго. Шалке е клубът, чиято стойност е нарастнала най-много за последната година (с 56%), а Борусия Д дели второ и трето място с Ман Сити (с 52% е нарастнала стойността им). А Шалке е и в тройката на клубовете с най-голяма оперативна печалба за миналата година.

Ливърпул дълг няма, този на Валенсия е пъти по голям след като взеха още един кредит. Байерн също няма дълг след като си 19 години на печалба просто няма на какво отгоре да дължиш пари на когото и да било. Форбс пак са играли на гадане, само като гледам как "стойността" на един плачевен Юнайтед е нарастнала от 1.8млрд на 2.2 млрд долара и ми става смешно :lol: Както беше казал един милиардер преди години - на базата на какво ми оценяват състоянието, във счетоводната част ли ми се ровят :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 апр 2012 23:01

wolf написа:
Tommi написа:
JohnnieWalker написа:Рано или късно ще станат доминант в Европа ! Много е просто - в Германия всичко е РЕАЛНО. Всички водещи отбори в Англия, с изключение на Арсенал, имат гигантски дългове. Същото е и в Испания, но там отборите (Барса и Реал) имат много силна политическа подкрепа, което силно ще затрудни залязването им.

Не си прав за дълговете. Скоро излязоха данни, според които примерно Байерн има повече дългове от Ман Сити. Борусия Д има дългове горе-долу колкото Тотнъм, но като процент от стойността на клуба, дълговете на Борусия са по-голям процент. Шалке има повече дългове от Челси, а като процент от стойността Шалке е с по-голям процент дългове и от Арсенал и Юнайтед. От по-богатите отбори в Германия Хамбург е без дългове.

Но пък не може да се отрече нещо друго. Шалке е клубът, чиято стойност е нарастнала най-много за последната година (с 56%), а Борусия Д дели второ и трето място с Ман Сити (с 52% е нарастнала стойността им). А Шалке е и в тройката на клубовете с най-голяма оперативна печалба за миналата година.

Ливърпул дълг няма, този на Валенсия е пъти по голям след като взеха още един кредит. Байерн също няма дълг след като си 19 години на печалба просто няма на какво отгоре да дължиш пари на когото и да било. Форбс пак са играли на гадане, само като гледам как "стойността" на един плачевен Юнайтед е нарастнала от 1.8млрд на 2.2 млрд долара и ми става смешно :lol: Както беше казал един милиардер преди години - на базата на какво ми оценяват състоянието, във счетоводната част ли ми се ровят :mrgreen:

Всички тези данни са приблизителни, естествено, че не може да се определи с абсолютна точност. Дългът на Ливърпул не е голям и според Форбс. Ти ако имаш по-достоверни данни за Ливърпул и Валенсия може да ги покажеш и на нас. ;)
За Манчестър Юнайтед не виждам кое е смешното. Шампион на Англия, финалист в ШЛ, с над 330 млн. фенове, с 22% по-големи приходи от телевизионни права в сравнение с предишния сезон, с 80 млн. долара приходи от УЕФА заради представянето си в ШЛ и т.н.
Байерн защо не трябва да има дълг? Например може да са взели заеми. Ето ти един прост пример: Ти имаш някаква компания и си регистрирал печалба от 5 000лв. Но в същото време имаш идея да закупиш някакви нови машини, за да развиеш дейността, които са на стойност 100 000 лв. От къде може да ги вземеш тези пари? И още нещо. Тези заеми си имат погасителен план, затова не е задължително да погасяваш дълга с цялата печалба за годината.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 27 апр 2012 09:12

aguias написа:
Tommi написа:Той е на европейската сцена. От сезон 2005/2006 до сега в Купата на УЕФА/ЛЕ има 5-6 полуфиналисти от Германия, а в последните 3 сезона в ШЛ на 1/2 финал има германски отбор.

И колко купи спечелиха?? Eдва ли някой немски отбор е по-силен от 4-те водещи португалски!

:) :) :) :) :) Тебе нещо не те слуша главата... Ама никак.

WaiptSkaninit

Это я Олег Михайлович Миронов и Вам нужно знать что я пиздо

Мнениеот WaiptSkaninit » 27 апр 2012 15:44

Стерлигов ; согласен что я Миронов Олег Михайлович Москвич 1959гр олигофрен, гнида и ненадежный человек !реклама весна-лето 2007 Авдей olmironov - пиздобол! Адриан,наша жизнь Полонский школа кризис услуги ОНФ Русская деревня Децл космос здоровье Масленица (Миронов 1959 - фуфломет) кораблестроение Кравц . Магнитное склонение Любимов блогосфера Кино машины !!! Дремлюга машины с 01.07. – 06.12.2002г. – коммерческий директор ОАО «Эльдорадо М»; образование ..
А еще я Олег Михайлович Миронов 1959гр аферист и хуеплет !

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 27 апр 2012 17:52

Време ли е немският футбол да излезе на европейската сцена? Изображение Изображение :lol:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 27 апр 2012 20:30

niki87 написа:Време ли е немският футбол да излезе на европейската сцена? Изображение Изображение :lol:

германският футбол е бил, е, и ще бъде на европейската сцена 8-)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 апр 2012 21:17

Ми той и българския футбол не европейска сцена и винаги е бил на тази сцена ако гледаме тази логика. В темата става въпрос дали германските клубове ще почнат да доминират в ЕКт ...

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 27 апр 2012 21:27

Alexx написа:Ми той и българския футбол не европейска сцена и винаги е бил на тази сцена ако гледаме тази логика. В темата става въпрос дали германските клубове ще почнат да доминират в ЕКт ...

тази година се представиха много добре, с изключение на Майнц ;)
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 27 апр 2012 21:28

Alexx написа:Ми той и българския футбол не европейска сцена и винаги е бил на тази сцена ако гледаме тази логика. В темата става въпрос дали германските клубове ще почнат да доминират в ЕКт ...

Ако в БЛ харчат колкото Манчестърите, РМ, Челси, Юве, Барса и др., щяха да имат по 3- ма полуфиналиста в ШЛ и ЛЕ. Минимум :) :) :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
aguias
Контакти:

Мнениеот aguias » 28 апр 2012 00:17

Tommi написа:
aguias написа:
Tommi написа:Той е на европейската сцена. От сезон 2005/2006 до сега в Купата на УЕФА/ЛЕ има 5-6 полуфиналисти от Германия, а в последните 3 сезона в ШЛ на 1/2 финал има германски отбор.

И колко купи спечелиха?? Eдва ли някой немски отбор е по-силен от 4-те водещи португалски!

А португалските как се представят в ШЛ през последните 3-4 сезона? Най-силните отбори от Португалия постигат успехи в доста по-слабия турнир, докато Байерн, например, ще играе втори финал за три години в по-силния турнир. Да твърдиш, че 4 португалски отбора са по-силни от всички германски... не знам как да го коментирам.

Аз писах от 2000г на сам Португалия има ШЛ с Порто кой е на финал не ме интересува това е все едно да броиш гредите за голове !!А байерн не е цяла бундеслига какво правят другите ????
Benfica Lisboa

Върни се в “Футбол - Свят”