Ремонтите на ст. Локомотив продължават

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

danchob4
Контакти:

Re: Ремонтите на ст. Локомотив продължават

Мнениеот danchob4 » 20 апр 2012 18:24

Гагарин Обича Локо написа:Ми да де, добре дошъл в България. :lol:

С това съм по съгласен.

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 20 апр 2012 18:59

За осветлението на стадиона ще почакаме до есента.Днес обаче,нещо ми направи голямо впечатление - на Лаута имаше голямо струпване на багери,самосвили,подвижни вишки и работна ръка.И всички бачкаха ударно,така да се каже...За един ден се сложиха пилоните за осветлението на изкуственото игрище,положиха се кабелите,изрина се всичкия боклук и строителни отпадъци зад Спортклуб,а бе мамата си трака...чак не повярвах.После обаче разбрах причината :idea: И мога да ви кажа със сигурност,че до 28-ми април всичко по новите игрища ще е тип-топ.Което е чудесно за децата от ДЮШ.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 20 апр 2012 19:23

danchob4 написа:
Пловдив1926 написа:Нищо нередно не се случва. Ако следите повече от колкото пишете по форумите доста повече неща ще са ви ясни. Домусчиев си вади от джоба и си строи. Тук парите са държавни - има процедури, конкурси, изчакване. Тази седмица изтече срока за обжалване на последния кандидат за проектирането. Следващата предполагам ще подпишат договор за проект, който дефакто е готов. След това почва процедура за изграждането по спечелелия проект. Добре дошли в България.

И къде трябва да ги следим тези неща?Да гледаме звездите ли?Всички знаем ,че парите са държавни,само че бяха обявени срокове както съм цитирал по горе.Можеш ли да кажеш защо тази седмица е изтекъл срока за обжалване като си има точни законови срокове?Тепърва ще почва процедура за избор на изпълнител(както ти предполагаш),която също ще чакаме да не бъде обжалвана.Както виждам и ти предполагаш,а не знаеш какво става.Така,че да казваш ,че нищо нередно не се случва е меко казано необяснимо.

Нали ти казах? Добре дошъл в България. Аз лично съм писал няколко пъти защо се получи забавянето. Защото 2 седмици не могат да намерят последния човек да му връчат уведомлението и да почне да тече срока. Всичко е законно, всичко е по процедура. Просто процедурата е бавна, тромава както цялата общинска администрация.

Тепърва ще се обяви конкурс. Ще се чака време за подаване на оферти. След това ще се отварят тия оферти. След това комисия ще ги оценява и избере най-добрата. След това ще се отвори финансовата част на офертите. Като се вземат предвид двете части, кметъла ще избере най-добрата оферта. След това ще има срокове за обжалване. След като изтече срока за обжалване ще се подпише договор с фирмата изпълнител. След това ще почне строителство.

Пак ти казвам, всичко си е супер редно за аборигенската държава в която живеем и непрофесионализма на обищната. Питам, може ли кмета да се хили и да каже "Оххх ми то ако знаех, че тоя проект ще струва 3000лв нямаше да пускаме конкурс"… :) СМЯХ. 4 месеца загубени. Вече можеше да изтича срока за обжалване на решението за изпълнител на СТРОИТЕЛСТВОТО, а не на проекта...
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 20 апр 2012 19:42

Модератор ЛокоПД написа:За осветлението на стадиона ще почакаме до есента.Днес обаче,нещо ми направи голямо впечатление - на Лаута имаше голямо струпване на багери,самосвили,подвижни вишки и работна ръка.И всички бачкаха ударно,така да се каже...За един ден се сложиха пилоните за осветлението на изкуственото игрище,положиха се кабелите,изрина се всичкия боклук и строителни отпадъци зад Спортклуб,а бе мамата си трака...чак не повярвах.После обаче разбрах причината :idea: И мога да ви кажа със сигурност,че до 28-ми април всичко по новите игрища ще е тип-топ.Което е чудесно за децата от ДЮШ.

Миналата седмица специално ходих и снимах всички глупости, които трябва да се направят. Така бях скъсал синджира, че не е истина, бяхме с Туше да гледаме малките, да пием кафе и дъра бъра, знаеш къв кеф е на тоя стадион айлячето. Ама супер много се издразних от някакви ДРЕБНИ неща, които не са свършени - неоправен тротоар, боклуци под стълбището, недовършено тук, недовършено там. Говорим за неща, които може да се направят с малко усилие, а като се направят ефекта ще е ОГРОМЕН.

Изображение

Изображение

На всичкото отгоре се оказва, че ние сме отбора, който държи най-много хора на щат за поддръжка на комплекса. Имаме на заплата 6 (шест) човека, които отговарят за комплекса! Малоумна работа майна, какво правят всичките тия хора по цял ден? Има хиляди неща, които може да се оправят - глей плочки да се наредят, треви да се махнат, да се хвърли тоя боклук. След всеки мач майна се дават пари на фирма Василка да чисти стадиона?! А 6 човека са на пълен работен ден и взимат заплати пффффффф.

Хубаво е, че почнаха да се оправят тия работи. Лошото е, че в Локомотив продължава да липства млад, интелигентен, образован човек на отговрен пост, който да има визия за развитието и поддръжката на базата, както и да менажира извън спортните елементи от управата на един клуб.

Ще чакаме да дойде бай Тошо да асфалтираме улицата, същата работа!

Изображение

Изображение
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 20 апр 2012 22:01

Дам, чака се важен посетител на Лаута, затова се забързаха нещата :) Иначе наистина доста работа се свърши днес на Лаута. Освен че бяха поставени стълбовете за осветление на голямото изкуствено игрище и беше заравнено пространството между двата входа зад трибуна Спортклуб, бяха боядисани "старите" стълбовете за осветление на малкото изкуствено игрище, което значи, че се подготвят за да бъдат пуснати в действие. Другото което разбрах е, че до ново-изграденото малко игрище ще бъде направено още едно такова, точно до него, където се паркират автомобили по време на мачовете. Мисля, че и това е много добра новина.
Изображение

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 20 апр 2012 22:03

Да, новината за второ маломерно игрище от днес е наистина добра ;)

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 20 апр 2012 22:28

браво,евала за подобряването на базата.Коко,наистина дава много за Локомотив.И браво на вас феновете,че с парите за безплатни билети изградихте малкото игрище.Дано скоро ст.Лаута отговаря на всички Европейски изисквания.мждр,какъв е този ''посетител'',заради който сте забързали нещата?
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 20 апр 2012 22:51

danimann написа:мждр,какъв е този ''посетител'',заради който сте забързали нещата?

Скоро ще разбереш ;)
Изображение

danchob4
Контакти:

Мнениеот danchob4 » 21 апр 2012 09:49

Пловдив1926 написа:
danchob4 написа:
Пловдив1926 написа:Нищо нередно не се случва. Ако следите повече от колкото пишете по форумите доста повече неща ще са ви ясни. Домусчиев си вади от джоба и си строи. Тук парите са държавни - има процедури, конкурси, изчакване. Тази седмица изтече срока за обжалване на последния кандидат за проектирането. Следващата предполагам ще подпишат договор за проект, който дефакто е готов. След това почва процедура за изграждането по спечелелия проект. Добре дошли в България.

И къде трябва да ги следим тези неща?Да гледаме звездите ли?Всички знаем ,че парите са държавни,само че бяха обявени срокове както съм цитирал по горе.Можеш ли да кажеш защо тази седмица е изтекъл срока за обжалване като си има точни законови срокове?Тепърва ще почва процедура за избор на изпълнител(както ти предполагаш),която също ще чакаме да не бъде обжалвана.Както виждам и ти предполагаш,а не знаеш какво става.Така,че да казваш ,че нищо нередно не се случва е меко казано необяснимо.

Нали ти казах? Добре дошъл в България. Аз лично съм писал няколко пъти защо се получи забавянето. Защото 2 седмици не могат да намерят последния човек да му връчат уведомлението и да почне да тече срока. Всичко е законно, всичко е по процедура. Просто процедурата е бавна, тромава както цялата общинска администрация.

Тепърва ще се обяви конкурс. Ще се чака време за подаване на оферти. След това ще се отварят тия оферти. След това комисия ще ги оценява и избере най-добрата. След това ще се отвори финансовата част на офертите. Като се вземат предвид двете части, кметъла ще избере най-добрата оферта. След това ще има срокове за обжалване. След като изтече срока за обжалване ще се подпише договор с фирмата изпълнител. След това ще почне строителство.

Пак ти казвам, всичко си е супер редно за аборигенската държава в която живеем и непрофесионализма на обищната. Питам, може ли кмета да се хили и да каже "Оххх ми то ако знаех, че тоя проект ще струва 3000лв нямаше да пускаме конкурс"… :) СМЯХ. 4 месеца загубени. Вече можеше да изтича срока за обжалване на решението за изпълнител на СТРОИТЕЛСТВОТО, а не на проекта...

Ми то в този ред както си ги описал нещата на 80% можем да го отпишем осветлението тази година,още 4-5 месеца избор на изпълнител ,с тези темпове ще дойде зимата и няма да може да се работи.Па ако има и обжалвания,не ми се мисли.Егати и държавата майна, няма оправия.

Върни се в “Локо Пловдив”