Нали си имате требъл до момента бе,кво сте се завайкали? ( Това към тия дето обясняваха преди месец че Барселона са спечелили требъл до сега,оставало само още три купи да спечелят и сезона може спокойно да приключва). Толкова със заяждането....
Според мен в двата мача сами си се отстранихте.Просто има такива моменти.Очевидно е че Барселона беше по-добрия отбор,но футбола за това толкова интересен защото всеки се надява на нещо, независимо колко е слаб ,а то вземе че по-някога по-слабия победи.В това се изразява голяма интрига във футбола.
Със феновете на Челси също съм съгласен че футбола се играе на голове и че защитата също е част от футбола.
Аз лично съм фен на испанския футбол и колкото и абсурдно да звучи с 1% може да е,но бях за Барселона. Но ще излъжа пък ако кажа че съм ревал за това че Челси се класираха.
Като гледам нещата отстрани,Барселона в момента е един много изморен отбор.В този смисъл мисля че миналия сезон Барселона направи голям удар,тъй като с едно ядро от 13-14 футболиста изигра на толкова високо ниво над 50 мача и във всичките доминираше.Този сезон чак нямаше да повярвам ако бях видял пак същия финален спринт на същите тия футболисти като се има предвид че Гуардиола взе да налага юноши на клуба и ги използва в най-напечените и важни мачове за сезона.Все пак аз си мисля това че до някъде юношите бяха дупките в тия мачове ще се върне на клуба с лихвите в позитивен смисъл.Просто това вече сме го виждали.Тази политика на Барселона на мен много ми харесва.
За мачовете с Челси аз мисля че Барселона въпреки че отпадна и като се абстрахирам от ония които ще ме анатемосат,беше по-добрия отбор в двата мача. Самото държание на феновете на Челси е такова като на много по-слаб отбор отстранил по-силния.Да ме извиняват,ама аз така виждам нещата.
Винаги много ме е дразнело в този отбор на Барселона опитите за симулация които са като една от основните стратегии за успех ,но никога не съм отричал това че Барселона в този си вид демонстрира съвършените двойни подавания,съвършените извеждащи пасове зад защитата и една преса за отнемане на топката на противника която аз поне до сега не съм виждал отбор да може и да я е практикувал.
Така че това е положението.Сега е време да да изпитате и обратното на щастието от успех.Както казва Гацо Бацов : Животът е радост и тъга!