Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)
Маса набира скорост
Скоро ще почне да базика испанеца!

-
MuFc1878 написа:Маса набира скоростСкоро ще почне да базика испанеца!
Даже в един период от надпреварата, Нандо задържаше Фелипе, който си беше откровено по-бърз.
Обаче не последва заповед да го пусне, щото пък зад Масиньо беше Люис ...

"Всяка точка ще има значение накрая"
"Много съм щастлив, че успяхме да спечелим отново точно в Бахрейн. Не бяхме уверени дали ще бъдем достатъчно конкурентоспособни още тук. Мисля, че в Китай си взехме много добър урок за слабостите на болида. Решението да караме аз и Марк с двата различни пакета се оказа печелившата формула за намирането на най-добрите настройки. За Бахрейн се концентрирахме над новия пакет и натиснахме здраво, за да сме отново бързи", заяви Себастиан. "В момента се наслаждавам на победата и не мисля какво ще се случи след три седмици в Испания. Или поне днес няма да мисля за това. Сезонът ще бъде много тежък и оспорван до последното състезание. Всяка точка ще има значение накрая. Остава ни да продължаваме да работим и да не спираме да се развиваме", завърши германецът.

Райконен доволен от второто място
"Смятам, че се справихме добре, но съм разочарован, че не се пробвах да атакувам Себастиан и да спечеля състезанието. В началото направих малка грешка и загубих позиция, но успях да наваксам. Просто не бяхме достатъчно бързи за втори опит да изпреваря Фетел. В крайна сметка, когато ми се отвори възможност, аз избрах грешната страна и нищо не се получи. Това бе единственият ми шанс. Доволен съм обаче, че с Ромен сме на подиума и дадохме повод за радост на отбора.", сподели той.

Шумахер се радва на мястото си в точките
"Първата ми обиколка бе ужасна. Радвам се, че успях да се завърна и в крайна сметка да взема максимума от това състезание. Доволен съм от уикенда в Бахрейн. Петото място ми дава възможност да се поздравя с още ценни точки и да запазя позиция в класирането. Сега ни очаква мало почивка, в която освен, че ще съберем малко сили, ще поработим по още подобрения по болида, преди началото на европейските кръгове.", сподели той. Неговият съотборник Михаел Шумахер допълни:
"Няма как да не съм доволен от десетото място имайки предвид откъде тръгнах днес. Старт от 22-ро място, борба за 10-а позиция и нито един инцидент. Така мога да обобщя днешното състезание. Сега ни се отваря възможност да решим някои наболели проблеми в паузата преди старта в Барселона.", сподели той.

"Не знам какво точно се случи"
"Трябва да разследваме причините, заради които изпуснахме изключително важни точки за шампионата. Нямаме право повече да губим по този начин. Но това е моторният спорт и тези неща са част от него", заяви Люис. "Не знам какво точно се случи, но много разчитах вторият стоп да мине безпроблемно. За съжаление се получи същото като с Дженсън миналата седмица, ако не и по-лошо. Така останахме само с четири точки от Бахрейн, след като лошият късмет налегна и Дженсън със спуканата гума", завърши британецът.

Фернандо очаква адекватно решение на стюардите за Розберг
"Не мога да повярвам, че след четири състезания, от които максималният брой точки, който можеш да събереш е 100, аз съм само на 10 точки от лидера в класирането. Това е нещо като подарък, имайки предвид как се представяме до момента в шампионата. От една страна съм доволен, че успяхме да се класираме пред пилотите на Макларън, но от друга страна съм натъжен, че сме на цяла минута зад Фетел. Каквото и да решат стюардите за Нико ще е правилно. Той направи това и с мен и с Люис и не мисля, че трябва да се позволява подобно поведение.", сподели той.

Спукана гума и повреди костваха точките на Дженсън
"Балансът на болида днес не беше какъвто очаквах. През цялото състезание се мъчих с пързаляне на задницата, което не ми позволяваше да натискам и да извлека максимума от болида. Не мога да си обясня слабото ни представяне днес, нямахме никакви шансове да се борим с Ред Бул или да гоним темпото на Лотус", заяви Дженсън. "В последните няколко обиколки усетих, че спуках дясна предна гума. Малко по-късно болидът стана много шумен и реших, че имам проблем с изпускателния колектор. Накрая се прибрах в бокса с повреден диференциал. Уикендът беше много труден за всички в отбора, изпуснахме много точки, които сега трябва да наваксаме още в Испания, ако искаме да останем в борбата за титлата", завърши британецът.

"Спечелих добри точки днес"
"Направих добър старт. Нямах КЕРС в първата обиколка и ми беше трудно да притисна Люис Хамилтън, но после системата се оправи и успях. По време на първите два стинта нямах възможност да гоня темпото на двата Лотус-а и това на Фетел", заяви Марк. "Спечелих добри точки днес и като цяло съм доволен от четвъртото място. Нямам търпение да дойде състезанието в Испания, където се надявам да сме още по-бързи и да се борим отново за победата", завърши австралиецът.

Розберг се размина с наказанието
Пилотът на Мерцедес Нико Розберг успя да избегне наказанието в днешното Гран при на Бахрейн. Германецът бе разследван от стюардите, след като се опита да избута Фернандо Алонсо, а след това и Люис Хамилтън на пистата, в опит да го изпреварят. Оказва се обаче, че според правилника, Нико затваря и Люис и Фернандо по един и същи начин - с право движение без никакви други криволичения, което е напълно по правилата. Това, което оправдава напълно Розберг според стюардите пък е фактът, че Нико започва въпросната маневра, преди неговите съперници да се опитат да го изпреварят.